Search

Industriële raamdecoratie

Industrieel interieur is één van de populairste huisstijlen van de afgelopen decennia. Het industriële design kenmerkt zich met robuuste en stoere materialen zoals leer, donker metaal en houttinten. De industriële woonstijl maakt gebruik van een sober kleurenpalet, waarin eyecatchers als metalen tafels en opvallende lampen worden afgewisseld met accessoires als een dierenhuid en een grote donkere plantenbak.

Stoer en robuust

Als het gaat om wie het industriële interieur helemaal geweldig vinden, zijn het vaak de mannen. Mannen houden van de nieuwste gadgets en technologie. Daar horen smart homes natuurlijk ook bij. En wat is er nou beter dan jouw industriële raamdecoratie van Smartblinds koppelen aan jouw smart home? Met onze industriële smart rolgordijnen kun jij de blits maken bij jouw vrienden en familie, en geniet je zelf van optimaal comfort en gebruiksgemak!

Raamdecoratie helpt bij het creëren van een industriële look in jouw huis. Daarom raden we je aan eens door het aanbod aan industriële raambekleding bij Smartblinds te kijken. Wanneer je aan raambekleding voor een industrieel interieur denkt, denk je al gauw aan kleuren als antraciet, grijs of bruin. Deze kleuren kunnen jouw kamer een warm en stoer uiterlijk geven. Om die reden hebben we die donkere kleuren dan ook toegevoegd aan ons assortiment. We nemen onze opties aan industriële raamdecoratie met je door.

Industriële raambekleding: rolgordijnen

Rolgordijnen zijn tijdloos en zijn daardoor in elk interieur te passen. Een industrieel rolgordijn van Smartblinds is eenvoudig samen te stellen in de gewenste stof, kleur en maten. Ook de cassette en de onderlat van het rolgordijn zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Stel jouw industriële rolgordijn dus helemaal naar wens samen in de door jou gewenste kleuren en materialen. De slimme rolgordijnen van Smartblinds zijn onderhoudsarm en eenvoudig te bedienen via de Apple HomeKit App, spraakbesturing of handmatig via een bedieningskoord. Benieuwd naar meer informatie over hoe je een industrieel rolgordijn van Smartblinds bedient? Ontdek de mogelijkheden van Smartblinds!

industrieel rolgordijn
Jaloezieën als industriële raamdecoratie

Denk je aan stoer en robuust, dan denk je direct aan jaloezieën. Jaloezieën passen met hun natuurlijke look perfect in jouw industriële interieur. Jaloezieën zorgen met hun horizontale latten voor een speels effect in huis. Je krijgt namelijk schaduwpatronen op de muren en vloeren door de zon die tussen je jaloezieën door schijnt. Heb je hier even geen zin in, dan kun je je volledig afzonderen van zonlicht door je industriële raambekleding te sluiten. Zo geniet je op ieder moment van de gewenste lichtinval. Welke industriële jaloezieën het beste bij jouw passen, is aan jezelf. Ga je voor strak met de effen latten van hout? Of wil je wat meer robuustheid in je jaloezie en kies je voor industriële jaloezieën van bamboe?

industriële jaloezieën
Een industrieel interieur met plisségordijnen

Plisségordijnen geven jouw interieur een stoere blik. Met het reliëf van de gordijnen zorg je voor een ruimtelijk gevoel. Je kunt de kleur van je plisségordijn bepalen aan de hand van de kleuren die je industriële interieur. Gebruik jij bijvoorbeeld al antraciet in jouw meubilair, dan kun jij deze kleur ook verwerken in je raamdecoratie. Industrieel betekent niet verplicht dat je een donkere kleur moet kiezen. Ook lichte kleuren zijn goed te gebruiken in deze stijl. Smartblinds heeft 2 verschillende types slimme plisségordijnen. Ga je voor enkel bediening van bovenaf (Top Down) zoals bij een rolgordijn? Of wil je zowel boven als onder je plissé licht door kunnen laten, en kies je voor een Top Down Bottom Up systeem?

industrieel interieur

Maar je industriële gordijnen slim met een elektrische gordijnrails

Ben je tevreden met je industriële gordijnen, maar wil je deze wel voorzien van alle slimme functies die Smartblinds te bieden heeft? Dan kun je jouw gordijnrails vervangen voor een elektrische gordijnrails van Smartblinds. Deze gordijnrails is voorzien van een draadloze slimme motor, die je eenvoudig kunt verstoppen achter je gordijn. Je kunt je gordijnen na installatie verbinden met je smart home platform. Daardoor wordt het mogelijk om je industriële gordijnen te openen met spraakopdrachten, of met je smartphone. Ook kun je je gordijnen in beweging zetten door een kort rukje te geven aan je gordijnen. Het gordijn zelf doet de rest.

Tips voor jouw industriële interieur

Bij het inrichten van je woning met een industrieel interieur is de kleurencombinatie erg bepalend. Kies je voor lichte muren, dan moeten de meubels en accessoires hier goed mee in contrast staan. Hetzelfde geld voor de keuze van donkere muren, waarbij je dus niet voor te donkere meubels moet kiezen om te voorkomen dat het niet één grote donkere massa wordt. Bij het creëren van een industriële uitstraling moet je zoeken naar de juiste balans tussen licht en donker.

Ook het gebruik van planten als decoratie komt veel voor en kan je woonstijl verrijken. Planten zijn goed te combineren met industriële raamdecoratie. Plaats bijvoorbeeld een kleine plant in de vensterbank voor je industriële raambekleding, of zet een grote kamerplant op de grond. Op die manier krijgt jouw kamer meer diepte en zorgen de planten voor een gezonde en gezellige uitstraling. Voor meer ideëen en inspiratie voor jouw huis en inrichting, klik dan hier!

Benieuwd naar welke kleur Smartblinds het best in jouw industriële interieur past? Vraag gratis kleurstalen aan! Deze bezorgen we de volgende dag bij jou thuis. De kleurstalen kun je tegen je meubels en muren aanhouden om er zeker van te zijn dat jij de juiste keuze hebt gemaakt.

Vraag gratis stalen aan Gratis stalen