Search

Inspiratie

Wooninspiratie doe je op bij Smartblinds. Lees alles over de laatste trends op het gebied van interieur en raamdecoratie, en doe ideeën op jouw woning nieuw leven in te blazen!
 1. De interieur- en woontrends van 2021

  Interieur- en woontrends

  Een thuis is door de bewogen jaren steeds belangrijker geworden en daar worden we ons ook steeds meer van bewust. Het is namelijk niet alleen meer een plek waar je tot rust kan komen en je helemaal comfortabel voelt. Het is sinds de afgelopen jaren zelfs de plek geworden waar je werkt, leert, geniet en vakantie viert. Hier zijn de woontrends van 2021 ook op gebaseerd. Een interieur is heel persoonlijk en zegt veel over jou als persoon. Het ontwikkelen van je eigen unieke stijl is daarom ook een leuke uitdaging.

  Ga jij je woning binnenkort opnieuw inrichten en/of ben je nieuwsgierig naar de woontrends voor 2021? Lees dan snel verder!

  Dit zijn de interieur kleuren van 2021

  Als we het hebben over de trendkleuren van 2021 is het heel divers en voor ieder wat wils. Kies een kleur van de woontrends die past bij je stijl, waardoor je je fijn en comfortabel voelt binnen het huis. In deze tijd zijn we meer dan ooit thuis. Een fijne kleur op de muur en accessoires en meubels in kleuren die jij mooi vindt, zorgen ervoor dat je je nog meer thuis voelt.

  Met deze kleuren ben je in 2021 helemaal on trend.

  Marineblauw

  Blauw doet je denken aan een strakblauwe lucht en een duik in zee of zwembad op warme zomerse dagen. Het is een kleur die we elke keer weer terugzien als trendkleur.

  Lees meer »
 2. Raamdecoratie keuken ideeën, inspiratie & tips

  Raamdecoratie keuken inspiratie

  De keuken is een plek waar je veel tijd doorbrengt. Elke avond sta je in de keuken om een lekkere maaltijd op tafel te zetten en elke ochtend en middag om je ontbijt en lunch te maken. Juist omdat je hier zoveel tijd doorbrengt is het belangrijk dat je interieur helemaal bij je past. Een belangrijk onderdeel in de keuken is ook raamdecoratie. Je keuken is pas compleet als er gebruikt wordt gemaakt van stijlvolle raamdecoratie. Het zorgt natuurlijk voor de sfeer in je keuken maar de functie is ook niet onbelangrijk. Ook wordt er echt geleefd in de keuken. Daarom zijn vet, vuil en vocht niet te vermijden. Het is daarom belangrijk dat je goed nadenkt over welke raamdecoratie jij in de keuken hangt. De raamdecoratie moet ook goed bestand zijn tegen deze omstandigheden. Maar welke raamdecoratie is nu ideaal voor jouw keuken? En wat zijn de handige mogelijkheden van slimme raamdecoratie in de keuken? Als je antwoord wil op deze vragen lees dan snel verder!

  Aluminium jaloezieën

  Aluminium jaloezieën is de eerste optie die we bespreken. Deze soort raamdecoratie is super strak en o

  Lees meer »
 3. Raamdecoratie woonkamer ideeën, inspiratie & tips

  Raamdecoratie woonkamer inspiratie

  Bijna alles veranderd. Daarom is het tijd om ook je woonkamer eens van wat verandering te voorzien. Soms is het zelfs nodig om je woonkamer eens goed aan te pakken en compleet over de kop te gooien. Maar waar begin je? En hoe moet het er dan uit komen te zien? Daar kom je achter door woonkamer inspiratie op te doen. Zo kom je op ideeën om je woonkamer te voorzien van een make-over. Wist je dat

  Lees meer »
 4. Raamdecoratie slaapkamer ideeën, inspiratie & tips

  Raamdecoratie slaapkamer inspiratie

  Raamdecoratie is een belangrijk onderdeel van je slaapkamer. De juiste raamdecoratie zorgt er namelijk voor dat je precies de juiste hoeveelheid licht binnenkrijgt waardoor je kan genieten van je optimale nachtrust. Je slaapkamer is de plek in huis waar je de meeste tijd doorbrengt. Volgens wetenschapper Russell Foster breng je zelfs een derde van je leven door in de slaapkamer. Het is dus een ontzettend belangrijke kamer die aandacht vraagt.

  Om elke dag het beste uit onszelf te halen is een goede nachtrust belangrijk. Nu vraag je je misschien af: “Welke raamdecoratie is geschikt voor mijn slaapkamer?” Antwoord op deze vraag en inspiratie en tips lees je in dit artikel!

  Bekijk je slaapkamer raam

  Het type raam is een belangrijk onderdeel voor dat je de raamdecoratie uitkiest. Het moet natuurlijk goed bij de vorm en de maat van je raam passen. Daarom is het belangrijk dat je van tevoren goed kijkt naar je type raam zodat je zeker weet dat de raamdecoratie altijd past. Bij een standaard raam heb je de meeste keuze.

  Veel licht of goed verduisterd?

  De grote vraag is: “Wat heb je liever?” wakker worden in een pikdonkere kamer of wakker worden van de zonnestralen van de zon in je gezicht? Beide is natuurlijk mogelijk. De ene persoon wil het liefst zijn kamer zo donker mogelijk en de ander vindt een lichtere kamer ook prima. Hieronder kan je lezen wat de opties zijn.

  Verduisterd

  Kies je voor de eerste optie en wil je dus je kamer zo duister mogelijk? Dan moet je raambekleding uitzoeken met een verduisterende stof of voering. Hoe meer lagen je raamdecoratie bevat, hoe minder licht er door de stof schijnt. Dit is goed om te weten bij de zoektocht van je ideale raamdecoratie in de slaapkamer.

  Een van de grote voordelen van verduisterende gordijnen (op maat) is dat ze perfect aansluiten bij je kozijn. Hierdoor heb je dus ook een stuk minder lichtinval. Perfect voor een ultra donkere kamer

  Verduisterende raamdecoratie is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, je kan hierbij denken aan plisségordijnen, vouwgordijnen en elektrische rolgordijnen.

  Transparant

  Ben je meer fan van een lichtere slaapkamer? Geen probleem! We hebben namelijk genoeg mogelijkheden voor veel licht in een slaapkamer. Raamdecoratie die meer licht door laten is makkelijk te vinden. Denk bijvoorbeeld aan jaloezieën. Deze zijn perfect als je graag meer licht wil in de slaapkamer. Bij jaloezieën kun je namelijk zelf bepalen hoeveel licht je wil doorlaten. Je zit dus nergens aan vast! Jaloezieën zijn ook verkrijgbaar in verschillende materialen je kan denken aan PVC, Hout en Aluminium jaloezieën.

  Als je niet per

  Lees meer »
 5. Met een veilig gevoel op vakantie, hoe doe je dat?

  met een veilig gevoel op vakantie

  Het vakantieseizoen staat weer voor de deur. De meeste mensen hebben al plannen voor in de vakantie, maar er zijn ook mensen die liever thuis blijven. Het vakantieseizoen is namelijk een populaire periode voor inbrekers om onbewoonde huizen binnen te dringen. Maar iedereen moet toch gewoon met een veilig gevoel op vakantie kunnen? Gelukkig zijn hier mogelijkheden voor, bijvoorbeeld met slimme raamdecoratie.

  Lees meer »
 6. Waarom slim wonen steeds populairder wordt

  Waarom slim wonen steeds populairder wordt

  Domotica is een begrip wat je misschien bekend voor komt. Het fenomeen maakt ook een enorme opmars in ons land. Domotica wordt ook wel huisautomatisatie genoemd. Het zorgt er namelijk voor dat je woning slimmer wordt. Dagelijkse apparaten worden steeds makkelijker bedienbaar door een mix van technologie. Er wordt ook steeds meer gedacht aan de veiligheid en de energiebesparing van de bewoners. Kortom,

  Lees meer »
 7. Veilig wonen door slimme raamdecoratie

  Veilig wonen door slimme raamdecoratie

  Een veilig gevoel in je eigen huis is iets wat iedereen graag wil. Je wil niet het gevoel hebben dat er iemand mee kan kijken en je wil ook niet dat als je even uit huis bent dat er dan inbraak kan plaats vinden. Slimme raamdecoratie is hiervoor de ideale oplossing. Raamdecoratie zorgt namelijk voor meer privacy in je huis. Ook zorgt het voor een veiliger gevoel omdat je de raamdecoratie van afstand

  Lees meer »
 8. Slimme woonoplossingen die je leven makkelijker maken

  slimme woonoplossingen

  Tegenwoordig komen er steeds meer apparaten op de markt die je leven gemakkelijker zouden moeten maken. Maar door al die apparaten zien veel mensen door de bomen het bos niet meer. In dit artikel worden alle slimme woonoplossingen die je leven een stukje makkelijker maken op een rijtje gezet en verder toegelicht.

  Wat is een slimme woning?

  Makkelijk gezegd is een slimme woning,

  Lees meer »
 9. De raamdecoratie trends van 2021

  Raamdecoratie trends 2021

  Het jaar 2021 is alweer een tijdje aan de gang. Dit jaar zijn we ons nog bewuster geworden hoe belangrijk het eigenlijk is om een fijne plek thuis te hebben. Je huis is niet meer alleen de plek waar je tot rust komt, je huis is nu ook de plek maar je werkt, online meetings hebt en misschien wel vakantie viert. Ga jij toevallig binnenkort je huis restylen of ben je simpelweg nieuwsgierig naar alle

  Lees meer »