Raamdecoratie keuken inspiratie

De keuken is een plek waar je veel tijd doorbrengt. Elke avond sta je in de keuken om een lekkere maaltijd op tafel te zetten en elke ochtend en middag om je ontbijt en lunch te maken. Juist omdat je hier zoveel tijd doorbrengt is het belangrijk dat je interieur helemaal bij je past. Een belangrijk onderdeel in de keuken is de raambekleding van je keuken. Je keuken is pas compleet als er gebruikt wordt gemaakt van stijlvolle raamdecoratie. Het zorgt natuurlijk voor de sfeer in je keuken maar de functie is ook niet onbelangrijk. Er wordt namelijk echt geleefd in de keuken. Daardoor zijn vet, vuil en vochtresten niet te vermijden. Het is daarom belangrijk dat je goed nadenkt over welke raamdecoratie jij in de keuken hangt. De raamdecoratie in de keuken moet ook goed bestand zijn tegen deze omstandigheden. Maar welke raambekleding is nu ideaal voor hiervoor? En wat zijn de handige mogelijkheden van slimme raamdecoratie in de keuken? Als je antwoord wil op deze vragen lees dan snel verder!

Aluminium jaloezieën

Aluminium jaloezieën is de eerste optie die we bespreken. Deze soort raamdecoratie is super strak en ook nog eens makkelijk om schoon te maken. Daarom zijn aluminium jaloezieën ideale raambekleding voor de keuken. Deze soort jaloezieën zijn bestand tegen vuil, vocht en vet en zijn daarom makkelijk om schoon te houden. Je kunt de aluminium jaloezieën eenvoudig met een stoffer of een vochtige doek afnemen. Ze zorgen ook nog eens voor een tijdloze en moderne uitstraling en ze bieden ook veel privacy. Omdat de lamellen te kantelen zijn kun je zelf het licht filteren. Zo kan je overdag veel licht binnenlaten en genieten van het natuurlijke daglicht. Maar door ze in de avond te kantelen kun je veel privacy creëren.

Deze soort jaloezieën zijn er ook in veel verschillende stijlen en smaken. Denk hierbij aan kleuren en breedtes. Voor kleine ramen in de keuken is het mooier om te kiezen voor een kleine breedte maar als je grote keukenramen hebt kun je ook kiezen voor een dikkere breedte.

Slimme raamdecoratie in de keuken

Slimme raamdecoratie is een opkomende trend op het gebied van raambekleding. Slimme raamdecoratie is ontzettend praktisch voor in de keuken. Door deze soort raambekleding in je keuken kan jij namelijk op elk gewenst moment en met of zonder je handen te gebruiken de rolgordijnen omhoog of omlaag laten bewegen. Dit is ideaal in de keuken als je even je handen vol hebt.

Dit is mogelijk doordat je de slimme raamdecoratie aan kunt sluiten op je slimme assistent. Zo kan jij je slimme speaker een bevel geven zoals: “Hey Siri, open mijn keuken rolgordijnen". En dan doen de slimme rolgordijnen verder het werk! Je kunt slimme raambekleding ook op elk gewenst moment en overal bedienen. Zo kun je bijvoorbeeld op weg naar werk in de auto nog even je raambekleding in de keuken naar beneden doen als je meer privacy wenst als je niet thuis bent.

Raamdecoratie keuken

Houten jaloezieën in de keuken

Houten Jaloezieën is de volgende optie die we gaan bespreken. Door het materiaal van deze jaloezieën hebben ze een luxueuze uitstraling en zorgen ze voor veel sfeer in huis. Ze passen bijna in elke keuken door alle kleurmogelijkheden. En zoals bij de aluminium raamdecoratie kan je deze door de lamellen ook eenvoudig kantelen voor de ideale lichtinval.

Het schoonmaken van houten jaloezieën is ook eenvoudig. Deze lamellen kun je afstoffen met een droge doek, met een stoffer maar ook met een stofzuiger kun je de houten jaloezieën eenvoudig schoonmaken. Sommige houten jaloezieën kunnen echter niet tegen water of vocht. Zorg er daarom voor dat je de houten jaloezieën niet te dicht bij de kraan plaatst om spetters te voorkomen.

Plisségordijnen in de keuken

Met plisségordijnen zorg jij voor zacht licht overdag en privacy in de avond. Deze soort gordijnen zijn tijdloos en sfeervol. Daarom past deze raambekleding in veel soorten keukens. En zit jouw keuken toevallig aan de straatkant? Dan zijn plisségordijnen met een topdown functie misschien wel ideaal voor jou. Deze functie zorgt ervoor dat eronder en boven licht door het raam komt maar je privacy wordt wel bewaard. Deze gordijnen zijn er in twee verschillende soorten. Je hebt namelijk plisségordijnen met een enkele maar ook met een dubbele stoflaag. Dubbele plisségordijnen hebben een honinggraatstructuur waardoor er geen gaatjes en koorden in de stof zichtbaar zijn. Ook deze soort slimme raambekleding is beschikbaar in verschillende kleuren. Wij adviseren je om te kiezen voor keuken plisségordijnen te kiezen in een lichte kleur. Zo zorg je ervoor dat de keuken licht en openblijft.

Rolgordijnen in de keuken

Is je interieur meer landelijk of romantisch? Dan kan je ook kiezen voor rolgordijnen in de keuken. Rolgordijnen hebben een simpele en klassieke uitstraling. Ook kun je rolgordijnen eenvoudig ophalen of laten zakken maar deze gordijnen zijn er ook in een slimme uitvoering! Elektrische rolgordijnen zijn er ook in verschillende diktes en kleuren. Zo kun jij zelf bepalen of je gaat voor veel lichtinval of dat je het liever iets donkerder hebt. Ook kun je met rolgordijnen voor veel privacy kiezen als je ze naar beneden doet en voor minder privacy als je ze omhoog doet. Je moet je wel bewust zijn dat er op de raambekleding in je keuken vuil en viezigheid terecht kan komen. Daarom moet je de raamdecoratie periodiek reinigen of laten reinigen. Ook zijn duo rolgordijnen in de keuken zeer geschikt als raambekleding. Het makkelijk binnenlaten van licht is fijn in een ruimte als de keuken. Je moet namelijk wel kunnen zien waar je mee bezig bent!

Waar moet je nog meer rekening mee houden?

Als je raambekleding voor in de keuken gaat kopen moet je letten op de plaatsing van de raambekleding en of je deze nog gemakkelijk schoon kunt maken. Omdat elke soort raamdecoratie andere eigenschappen hebben is het belangrijk om daar per soort naar te kijken. Kijk naar alle mogelijkheden of beperkingen in je keuken en kijk wat jij het belangrijkste vindt.

Is je keuken op de straat gericht? Dan is het fijn dat je zo weinig mogelijk inkijk in de keuken hebt. Kies dan voor plisségordijnen, rolgordijnen of jaloezieën voor je keukenraam. Bij beide bepaal je zelf hoeveel inkijk en lichtinval erbinnen komt. Zo bepaal je ook de gewenste hoeveelheid privacy.

Ben jij opzoek naar elektrische rolgordijnen in de keuken en wil je graag nog meer informatie over de verschillende soorten en mogelijkheden? Bekijk dan ons assortiment in de shop! Meer inspiratie opdoen? Lees onze blogs over raamdecoratie woonkamer ideeën en slaapkamer inspiratie.