Search

Landelijke raamdecoratie

De landelijke woonstijl is niet meer weg te denken uit het hedendaagse woningbeeld. De landelijke stijl is oorspronkelijk ontstaan op het platteland, maar is in de loop van jaren steeds populairder geworden in steden en dorpen. Landelijk interieur straalt rust en kalmte en gezelligheid uit. Hierdoor kun je even ontsnappen van de dagelijkse stress en hectiek uit je leven en kom je helemaal tot rust in je eigen huis.

De kleurstijlen van een landelijk interieur straalt ook rust uit. Er wordt vaak gekozen voor kleuren die niet te fel of druk zijn, zoals wit, grijs of andere aardetinten wat je ook herkent in het kleurenpalet van Scandinavische raamdecoratie. Ook het interieur sluit qua meubels aan op deze kleuren. Gebruik van robuust en natuurlijk materiaal als hout en katoen komt veel voor in deze stijl. Maar hoe stijl je nou de ramen van je landelijke huiskamer?

Raamdecoratie met landelijke stijl

Bij een landelijk interieur hoort natuurlijk ook landelijke raamdecoratie. Bij Smartblinds ben je voor landelijke raamdecoratie aan het juiste adres. Smartblinds beschikt over een uitgebreide collectie aan landelijke rolgordijnen met veel verschillende wit, grijs en andere tinten als beige of zandkleur. Ook bestaat de collectie van Smartblinds uit andere soorten raamdecoratie. Elektrische jaloezieën of plisségordijnen passen ook perfect bij jouw landelijke interieur. Welke landelijke raamdecoratie het beste bij jouw interieur past, lees je hieronder.

  
      
Moderne landelijke rolgordijnen
      

De meest voorkomende stijlcombinatie van tegenwoordig is de combinatie tussen modern en landelijk design. In deze stijl worden alle kleine accessoires weggelaten. Dit laat de gehele uitstraling makkelijker ogen. Meer weten over de moderne stijl? Doe dan hier wat inspiratie op! Voor meer inspiratie over jouw huis en interieur kun je naar onze inspiratiepagina gaan.

Bij een landelijk modern huis hoort natuurlijke ook moderne landelijke rolgordijnen. De slimme rolgordijnen van Smartblinds zijn een echte toevoeging aan jouw landelijke huis. De landelijke rolgordijnen zijn voorzien van een strak en tijdloos design, wat perfect in iedere bad- woon- of slaapkamer past. Daarbij zorgen de beschikbare kleurtinten voor een warm en knus gevoel in huis.

  
  
       landelijke rolgordijnen   
  
      
Landelijke plisségordijnen
      

Plisségordijnen zijn een veelvoorkomende soort raambekleding in huizen met een landelijk interieur. Ze zijn multifunctioneel. Zo houden ze hete/koude lucht buiten de deur in extreme seizoenen en dragen ze dus goed bij aan de isolatie van je huis. Perfect als je in een wat ouder huis woont! Kenmerkend aan een landelijk huis is dat meubels, accessoires en ook de structuur van je huis robuust en grof is. Denk aan grote dikke houten balken in het plafond, gebruik van hout en metaal. Wij hebben hiervoor ook de gepaste raamdecoratie. Onze landelijke plisségordijnen creëren door het honingraat patroon ook een robuuste uitstraling die past bij de rest van je interieur. De keuze is aan jou: Ga je voor subtiel robuust, door de cellen van 25 millimeter te kiezen, of wil je lekker grof maar toch elegant? Dan is de 45 millimeter cel de beste optie voor jou. Om jezelf te verzekeren van de beste keus, raden we je aan gratis kleurstalen te bestellen!

  
  
Landelijke plisségordijnen   
  
      
Landelijke jaloezieën
      

Het is wellicht wel de oudste soort raamdecoratie uit het rijtje: Jaloezieën. Horizontale jaloezieën en shutters worden al tijdenlang gebruikt in alle soorten huizen. Zo ook in landelijke huizen. Door het gebruik van hout in huizen met een landelijke uitstraling zijn jaloezieën sowieso al populair voor gebruik als landelijke raambekleding. Jaloezieën zijn bij Smartblinds verkrijgbaar in 2 soorten materialen. Zo hebben we houten jaloezieën die een traditionele en elegante uitstraling hebben door de effen kleur en gladde look. Voor een wat grovere look heeft Smartblinds bamboe jaloezieën. De latten van de bamboe jaloezie hebben wat meer structuur. Daardoor heeft je jaloezie een wat grovere uitstraling, die zeker niet misstaat in een landelijk interieur. Een andere positief punt van de bamboe jaloezie is dat ze duurzamer te produceren zijn!

  
  
landelijke jaloezieën   
  
      
Landelijke gordijnen slim maken
      

Heb jij al landelijke gordijnen in de huiskamer hangen? Dan is de slimme gordijnrails van Smartblinds echt iets voor jou. Met deze elektrische gordijnrails kun je jouw landelijke gordijnen in slimme landelijke gordijnen veranderen. De elektrische gordijnrails van Smartblinds wordt aangedreven door een draadloze motor, die je handig kunt verstoppen achter je gordijn, waardoor die niet te zien is. Verbind je slimme gordijnrail aan je smart home met de MotionBlinds WiFi Bridge en bedien je slimme landelijke gordijnen met je smartphone of stem!

  
  
landelijke gordijnen   

Accessoires bij landelijke raambekleding

Ook is het mogelijk om je Smartblinds te combineren met een ander gordijn. Hang bijvoorbeeld een linnen gordijn aan de zijkanten van je blinds. De linnen stof combineert goed met de stof van de landelijke raamdecoratie en creëert meer diepte in je woonkamer. Een flinke plant of meerdere kleine plantjes doen het ook vaak goed in combinatie met landelijke raamdecoratie.

Houd je van een strak en tijdloos design en wil jij genieten van de voordelen van smart-home? Haal dan Smartblinds slimme raamdecoratie in huis!

Vraag gratis stalen aan Gratis stalen