Search

Stories

 1. De interieur- en woontrends van 2021

  Interieur- en woontrends

  Een thuis is door de bewogen jaren steeds belangrijker geworden en daar worden we ons ook steeds meer van bewust. Het is namelijk niet alleen meer een plek waar je tot rust kan komen en je helemaal comfortabel voelt. Het is sinds de afgelopen jaren zelfs de plek geworden waar je werkt, leert, geniet en vakantie viert. Hier zijn de woontrends van 2021 ook op gebaseerd. Een interieur is heel persoonlijk en zegt veel over jou als persoon. Het ontwikkelen van je eigen unieke stijl is daarom ook een leuke uitdaging.

  Ga jij je woning binnenkort opnieuw inrichten en/of ben je nieuwsgierig naar de woontrends voor 2021? Lees dan snel verder!

  Dit zijn de interieur kleuren van 2021

  Als we het hebben over de trendkleuren van 2021 is het heel divers en voor ieder wat wils. Kies een kleur van de woontrends die past bij je stijl, waardoor je je fijn en comfortabel voelt binnen het huis. In deze tijd zijn we meer dan ooit thuis. Een fijne kleur op de muur en accessoires en meubels in kleuren die jij mooi vindt, zorgen ervoor dat je je nog meer thuis voelt.

  Met deze kleuren ben je in 2021 helemaal on trend.

  Marineblauw

  Blauw doet je denken aan een strakblauwe lucht en een duik in zee of zwembad op warme zomerse dagen. Het is een kleur die we elke keer weer terugzien als trendkleur.

  Lees meer »
 2. Raamdecoratie keuken ideeën, inspiratie & tips

  Raamdecoratie keuken inspiratie

  De keuken is een plek waar je veel tijd doorbrengt. Elke avond sta je in de keuken om een lekkere maaltijd op tafel te zetten en elke ochtend en middag om je ontbijt en lunch te maken. Juist omdat je hier zoveel tijd doorbrengt is het belangrijk dat je interieur helemaal bij je past. Een belangrijk onderdeel in de keuken is ook raamdecoratie. Je keuken is pas compleet als er gebruikt wordt gemaakt van stijlvolle raamdecoratie. Het zorgt natuurlijk voor de sfeer in je keuken maar de functie is ook niet onbelangrijk. Ook wordt er echt geleefd in de keuken. Daarom zijn vet, vuil en vocht niet te vermijden. Het is daarom belangrijk dat je goed nadenkt over welke raamdecoratie jij in de keuken hangt. De raamdecoratie moet ook goed bestand zijn tegen deze omstandigheden. Maar welke raamdecoratie is nu ideaal voor jouw keuken? En wat zijn de handige mogelijkheden van slimme raamdecoratie in de keuken? Als je antwoord wil op deze vragen lees dan snel verder!

  Aluminium jaloezieën

  Aluminium jaloezieën is de eerste optie die we bespreken. Deze soort raamdecoratie is super strak en o

  Lees meer »
 3. Raamdecoratie woonkamer ideeën, inspiratie & tips

  Raamdecoratie woonkamer inspiratie

  Bijna alles veranderd. Daarom is het tijd om ook je woonkamer eens van wat verandering te voorzien. Soms is het zelfs nodig om je woonkamer eens goed aan te pakken en compleet over de kop te gooien. Maar waar begin je? En hoe moet het er dan uit komen te zien? Daar kom je achter door woonkamer inspiratie op te doen. Zo kom je op ideeën om je woonkamer te voorzien van een make-over. Wist je dat

  Lees meer »
 4. Raamdecoratie slaapkamer ideeën, inspiratie & tips

  Raamdecoratie slaapkamer inspiratie

  Raamdecoratie is een belangrijk onderdeel van je slaapkamer. De juiste raamdecoratie zorgt er namelijk voor dat je precies de juiste hoeveelheid licht binnenkrijgt waardoor je kan genieten van je optimale nachtrust. Je slaapkamer is de plek in huis waar je de meeste tijd doorbrengt. Volgens wetenschapper Russell Foster breng je zelfs een derde van je leven door in de slaapkamer. Het is dus een ontzettend belangrijke kamer die aandacht vraagt.

  Om elke dag het beste uit onszelf te halen is een goede nachtrust belangrijk. Nu vraag je je misschien af: “Welke raamdecoratie is geschikt voor mijn slaapkamer?” Antwoord op deze vraag en inspiratie en tips lees je in dit artikel!

  Bekijk je slaapkamer raam

  Het type raam is een belangrijk onderdeel voor dat je de raamdecoratie uitkiest. Het moet natuurlijk goed bij de vorm en de maat van je raam passen. Daarom is het belangrijk dat je van tevoren goed kijkt naar je type raam zodat je zeker weet dat de raamdecoratie altijd past. Bij een standaard raam heb je de meeste keuze.

  Veel licht of goed verduisterd?

  De grote vraag is: “Wat heb je liever?” wakker worden in een pikdonkere kamer of wakker worden van de zonnestralen van de zon in je gezicht? Beide is natuurlijk mogelijk. De ene persoon wil het liefst zijn kamer zo donker mogelijk en de ander vindt een lichtere kamer ook prima. Hieronder kan je lezen wat de opties zijn.

  Verduisterd

  Kies je voor de eerste optie en wil je dus je kamer zo duister mogelijk? Dan moet je raambekleding uitzoeken met een verduisterende stof of voering. Hoe meer lagen je raamdecoratie bevat, hoe minder licht er door de stof schijnt. Dit is goed om te weten bij de zoektocht van je ideale raamdecoratie in de slaapkamer.

  Een van de grote voordelen van verduisterende gordijnen (op maat) is dat ze perfect aansluiten bij je kozijn. Hierdoor heb je dus ook een stuk minder lichtinval. Perfect voor een ultra donkere kamer

  Verduisterende raamdecoratie is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, je kan hierbij denken aan plisségordijnen, vouwgordijnen en elektrische rolgordijnen.

  Transparant

  Ben je meer fan van een lichtere slaapkamer? Geen probleem! We hebben namelijk genoeg mogelijkheden voor veel licht in een slaapkamer. Raamdecoratie die meer licht door laten is makkelijk te vinden. Denk bijvoorbeeld aan jaloezieën. Deze zijn perfect als je graag meer licht wil in de slaapkamer. Bij jaloezieën kun je namelijk zelf bepalen hoeveel licht je wil doorlaten. Je zit dus nergens aan vast! Jaloezieën zijn ook verkrijgbaar in verschillende materialen je kan denken aan PVC, Hout en Aluminium jaloezieën.

  Als je niet per

  Lees meer »
 5. Met een veilig gevoel op vakantie, hoe doe je dat?

  met een veilig gevoel op vakantie

  Het vakantieseizoen staat weer voor de deur. De meeste mensen hebben al plannen voor in de vakantie, maar er zijn ook mensen die liever thuis blijven. Het vakantieseizoen is namelijk een populaire periode voor inbrekers om onbewoonde huizen binnen te dringen. Maar iedereen moet toch gewoon met een veilig gevoel op vakantie kunnen? Gelukkig zijn hier mogelijkheden voor, bijvoorbeeld met slimme raamdecoratie.

  Lees meer »
 6. Je huis omtoveren tot een smart home

  Je huis omtoveren tot een smart home

  Tegenwoordig worden er steeds meer apparaten ontwikkeld die je leven comfortabeler maken. Denk bijvoorbeeld aan een slimme thermostaat of slimme verlichting.  Ook elektrische raamdecoratie maakt een enorme opmars in de wereld van Smart home producten. Veel mensen willen graag slimmere apparaten toevoegen aan hun huidige meubilair. Maar vaak weten zij simpelweg niet waar ze moeten beginnen omdat

  Lees meer »
 7. Waarom slim wonen steeds populairder wordt

  Waarom slim wonen steeds populairder wordt

  Domotica is een begrip wat je misschien bekend voor komt. Het fenomeen maakt ook een enorme opmars in ons land. Domotica wordt ook wel huisautomatisatie genoemd. Het zorgt er namelijk voor dat je woning slimmer wordt. Dagelijkse apparaten worden steeds makkelijker bedienbaar door een mix van technologie. Er wordt ook steeds meer gedacht aan de veiligheid en de energiebesparing van de bewoners. Kortom,

  Lees meer »
 8. Veilig wonen door slimme raamdecoratie

  Veilig wonen door slimme raamdecoratie

  Een veilig gevoel in je eigen huis is iets wat iedereen graag wil. Je wil niet het gevoel hebben dat er iemand mee kan kijken en je wil ook niet dat als je even uit huis bent dat er dan inbraak kan plaats vinden. Slimme raamdecoratie is hiervoor de ideale oplossing. Raamdecoratie zorgt namelijk voor meer privacy in je huis. Ook zorgt het voor een veiliger gevoel omdat je de raamdecoratie van afstand

  Lees meer »
 9. Slimme woonoplossingen die je leven makkelijker maken

  slimme woonoplossingen

  Tegenwoordig komen er steeds meer apparaten op de markt die je leven gemakkelijker zouden moeten maken. Maar door al die apparaten zien veel mensen door de bomen het bos niet meer. In dit artikel worden alle slimme woonoplossingen die je leven een stukje makkelijker maken op een rijtje gezet en verder toegelicht.

  Wat is een slimme woning?

  Makkelijk gezegd is een slimme woning,

  Lees meer »
 10. Hoe kies je de juiste raamdecoratie transparantie?

  juiste raamdecoratie transparantie kiezen

  Ieder huishouden is anders. Vandaar dat er ook verschillende smaken en voorkeuren zijn als je het hebt over het uitzoeken van de transparantie van je raamdecoratie. Ga je bijvoorbeeld voor volledige verduistering of toch een bescheiden lichtdoorlatendheid? Hoe je erachter komt welke transparantie bij jou past lees je in dit artikel!

  Verschillende transparanties

  De meeste soorten

  Lees meer »
 11. Slimme raamdecoratie de elektrische zonwering van de toekomst

  slimme raamdecoratie de toekomst

  Wat is slimme raamdecoratie? Dat is misschien de vraag die als eerste bij je opkomt bij het lezen van de titel. Slimme raamdecoratie is een van de nieuwste ontwikkelingen op de markt. Het woord slim zegt het eigenlijk al. Met deze raambekleding hoef je eigenlijk zelf niks meer te doen. Je kan ze geheel naar wens automatisch omhoog en omlaag laten gaan.

  Het verschil

  De elektrische zonwering is alweer een tijdje op de markt. Deze raamdecoratie kan je bijvoorbeeld met een afstandsbediening bedienen. Slimme zonwering geeft echter veel meer mogelijkheden. Met slimme rolgordijnen hoef je de rolgordijnen eigenlijk helemaal niet meer aan te raken. Ze zijn namelijk te automatiseren en aan te sturen met smart home.

  Bediening met je stem

  Slimme gordijnen kun je tegenwoordig bedienen met je stem. Nu hoor ik je al denken: ‘Hoe werkt dit dan?’ Deze smart gordijnen zijn te koppelen met je smart home assistant. Hierdoor kun je een vraag stellen aan je slimme assistent, en de speaker geeft dan een signaal aan je slimme gordijnen. Dit is heel praktisch als je bijvoorbeeld even je handen vol hebt.

  Bediening via je telefoon

  Automatische gordijnen kun je ook bedienen met je telefoon. Via de woning-app van je smart home platform kun je de gordijnen precies naar wens omhoog of naar beneden laten bewegen. Zo hoef je dus ook nooit meer te zoeken naar een afstandsbediening. Slimme rolgordijnen zijn ook hierom de elektrische zonwering van de toekomst omdat iedereen tegenwoordig wel een smartphone op zak heeft

  Bediening met een tijdschema

  De raamdecoratie van de toekomst is in te stellen volgens een bepaald tijdschema. Je kunt via de woning-app op je mobiele telefoon namelijk automatische scenes en routines instellen. Wil je bijvoorbeeld in de ochtend wakker worden van de zon in je ogen? Stel je raamdecoratie daarop in. Of wil je in de avond tijdens het eten meer privacy? Dan gaan de rolgordijnen automatisch naar beneden. Dit heeft ook voordelen als je op vakantie bent. Je raambekleding zal namelijk dagelijks gewoon omhoog en omlaag gaan, waardoor je huis altijd bewoond lijkt. Dat schrikt inbrekers af.

  Bedienen met de sterkte van de zon

  De slimme raamdecoratie is tegenwoordig ook in te stellen op de kracht van de zon. Het gaat als volgt: door je slimme raamdecoratie te combineren met een smart sensor laat je je raambekleding reageren op de sterkte van de zon. Schijnt de zon te vel in je huis? Dan kunnen de gordijnen of luiken automatisch naar beneden of automatisch omhooggaan. Dit is ideaal als je geen omkijk wil hebben naar je raamdecoratie. En het is ten slotte ook nog eens milieuvriendelijk. Het licht hoeft minder vaak aan en je laat warmte binnen in de winter of buiten in de zomer. Dit is ideaal om net dat beetje extra te besparen op je maandelijkse energiekosten!

  Toegankelijk voor iedereen

  We hebben net besproken welke mogelijkheden slimme raamdecoratie allemaal biedt. Maar nu hoor ik je al denken: ‘Wat als er iemand bij mij thuis is die hier geen verstand van heeft?’ Dat is helemaal geen probleem! Er is namelijk aan elke gebruiker gedacht. Van jong tot oud. Voor de gebruikers die geen verstand hebben van alle nieuwe technische snufjes is er nog steeds een gemakkelijke pull-functie zoals op de gebruikelijke raamdecoratie. Maar er zijn geen lange draden meer. En dit is weer ideaal voor de klei

  Lees meer »
 12. Hoe creëer je de ultieme smart home

  ultieme smart home creëren

  Steeds meer mensen worden geïnteresseerd in het smart home concept. Ze maken kleine stapjes om hun huis nog slimmer te maken. Ze beginnen bijvoorbeeld met slimme stekkers of eenvoudige slimme verlichting. Het is echter nog slimmer om je van tevoren goed voor te bereiden. De onderstaande punten gaan je hierbij helpen. We leggen hierin stap voor stap uit waar je aan moet denken bij het creëren van e

  Lees meer »
 13. De raamdecoratie trends van 2021

  Raamdecoratie trends 2021

  Het jaar 2021 is alweer een tijdje aan de gang. Dit jaar zijn we ons nog bewuster geworden hoe belangrijk het eigenlijk is om een fijne plek thuis te hebben. Je huis is niet meer alleen de plek waar je tot rust komt, je huis is nu ook de plek maar je werkt, online meetings hebt en misschien wel vakantie viert. Ga jij toevallig binnenkort je huis restylen of ben je simpelweg nieuwsgierig naar alle

  Lees meer »
 14. Je raamdecoratie bedienen met spraakbesturing

  Raamdecoratie bedienen met spraakbesturing

  Er worden steeds meer slimme apparaten, ook wel domotica genoemd, op de markt gebracht. Deze slimme apparatuur maakt het mogelijk om je huis te voorzien van meer comfort en gemak. Domotica dat steeds populairder wordt, is elektrische raamdecoratie. Deze slimme raamdecoratie biedt diverse voordelen, waaronder bediening met je stem. Via zelfbedachte spraakopdrachten

  Lees meer »
 15. De mogelijkheden van slimme raamdecoratie

  Mogelijkheden slimme raamdecoratie

  Langzaam maar zeker ontdekken steeds meer mensen de voordelen van slimme producten en wordt het hebben van een smart home (of slimme woning) steeds vaker omarmd. Er zijn vandaag de dag dan ook erg veel mogelijkheden om je woning om te toveren tot een slim huishouden. Een term die je steeds vaker voorbij hoort komen, is ‘slimme raamdecoratie’. In deze blog vertellen we wat slimme raamdecoratie is

  Lees meer »
 16. De voordelen van slimme rolgordijnen

  Voordelen slimme raamdecoratie

  De komende jaren zal traditionele raamdecoratie plaats gaan maken voor slimme raamdecoratie. Een mooie ontwikkeling voor smart home liefhebbers aangezien deze innovatieve raambekleding veel voordelen kent en diverse mogelijkheden met zich meebrengt. In dit blog wordt er duidelijk wat de voordelen van slimme raamdecoratie zijn en waarom deze functie je dagelijks leven een stukje gemakkelijker maakt.

  Bediening op afstand

  Traditionele raamdecoratie wordt altijd bediend met de hand. De gebruiker is genoodzaakt om de (duo) rolgordijnen, jaloezieën, plisségordijnen en duettes handmatig te bedienen. Dit kost niet alleen meer tijd, maar vereist ook inspanning. Op sommige momenten is het ontzettend nuttig als je de raamdecoratie in je huis op afstand kunt bedienen. Denk bijvoorbeeld aan bediening met je stem terwijl je aan het koken bent. Je hebt je handen vol en bent niet in de g

  Lees meer »