Comfortabel interieur

Thuis is een plek waar we na een lange dag lekker kunnen uitrusten. Maar hoe kun je het meeste comfort uit je huis halen? In dit artikel lees je de beste tips voor een comfortabel interieur per ruimte!

Woonkamer

De woonkamer is de meest centrale plek van je huis. Het is daarom ook belangrijk om de ruimte goed te isoleren tegen kou in de winter en hitte in de zomer. Bijvoorbeeld met behulp van gordijnen en goede isolatie.  

Zorg ervoor dat de woonkamer een plek wordt om heerlijk de relaxen. Zo’n plek vraagt om zitmeubels waar je lekker in kan hangen.

Een woonkamer die verlicht wordt door daglicht is enorm prettig. Als er veel zon naar binnen kan schijnen, betekent dit ook dat je de ruimte op een natuurlijke manier kan verwarmen. Dit komt je energieverbruik weer ten goede.

De wetenschap heeft aangetoond dat kleuren een grote invloed hebben op de gemoedstoestand van de mens. De kleuren die je het best in de woonkamer kan gebruiken zijn groen, blauw en wit. Zij hebben een rustgevende werking en zijn daardoor uitstekende basiskleuren. Wil je deze kleuren tegelijk gebruiken? Combineer ze dan met accenten in warme tinten zoals roestbruin, zachtroze en okergeel.

Slaapkamer

Het eerste waar je bij een slaapkamer aan denkt is natuurlijk een bed! Het matras van het bed vormt de belangrijke basis. Wees dan niet bang om hierin te investeren. Verder zorgt zacht beddengoed ook voor goede slaapcomfort. In de slaapkamer is een niet te warme kamer het best voor een goede nachtrust.

Houdt de temperatuur aangenaam door af en toe een raam open te zetten en een slimme thermostaat te gebruiken. Daarnaast zijn planten ook onmisbaar in de slaapkamer, dat komt vanwege hun zuiverende werking.

Ook de regulering van het licht is hierbij belangrijk. Zorg dan ook voor verduisterende raamdecoratie. Dit zorgt ervoor dat je dieper en langer kan slapen, dit is zeker een voordeel als je een lichte slaper bent. Door verduisterende elektrische rolgordijnen lijkt het alsof het nog nacht is, waardoor er een grotere kans is dat je lichaam niet wakker wordt.

Niet is zo vervelend als een koude vloer onder de voeten. Kies daarom voor vloerbedekking door de hele kamer of een plaatselijk groot vloerkleed onder het bed. Dat maakt de slaapkamer comfortabeler!

Badkamer

In een vochtige ruimte zoals de badkamer is ventilatie heel belangrijk. De ruimte is namelijk vatbaar voor schimmel, wat de leefruimte flink ongezonder kan maken. Zet dus een raam open na het douchen of laat mechanische ventilatie plaatsen.

In veel huizen is de badkamer een van de kleinste ruimtes. Spulletjes netjes opbergen is hierdoor soms best lastig. Doe je dit niet, dat kan de ruimte heel rommelig gaan ogen. Het is daarom aan te raden je badkamer te voorzien van voldoende opbergmogelijkheden. Heb je te weinig ruimte om een kast in je badkamer te plaatsen? Kies dan voor een spiegelkast of een badkamermeubel met extra lades. Opgeruimd staat netjes! (En levert je comfort).