Je huis beveiligen tegen inbraak met slimme raamdecoratie

Wellicht heb je het zelf al eens meegemaakt of is het iemand uit je vriendenkring of familie een keer overkomen. Een overval in je huis wanneer je zelf op vakantie of van huis weg bent. Dieven worden steeds geniepiger als het gaat om een overval plegen op het juiste moment. Vaak gaan er weken tot maanden aan vooraf voordat een dief zijn slag slaat. Je huis beveiligen is een flinke opgave. Zeker als je niet thuis bent.

Overvallen

Ondanks dat het aantal inbraken jaarlijks afneemt, vinden er alsnog dagelijks 136 inbraakpogingen per dag plaats. De kans dat jouw huis ook een keer aan de beurt is, is dan ook zeker aanwezig. Van al die inbraakpogingen vindt slechts 13% ’s nachts plaats. Dat wil dus zeggen dat 87% van alle inbraken op klaarlichte dag wordt uitgevoerd, wanneer bewoners weg van huis zijn.

Het is zoals gezegd erg lastig om je huis te beveiligen tegen inbraak op momenten dat je er zelf niet bent. Een dure camera installatie is soms nog niet genoeg om je huis te beveiligen tegen inbraak. Smartblinds biedt de nieuwe oplossing met haar elektrische slimme rolgordijnen. De rolgordijnen hebben een ingebouwde motor met smart home technologie. Hiermee kun je mogelijke inbrekers op het verkeerde been zetten. Hoe? Wij leggen het je uit!

Smart Home

De slimme rolgordijnen van Smartblinds bevatten een smart home functie waarmee jij je rolgordijnen bedienen waar en wanneer je wilt. De rolgordijnen zijn eenvoudig toe te voegen aan jouw woning-app (Apple HomeKit, Google Assistant etc.). Via de app kun je met een simpele vingerveeg je rolgordijnen bewegen, ook wanneer je niet thuis bent. Hierdoor wek je bij inbrekers het idee op dat er altijd iemand thuis is. Dit wordt aanwezigheidssimulatie genoemd. Door inbrekers het gevoel te geven dat er iemand in huis is, zullen ze afzien van de poging om in te breken in je huis. Aanwezigheidssimulatie is dus de ideale beveiliging tegen inbraak!

Privacy

Smartblinds slimme rolgordijnen zorgen ook voor heerlijke privacy. De slimme rolgordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende stoffen van hoge kwaliteit en in vele kleuren. Elke stofsoort voorkomt dat buitenstaanders en dus ook inbrekers zomaar jouw huis in kunnen gluren. Zo weten inbrekers niet wat er te halen valt en zullen ze minder snel geneigd zijn om in te breken in jouw huis.

De elektrische rolgordijnen van Smartblinds zijn dus een stijlvolle manier om je huis te beveiligen tegen inbraak. Er zijn nog wat andere mogelijkheden om je ramen te beveiligen, maar traliewerk of een anti-inbraakstang zullen er toch minder charmant uitzien als de elektrische raamdecoratie van Smartblinds. De rolgordijnen van Smartblinds zijn er voor ieder type raam. Of het nou brede, grote, hoge ramen of zelfs de ramen van een schuifpui zijn, Smartblinds biedt de oplossing.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk onze collectie!