Search

Warmtewerende rolgordijnen op maat

De afgelopen tijd zien we de temperatuur steeds verder oplopen, als gevolg van de klimaatverandering van de afgelopen decennia. Ook in Nederland merken we dat er sprake is van hetere zomers, waarbij de warmte in het voorjaar al begint en kan aanhouden tot ver in het herfstseizoen. Om in het zomerseizoen de hitte buiten de deur te houden, is geen dure airconditioning nodig die het milieu aantast en jouw energierekening laat stijgen. Ook zonneschermen en peperdure zonwerende beglazing zijn verleden tijd. Daarvoor zijn er de warmtewerende rolgordijnen van Smartblinds.

25 Artikelen

Getoond Product Stof
Pagina
Van hoog naar laag sorteren

25 Artikelen

Getoond Product Stof
Pagina
Van hoog naar laag sorteren
Vraag gratis stalen aan Gratis stalen

Hoe werkt een warmtewerend rolgordijn?

De warmtewerende rolgordijnen zijn verduisterend en bestaan uit verschillende componenten. De voorkant van het warmtewerende rolgordijn bestaat net zoals een gewoon rolgordijn uit de normale stof. Het verschil tussen warmtewerende rolgordijnen en normale rolgordijnen zit hem in de achterkant van het rolgordijn. De verduisterende stof beschikt aan de achterkant over een zilveren reflecterende zijde, die ervoor zorgt dat inkomend licht en warmte wordt weerkaatst. Op die manier wordt het voor de hitte buiten lastig om nog naar binnen te komen. Zo geniet jij in de warme zomers van een koele woning.

Energiebesparing met warmtewerende rolgordijnen

Het gebruik van de slimme raamdecoratie van Smartblinds draagt bij aan de verduurzaming van jouw huis. Zeker als jij veel ramen op het zuiden hebt staan, of ramen hebt die veel zonlicht opvangen is het ideaal om warmtewerende rolgordijnen in huis te hebben. Niet alleen voor het thermisch comfort die ze bieden, maar ook voor jouw energierekening!

Bij je keuze voor een warmtewerend rolgordijn is de kleur van het rolgordijn niet onbelangrijk. Een donker, zwart rolgordijn neemt immers meer warmte op dan raamdecoratie met een lichte tint. In jouw keuze voor een elektrisch verduisterend rolgordijn kun je dus zelf rekening houden met welke mate jij de zon toelaat binnen het huis door goed rekening te houden met de kleurkeuze.

Naast warmtewerende rolgordijnen heeft Smartblinds ook nog andere soorten warmtewerende raambekleding. Zo zijn onze elektrische jaloezieën en plisségordijnen ook zon- en warmtewerend, waarbij onze slimme plisségordijnen zelfs een isolerende werking hebben!

Wat is de beste keus?

De zonverduisterende rolgordijnen van Smartblinds zijn er in verschillende kleuren en stoffen. Onze favoriet is de Solar stof. De Solar stof is compleet verduisterend en heeft een zilveren reflecterende achterkant, waardoor er zoveel mogelijk warmte wordt weerkaatst. Toch liever een verduisterend rolgordijn met dezelfde kleur aan de voor- en achterkant? Ga dan voor onze Classic stof. Deze is net als de Solar compleet verduisterend, waardoor warmte niet langer jouw huis binnendringt.

De voordelen van warmtewerende rolgordijnen

Wanneer jouw rolgordijn warmtewerend is kun je niet alleen genieten van thermisch comfort en een vollere portemonnee. De elektrische rolgordijnen van Smartblinds bieden ook de vaste voordelen van onze slimme raamdecoratie. Zo kun je via de app bijvoorbeeld timers instellen op momenten dat je wel wilt van daglicht. Op die manier word je wakker door het daglicht wat je opwekt, in plaats van een piepende wekker! Ook de andere slimme bedieningsfuncties zoals de spraakbediening en pull-bediening geven je optimaal gebruiksgemak en comfort.

Warmtewerende rolgordijnen

Een slim en thermisch rolgordijn, een must-have!

Met thermische rolgordijnen zorg jij dat de temperatuur in huis altijd aangenaam blijft. Dreigt het binnen te warm te worden door de hoge temperaturen buiten? Sluit dan je thermische rolgordijnen om zoveel mogelijk hitte van buiten. In de winter, kun je dit principe juist in tegengestelde richting gebruiken om 's winters de warmte juist zoveel mogelijk in huis te houden. Met thermische rolgordijnen is het woonklimaat in je huis altijd aangenaam, en hoef je minder te betalen aan stook en koelingkosten.

Duurzame productie

De slimme rolgordijnen van Smartblinds worden duurzaam geproduceerd en gemaakt van textiel wat voorkomt uit gerecyclede PET-flessen. Tijdens het productieproces van de stof wordt voor 50% aan water en energie bespaard in vergelijking met de productie van andere conventionele stofweefsels. Daardoor hebben onze duurzame Eco-Friendly stoffen 30% minder impact op het milieu. Zo dragen we samen met de klant bij aan een betere toekomst voor het klimaat. Wil je weten op welke manier Smartblinds nog meer bijdraagt aan een duurzamere wereld? Ga dan naar onze socials, of kijk op Smartblinds draagt bij!

De kracht van maatwerk en warmtewering

Maatwerk is van ontzettend groot belang als het gaat om isolatie en warmtewerende rolgordijnen. Wanneer je een vaste maat rolgordijn koopt die ook maar een centimeter of twee afwijkt van de afmetingen van je venster, kan dit al leiden tot grote lichtkieren. Via deze lichtkieren komt ook de warmte gemakkelijker naar binnen, waardoor de rolgordijnen hun warmtewerende werking verliezen. Gelukkig hoef je je daarover bij Smartblinds geen zorgen te maken.

Op maat gemaakte thermische rolgordijnen

Een warmtewerend rolgordijn op maat? Geen probleem! Bij Smartblinds bieden we uitgebreide instructies, waardoor je zelf eenvoudig je warmtewerende rolgordijnen kunt inmeten in jouw woon- slaap- of badkamer. Dit voorkomt onnodige autoritten naar een showroom of woonboulevard.

Wil jij een warmtewerend rolgordijn, maar weet je niet welke kleur bij jouw interieur past? Vraag dan gratis stalen aan! De stalen worden binnen 2 werkdagen bij je thuisbezorgd. Thuis kun je de stoffen beter beoordelen, en de beste stof uitkiezen die past in jouw interieurstijl. Toch nog vragen? Plan dan een gratis online adviesgesprek in met een van onze adviseurs.

Vrijblijvend advies VAN ONZE ADVISEURS
Vraag een gratis online afspraak aan met één van onze adviseurs.
GRATIS kleurstalen aanvragen
Vraag gratis en vrijblijvend een gratis kleurstalen aan om onze stoffen thuis te ervaren.
Gratis verzending van alle bestellingen
Wij doen ons uiterste best om je bestelling zo goed en snel mogelijk bij je af te leveren.
Meet in als een professional
Met onze handige instructies meet jij zelf in als een echte professional!