Raamdecoratie woonkamer inspiratie

Bijna alles veranderd. Daarom is het tijd om ook je woonkamer eens van wat verandering te voorzien. Soms is het zelfs nodig om je woonkamer eens goed aan te pakken en compleet over de kop te gooien. Maar waar begin je? En hoe moet het er dan uit komen te zien? Daar kom je achter door woonkamer inspiratie op te doen. Zo kom je op ideeën om je woonkamer te voorzien van een make-over. Wist je dat je door alleen je raamdecoratie te vervangen al een compleet nieuwe look & feel in je woonkamer creëert? Op deze pagina helpen wij je op weg!

Inspiratie voor je woonkamer – welke stijl past bij jou?

Om erachter te komen hoe jouw woonkamer er uit moet gaan zien, moet je eerst ontdekken welke interieurstijl bij jou past. Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten interieur stijlen de meest voorkomende stijlen op dit moment zijn:

Industrieel

Bij een industrieel interieur ligt de focus op metaal, robuust en houten elementen, denk bijvoorbeeld aan oude fabriekspanden of bakstenenmuren. Hier passen houten of aluminium jaloezieën heel goed bij.

Scandinavisch

Deze stijl is nog steeds erg populair. Deze stijl kenmerkt zich vooral door de zachte contouren, rustige kleuren en natuurlijke materialen. De meeste Scandinavische interieurs hebben een kleurenpalet met de kleuren wit, grijs, zwart en hout. Hier passen de houten jaloezieën ook goed bij.

Mid-century modern

Bij mid-century moet je denken aan zuivere lijnen, minimalistische silhouetten en natuurlijke vormen. Maar ook het materiaal aluminium past goed in dit interieur. Dus de aluminium jaloezieën passen goed bij deze stijl.

Bohemien

Bij deze stijl draait het voornamelijk om rijke patronen, kleuren en vormen. Deze stijl is zorgeloos en avontuurlijk. Er wordt veel gebruik gemaakt van aardse en rijke kleuren ook zie je veel textiel, hout en dierenvachten. Je ziet bij deze stijl veel vouwgordijnen en houten jaloezieën.

Landelijk

Deze stijl zag je vroeger veel in oude boerderijen, nu wordt wordt deze stijl toegepast in veel verschillende huizen. De basiskleuren in deze stijl zijn wit, beige en natuurlijke tinten. De meest voorkomende materialen zijn hout en grof geweven linnen.

Raamdecoratie woonkamer – inspiratie voor een volledig nieuwe sfeer

De meeste wijzigingen in je woonkamer resulteren tot een nieuwe look. Met het veranderen van je raamdecoratie en te spelen met de lichtinval speel je echter ook in op de ‘feel’. Je creëert relatief eenvoudig een compleet andere sfeer in je woonkamer. Als je het hebt over raamdecoratie voor in de woonkamer zijn er veel verschillende soorten die je kan kiezen. In dit artikel hebben wij de 5 meest populaire opties voor raamdecoratie in de woonkamer toegelicht.

Rolgordijnen

Veel mensen kiezen voor rolgordijnen in hun woonkamer omdat deze erg geschikt zijn. Rolgordijnen hebben namelijk een simpele uitstraling, ook zijn ze makkelijk in gebruik. Je bepaalt namelijk zelf de lichtinval door het rolgordijn op te halen of te laten zakken. Rolgordijnen zijn er ook in verschillende groottes dus er is voor iedereen wel een passend rolgordijn te vinden! De stoffen van de rolgordijnen zijn er ook in diverse kleuren en transparanties. Met deze stoftransparanties bepaal je hoeveel licht er binnenkomt in je woonkamer. De transparante stoffen laten erg veel licht binnen, de licht doorlatende stoffen laten minder licht binnen en de verduisterende stoffen verduisteren het licht helemaal. Deze stof wordt bijvoorbeeld veel gebruikt in de slaapkamer.

Jaloezieën

De meeste mensen denken aan jaloezieën op het moment dat je het over raamdecoratie hebt. Dat is ook niet voor niks. Deze optie is namelijk erg populair voor in de woonkamer. Jaloezieën zorgen namelijk voor een moderne en ruimtelijke uitstraling. Het daglicht en het zonlicht wat in de woonkamer binnenkomt filter je erg gemakkelijk door de horizontale latjes. Zo creëer je altijd de gewenste hoeveelheid licht. Deze vorm van raamdecoratie is ook weer verkrijgbaar in verschillende maten en soorten materiaal. Denk hierbij aan bijvoorbeeld: Hout, aluminium en kunststof. De houten jaloezieën worden vaak gekozen door mensen die opzoek zijn naar een natuurlijke en warme uitstraling in hun woonkamer. Ze zijn namelijk goed te combineren bij een landelijke en moderne woonkamer. Aluminium jaloezieën zijn echter weer heel strak en tijdloos, deze passen dan ook weer goed bij een industrieel ingerichte woonkamer.

Plisségordijnen

Deze soort gordijnen zijn momenteel een enorme trend in de raamdecoratiewereld. Elk raam in de woonkamer is namelijk mooi bij een plisségordijn. Het woord plissé betekend in het frans geplooid. Een plissé gordijn heeft daarom ook een gevouwen stof. Deze soort gordijnen zijn ook verkrijgbaar in twee verschillende soorten. Een plisségordijn met twee stoflagen wordt ook wel honinggraad stof genoemd. Deze stof heeft ook een energiebesparende en een geluiddempende werking. Dit zijn twee enorme voordelen. De plisségordijnen met een dubbele stof zijn bijvoorbeeld ook ideaal voor grote ramen omdat er door de dubbele stof geen koude trek ontstaat. Dit gordijn kan je ook van de bovenkant openmaken waardoor je veel natuurlijk licht binnen kan laten maar ook de gewenste privacy kan behouden. Ook dit gordijn is leverbaar in verschillende stoftransparanties.

Duo rolgordijnen

Duo rolgordijnen zijn vrij nieuwe en opkomende rolgordijnen. Duo rolgordijnen worden ook wel roljaloezieën genoemd. Deze rolgordijnen worden veel gekozen voor in de woonkamer omdat je met deze rolgordijnen sfeer en functionaliteit kan combineren. De stof van duo rolgordijnen bestaat namelijk uit transparante en dichte banen. Doordat er twee stoffen langs elkaar heen bewegen kan je een duo rolgordijn open of dicht zetten. Ook kan je een duo rolgordijn helemaal ophalen. Hierdoor kan je zelf de gewenste lichtinval of privacy bepalen.

Vouwgordijnen

Als je houdt van een warme en romantische sfeer zijn vouwgordijnen de ideale soort rolgordijnen. Vouwgordijnen passen goed in een warm en landelijk ingericht interieur. Alle stoffen van een vouwgordijn hebben een elegante uitstraling. Ook deze rolgordijnen zijn vaak verkrijgbaar in drie verschillende soorten transparanties.

Raamdecoratie tips voor een woonkamer met enorme comfort

Als je opzoek bent naar een woonkamer met enorm comfort dan is slimme raamdecoratie wellicht iets voor jou. Met slimme raamdecoratie hoef je bijna nergens meer achteraan. Slimme raamdecoratie kan je namelijk bedienen met je telefoon, met je stem maar ook automatisch en via tijdschema's. Ben je benieuwd naar alle voordelen en mogelijkheden van slimme raamdecoratie? Neem dan een kijkje op onze site. Ons aanbod bestaat uit slimme rolgordijnen en duo rolgordijnen.

Ook ideeën opdoen voor andere ruimtes? Lees dan onze artikels over raamdecoratie slaapkamer inspiratie en raamdecoratie keuken inspiratie!