Search

Elektrische rolgordijnen van Smartblinds

Hoe kies ik de juiste elektrische rolgordijnen?

Waar hang je jouw elektrische rolgordijn op?

Neem in de keuze van je elektrisch bedienbare rolgordijnen mee waar je het ophangt. In de woonkamer heb je bijvoorbeeld juist behoefte aan transparante of lichtdoorlatende elektrische rolgordijnen, terwijl je in de slaapkamer juist behoefte hebt aan goede verduistering.

Bepaal de stof van je rolgordijn

Naast de transparantie van je elektrische rolgordijn is ook de stofsoort een belangrijke keuze. Iedere stof heeft een andere uitstraling. Om te beoordelen welke stof je het mooist vindt, raden we je aan om gratis kleurstalen aan te vragen.

Kies de juiste kleur voor je elektrische rolgordijn

Heb je de transparantie en stof bepaalt? Dan kun je door naar het kiezen van de juiste kleur. Bij het kiezen van de juiste kleur is het belangrijk dat je rekening houdt met de combinatie van kleuren in je interieur. Zorg dat de kleur van je nieuwe rolgordijn hier goed bij past. Ook voor bepalen van de kleur, kun je gebruik maken van de gratis stalen service.

Elektrische rolgordijnen kiezen Elektrische rolgordijnen kiezen

Welke soorten elektrische rolgordijnen zijn er?

Transparante elektrische rolgordijnen

Transparante rolgordijnen

Transparante rolgordijnen zijn rolgordijnen die het meeste licht doorlaten. In ons assortiment heet de transparante stof de 'Texture'. De stof heet zo vanwege de structuur die de stof heeft. De structuur van de Texture collectie lijkt veel op die van linnen.

Transparante elektrische rolgordijnen
lichtdoorlatende elektrsiche rolgordijnen

Lichtdoorlatende rolgordijnen

Lichtdoorlatende rolgordijnen voorzien je woning van fijne lichtinval. Net zoals transparante rolgordijnen komt er veel natuurlijk licht door het rolgordijn heen, alleen is dat bij dit rolgordijn wel in mindere mate. Je levert dus iets in op natuurlijk licht, maar profiteert van verhoogde privacy!

Lichtdoorlatende elektrische rolgordijnen
verduisterende rolgordijnen

Verduisterende rolgordijnen

Verduisterende rolgordijnen blokkeren al het natuurlijk licht dat binnenvalt. Hierdoor heb je maximale privacy. Doordat er helemaal geen licht binnenkomt is er sprake van verduistering van de kamer. Om die reden passen verduisterende rolgordijnen perfect in de slaapkamer!

Verduisterende elektrische rolgordijnen
Welke stoffen kan je uit kiezen?
De collectie elektrische rolgordijnen van Smartblinds bestaat in totaal uit 6 verschillende collecties. Daarvan is er 1 collectie volledig transparant (Texture) en 1 collectie volledig verduisterend (Solar). De overige 4 stofcollecties zijn zowel in een lichtdoorlatende als verduisterende versie te kiezen. Om te kijken welke stof het beste bij jou en je interieur past, raden wij je aan om kleurstalen te bestellen. Via onze website kun je eenvoudig de stoffen waarnaar je nieuwsgierig bent selecteren en bij je thuis laten bezorgen. Dit alles is een gratis service van ons, je betaalt hier dus helemaal niets voor!
Smart living Smart living
Bespaar energie met elektrische rolgordijnen

Wist je dat je door het gebruik van elektrische raambekleding juist energie en geld kunt besparen? Het hele jaar door, en vooral in hete zomers en strenge winters kun jij je elektrische rolgordijnen slim inzetten! Zo kun je met de Eve MotionBlinds motor jouw rolgordijn automatisch sluiten wanneer er sprake is van een bepaalde hoeveelheid zon of een hoge temperatuur. Zo houdt je ‘s zomers de warmte buiten en kun je ‘s winters juist de warmte binnenhouden, waardoor je het hele jaar door bespaart op elektriciteit voor airconditioning en stookkosten voor de verwarming!

energie besparen rolgordijnen energie besparen rolgordijnen
Bestuur ieder rolgordijn afzonderlijk

Heb je meerdere elektrische rolgordijnen hangen? Dan kun je ervoor kiezen om je Smartblinds allemaal tegelijk te bedienen. Deze keus wordt vooral gemaakt in scènes, waarbij bijvoorbeeld in de avond alle rolgordijnen gezamenlijk sluiten. Het is echter ook mogelijk om ieder rolgordijn afzonderlijk te bedienen. Heb je bijvoorbeeld last van zonneschijn uit een bepaalde hoek? Open je telefoon en sluit het elektrische rolgordijn van het gewenste raam en je hebt niet langer last van de felle zonnestralen.

Elektrische rolgordijnen op maat

Kies je voor kwaliteit? Dan kies je voor elektrische rolgordijnen op maat. Gelukkig kun je bij Smartblinds jouw rolgordijnen volledig naar wens en op maat samenstellen. Kies een rolgordijn uit het assortiment, vul je gewenste afmetingen in en stel je Smartblinds volledig samen naar jouw wensen. Zo kun je naast stofsoort en stofkleur ook de kleur van je systeem bepalen en de kant voor je motor en pull-koord kiezen. Je hebt zelfs nog een aanvullende optie om je elektrische rolgordijn nog luxer te maken met een cassette!

Elektrische rolgordijnen op maat Elektrische rolgordijnen op maat

VRAGEN OVER ELEKTRISCHE ROLGORDIJNEN

Hoe werkt een elektrisch rolgordijn?

Een elektrisch rolgordijn wordt aangevoerd door een motor die zich in de buis van het rolgordijn bevindt. Door de slimme motor te koppelen aan je smart home, kun je het elektrische rolgordijn van een afstand via je telefoon bedienen. Hierdoor kan het rolgordijn automatisch op en neer bewegen, zonder dat jij het rolgordijn hoeft aan te raken. Ook zijn er andere bedieningsmogelijkheden, zoals het bedienen met spraakopdrachten en het trekken aan een handmatig pull-koord.

Hoe meet ik de maten voor mijn elektrische rolgordijn op?

Door simpelweg de breedte en hoogte van het venster van je raam op te meten, kom je bij de juiste afmetingen voor jouw elektrische rolgordijnen. Op de pagina alles over rolgordijnen vind je meer informatie over het opmeten en installeren van je elektrische rolgordijnen.

Hoe installeer je een elektrisch rolgordijn?

Doordat de elektrische rolgordijnen een motor hebben die verstopt zit in de buis, is de installatie van je elektrische rolgordijn hetzelfde als bij die van een normaal rolgordijn. Afhankelijk van de keuze voor een cassette of zijsteunen, kan de installatie verschillen. Voor meer informatie en handleidingen voor het installeren van je elektrische rolgordijnen, kun je op de link klikken.

Hoelang kan ik met een volle accu?

De motoren van Smartblinds slimme rolgordijnen bevatten een duurzame accu, die erg lang mee kan. Uitgaande van het per dag 1 keer openen en sluiten van het elektrische rolgordijn zal je het ongeveer 2 keer per jaar op moeten laden. Bij minder gebruik zal je batterij dus langer meegaan, en bij het vaker gebruiken zul je het elektrische rolgordijn dus een keer vaker op moeten laden. De accu zelf laadt je binnen 8 uur weer volledig op.

Vraag gratis stalen aan Gratis stalen