Eenvoudig te bedienen

Smartblinds zijn op verschillende manieren te bedienen. Zo bestuur jij je raamdecoratie altijd de wijze waarop dat jou uitkomt. Hieronder leggen we de bedieningsmogelijkheden uit.

Slimme bediening

Door de Smartblinds te verbinden met een smart home platform als Apple HomeKit, Google Home of Amazon Alexa ontgrendel je verschillende slimme bedieningsmogelijkheden, zoals app en voice control. Via de app van het smart home platform dat je gebruikt, bedien je overal ter wereld je Smartblinds raambekleding en maak je eenvoudig gebruik van scènes en timers. De verbinding met een smart home software maakt bovendien spraakbesturing via slimme speakers en interactie met andere slimme apparaten mogelijk. Hierdoor kun je verschillende slimme apparaten van verschillende fabrikanten in harmonie laten samenwerken.

Spraakbediening

Via de assistent op je telefoon of via slimme speakers bedien je de slimme apparaten in je huis met spraakopdrachten. Zo kun je je slimme rolgordijnen of jaloezieën met je stem omlaag en omhoog laten gaan. Ook kun je je Smartblinds onderdeel laten zijn van slimme scenario’s, waardoor je bijvoorbeeld met de spraakopdracht ‘Goedemorgen’ de verlichting in je huis aan laat gaan, het koffiezetapparaat laat opwarmen en je rolgordijnen laat omhooggaan.

App-bediening

Naast bediening via de bekende smart home applicaties, kun je Smartblinds ook bedienen via de MOTION-app. Apple HomeKit-gebruikers hebben deze niet nodig omdat zij hun Smartblinds rechtstreeks met de HomeKit-app kunnen koppelen. Gebruikers van andere smart home platforms zoals Google Home of Amazon Alexa, moeten wel eerst de raamdecoratie koppelen met de Motion app om deze vervolgens toe te voegen aan de smart home applicatie. Hiervoor is de MOTION Wi-Fi Bridge vereist.

De MOTION-app werkt met alle Smartblinds producten. Download de app, verbind hem met je MOTION Wi-Fi bridge en je bent helemaal klaar om de rolgordijnen, plisségordijnen of jaloezieën te bedienen. Veeg met je vinger naar een bepaald hang-percentage en voeg timers toe om je slimme raamdecoratie te automatiseren. Vanaf dat moment is er geen inspanning meer nodig om je raamdecoratie te bedienen, maar gaat het volledig automatisch.

Afstandsbediening

Smartblinds zijn ook te bedienen met diverse afstandsbedieningen, die je er los bij kunt kopen. Deze afstandsbediening vind je op onze accessoires pagina. Onze afstandsbedieningen zijn ontworpen voor eenvoudige bediening vanaf de hand, muur en tafel. Met deze remote controls kunnen verschillende raambekledingen worden gecombineerd tot bedieningskanalen, waardoor je hele kamers of scènes kunt bedienen met een druk op de knop.

Voorbeeld voor een 3-kanaals afstandsbediening:

 Kanaal 1 – Keuken

 Kanaal 2 – Woonkamer

 Kanaal 3 – Gehele benedenverdieping

Pull bediening

Tot slot beschikken Smartblinds ook over een pull-functie, waardoor handmatige trekbediening mogelijk is. Installeren, programmeren en bedienen is nog nooit zo eenvoudig geweest. Een korte ruk aan de ketting, koord of staaf brengt de raambekleding als één geheel in beweging. Dat betekent dat een afstandsbediening, smartphone-app of smart home verbinding niet persé vereist is om je raamdecoratie te bedienen. Ontzettend handig voor de schoonmaakhulp, oppas of andere niet-thuiswonenden.

Jouw woning verrijken met elektrische raamdecoratie? Bekijk ons aanbod en bestel eenvoudig online!