Interieur- en woontrends

Een thuis is door de bewogen jaren steeds belangrijker geworden en daar worden we ons ook steeds meer van bewust. Het is namelijk niet alleen meer een plek waar je tot rust kan komen en je helemaal comfortabel voelt. Het is sinds de afgelopen jaren zelfs de plek geworden waar je werkt, leert, geniet en vakantie viert. Hier zijn de woontrends en interieurtrends van 2022 ook op gebaseerd. Een interieur is heel persoonlijk en zegt veel over jou als persoon. Het ontwikkelen van je eigen unieke stijl is daarom ook een leuke uitdaging.

Ga jij je woning binnenkort opnieuw inrichten en/of ben je nieuwsgierig naar de woontrends en interieurtrends voor 2022? Lees dan snel verder!

Dit zijn de interieur kleuren van 2022

Als we het hebben over de trendkleuren van 2022 is het heel divers en voor ieder wat wils. Kies een kleur van de woontrends die past bij je stijl, waardoor je je fijn en comfortabel voelt binnen het huis. In deze tijd zijn we meer dan ooit thuis. Een fijne kleur op de muur en accessoires en meubels in kleuren die jij mooi vindt, zorgen ervoor dat je je nog meer thuis voelt.

Met deze kleuren voldoe je helemaal aan de woon- en interieurtrends van 2022.

Marineblauw

Blauw doet je denken aan een strakblauwe lucht en een duik in zee of zwembad op warme zomerse dagen. Het is een kleur die we elke keer weer terugzien als trendkleur. Zo gaan we veel marineblauw zien in veel accessoires en zelfs muren. Deze blauwe kleur is wel aan de wat donkere kant, maar zorgt voor heel wat warmte. Marineblauw valt heel makkelijk te combineren om dat warme gevoel nog meer te creëren. Zo kan het stijlvol worden gecombineerd met bijvoorbeeld mosterdgeel, oranje en roze. Vind je de kamer te donker worden? Dan kun je ook nog eens werken met lichte kleuren om het wat op te vrolijken.

Grijs

Je kunt er alle kanten mee op, het is een stoere en rustige kleur die voor een rustige omgeving zorgt. Vooral in de moderne interieurs van 2022 is de kleur grijs heel erg populair. Licht grijs of donkergrijs, zolang het maar een warme ondertoon heeft, zit je helemaal goed in 2022. Om een knusse woonkamer te creëren kun je grijs combineren met eens stuk warm hout, of met andere trendkleuren, pastellen, zeegroen, oker en zelfs goud.

Terracotta

We hebben in de afgelopen jaren niet veel kunnen reizen, dus halen we de warmte van het buitenland in huis. De kleur terracotta wordt vooral veel in de Mediterrane landen gebruikt, dus de kleur is perfect om de buitenlandse gevoel en warmte in huis te halen. Om een mooi geheel de creëren is terracotta mooi te combineren met een gebroken wit of blauwgrijze tonen.

Bruin

Bruin is het nieuwe zwart, de kleur is warmer en minder zwaar. Bruin maakt een grote comeback in de woontrends en interieurtrends en is zeker een blijvertje voor de komende dertig jaar! De kleur zorgt voor veiligheid en geborgenheid wat veel mensen fijn vinden, omdat ze nu veel thuis zijn. De kleur is ook makkelijk te combineren met alle materialen die uit de natuur komen. Ingetogen kleuren zoals bruin staan in je interieur, maar ook je gordijnen voor simpel, klassiek, exclusief, comfort en transparant.

Pastellen.

Als laatste zijn de pastellen ook heel populair. Niet het honingzoete pastel, maar een zachte tegenhanger van stoere knalkleuren. Pastelkleuren creëren een ontspannen sfeer in elke ruimte en hebben een positief effect op de sfeer in huis.

De interieurtrends van 2022

Duurzaamheid

Duurzaamheid speelt steeds meer een grotere rol bij huishoudens. Steeds meer mensen kiezen voor gerecycled materiaal, meubels met een verhaal die met respect voor natuur mens en dier zijn gemaakt. Een tijdloos meubel waardoor het langer meegaat, een nieuw leven geven aan oude meubels door bijvoorbeeld tweedehands meubels te kopen of eigen meubels op te knappen. Ben jij hier ook een voorstander van? Dan zijn de woontrends en interieurtrends van dit jaar helemaal jouw ding! Smartblinds draagt ook zoveel mogelijk bij aan een duurzamere wereld. Ontdek hoe wij ons steentje bijdragen!

Wereldse elementen

Een woontrend die dit jaar ook veel voor gaat komen is wereldse elementen. We gaan als het ware op wereldreis in ons eigen huis. Om buitenlandse meubels en accessoires combineert, creëer je een heel bijzonder gevoel in je huis. Hier hoort een levendig kleurenpalet bij, gecombineerd met basiskleuren voor een mooi en zacht geheel.

Japandi

Japandi is nieuwe woonstijl die je aankomend jaar veel gaat zien. De stijl van Japan en Scandinavië worden met elkaar gecombineerd. Je zou het niet denken, maar die twee stijlen hebben toch verrassend veel met elkaar gemeen. Bij Japandi wordt de moderne flair van Scandinavische design gecombineerd met het tijdloze Japanse elegantie. De perfecte balans tussen strakke lijnen en organische vormen komt in dit interieur mooi tot zijn recht. Deze nieuwe woontrend zorgt voor minimalisme met een warme uitstraling wat rustgevend werkt en het gevoel verhoogt van welzijn.

Lichte en knuffelbare stoffen

We hechten door de corona-tijd meer waarde aan een fijn thuis, daar horen lichte tinten, ronde vormen en aaibare stoffen bij zoals wol en linnen. Naast rechte vormen, staat tegenwoordig altijd iets organisch, denk aan een ronde tafel in een grote ruimte. Ronde vormen breken de ruimte en helpen ook om het wat zachter te maken. Het resultaat is een fris huis, maar zacht en simpel de leiding nemen.

Raamdecoratie waarmee je inspeelt op woon- en interieurtrends

In de bovenste koppen hebben we het gehad over de interieurtrends, waar raamdecoratie ook onder valt. De kleuren die bovenstaand zijn genoemd kun je toepassen in alle soorten en maten van raambekleding. Met in het bijzonder ingetogen bruine tinten. Die kleuren staan voor simpel, klassiek, exclusief, comfort en transparant. Als je de kleuren van je raamdecoratie rustig houdt, kun je losgaan met meubelen en accessoires.

Daarnaast kun je duurzaamheid ook toepassen op raamdecoratie. Dit kan door slimme raamdecoratie in te zetten. Bijvoorbeeld plisségordijnen, die kunnen bijdragen aan het isoleren van je huis. De plisségordijnen van Smartblinds hebben een honingraat structuur die een stilstaande luchtlaag creëert, waardoor de warmte binnen en de kou buiten blijft in de winter, in de zomer andersom. Een ander voorbeeld zijn rolgordijnen. Met elektrische rolgordijnen creëer je bijvoorbeeld een beter binnenklimaat, waardoor je energie kunt besparen.

Als laatst hebben we warme velours gordijnen, dit past bij de trend van lichte en knuffelbare stoffen. Ze zijn al jaren in de mode en is ook steeds meer terug te vinden in woonstijlen. Velours gordijnen hebben een klassieke en luxe uitstraling, daarnaast zorgen de gordijnen voor een goede verduistering van de ruimte. Ongeacht de klassieke uitstraling kun je je velours gordijnen perfect naar deze tijd maken. Dat kan met de elektrische gordijnrails van Smartblinds. Deze slimme gordijnrails is voorzien van een slimme motor die je kunt toevoegen aan de rest van je smart home.

Smart home trends

Uiteraard is ook smart home net als de afgelopen jaren een opkomende trend binnen de interieur- en woonsector. Ook op het gebied van raamdecoratie wordt smart home steeds populairder. Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden van smart home en wil je graag een smart home beginnen? Smartblinds legt je alles over smart home uit!