Werkkamer en thuiskantoor inspiratie

Mede door Covid-19 is een thuiskantoor geen overbodige luxe meer. We kunnen misschien wel zeggen dat thuiswerken het nieuwe normale werken is. Mensen werken steeds vaker thuis, of je nou een werkgever, zelfstandig ondernemer, werknemer of student bent. Thuiswerkplekken komen altijd van pas. Een eigen plekje om thuis te werken heeft zo zijn voordelen; geen reistijd, je eigen koffie en je kunt heerlijk in je comfortabele outfit aan het werk. Een thuiskantoor kan ook zorgen voor slechte concentratie door te veel afleiding, maar ook lichamelijke klachten zoals een stijve nek als gevolg van een slechte werkhouding. In dit artikel lees je werkkamer ideeën en thuiskantoor inspiratie om jouw werkplek stijlvol en praktisch in te delen!

Kies een vaste werkplek

De eerste plek in huis waar je bij thuiswerken aan denkt is de eetkamertafel. Het is heel gezellig maar niet heel efficiënt. De eetkamertafel is een centrale plek waar iedereen samen komt, daardoor raak je snel afgeleid. Probeer daarom een aparte werkplek thuis te realiseren. Een perfecte ruimte om thuis te werken is een aparte werkkamer die je kunt afsluiten. Is dit geen mogelijkheid in jouw huis? Kies dan de woonkamer. Klik door voor meer woonkamer inspiratie.

Aangename werkplek

Nu een groot deel van Nederland heeft ontdekt dat je thuis kunt werken, is het goed om te denken aan een goede werkhouding. Werk je nou een groot deel van de werkweken thuis, dan is het een slimme keuze om een goede comfortabele bureaustoel aan te schaffen. Werk je voor een kortere tijd thuis, dan hoef je niet gelijk een heel kantoorpakket aan te schaffen. Met de onderstaande tips en tricks, zorg jij ervoor dat er een goede zithouding wordt gecreëerd wanneer je thuis werkt!

Verstelbare bureaustoel

Bij een inspirerende werkplek zou je niet direct denken aan je bureau en bureaustoel. Deze 2 aspecten beïnvloeden zeker wel je werkplezier. Je voelt je namelijk beter als je lekker zit. Zo kun je kiezen voor een verstelbare stoel. Om een goede werkhouding te vormen is het belangrijk dat jouw armen in een hoek van 90 graden zitten, op dezelfde hoogte als het bureau waar je plaats neemt. Hierdoor neem je de beste zithouding aan. Als je te hoog zit heb je nogal snel de neiging om voorover te buigen, wat voor nek-, schouders- en rugklachten kan zorgen. Heeft jouw bureaustoel armleuningen? Zorg er dan voor dat deze op dezelfde hoogte zitten als jouw bureau. Heb je geen verstelbare bureaustoel, en zit je te laag? Verhoog dan de zithoogte met een kussen!

Werken met een laptop

Wanneer mensen met een laptop werken, kijk je veel naar beneden. Hierdoor kan een stijve nek ontstaan. Hier zijn eenvoudige oplossingen voor! Schaf een apart toetsenbord en nieuwe muis aan welke je kan aansluiten op jouw laptop. Zet vervolgens je laptop op een stapel boeken, zodat je scherm wat hoger komt. Ga je lang achter je scherm zitten, vergeet dan niet om tussendoor wat te bewegen! Ga in je pauze een stukje lopen en vergeet niet om wat rek en strekoefeningen te doen!

Opgeruimde en lichte werkplek

Om je concentratie te behouden is het belangrijk dat je niet te veel wordt afgeleid. Zorg er dan voor dat je regelmatig je rommel opruimt, om de rust te bewaren. Natuurlijk wil je naast rust ook gezelligheid creëren op je werkplek. Om die 2 samen te voegen kun je ervoor kiezen om een mooie plant op je bureau of in jouw thuiskantoor te zetten, planten geven namelijk een rustgevend effect en zorgt toch voor opvulling voor de gezelligheid!

Des te meer daglicht in je thuiskantoor, des te meer energie je zult hebben. Daglicht en vooral frisse lucht geven je een boost waardoor je harder kunt werken. Onvoldoende licht is een belemmerende factor voor je productiviteit. Kies daarom voor bijvoorbeeld lichtdoorlatende raamdecoratie en lampen die daarbij helpen.

Werkkamer inspiratie voor jouw thuiskantoor.

Een kantoor aan huis heeft meerdere voordelen. Het bespaart je een hoop reistijd doordat je thuis kunt werken. Daarnaast is het voordeel van een eigen werkkamer dat je deze geheel naar eigen smaak kan inrichten. Waar de thuiswerkplek begint is helemaal aan jou! Bekijk voordat je je nieuwe werkkamer gaat inrichten eerst waar jij je persoonlijk prettig bij voelt: welke materialen, kleuren en stijlen spreken je aan? Hieronder hebben wij nog wat stylingtips en werkkamer ideeën om je te inspireren, zodat jij straks je werkkamer kunt inrichten.

Planten

Niemand wordt blij van een saai kantoor, nu je het geheel naar je eigen smaak kan inrichten, kun je het extra gezellig maken. Zoals hierboven al besproken is, zijn planten een must als het gaat om een werkplek aan te kleden. Planten met donkergroene bladeren kleuren mooi bij wit en pasteltinten, lichtgroene bladeren matchen goed met donkerdere aardse tinten.

DIY

Een werkplek kun je ook heel gemakkelijk zelf maken! Wil je een stukje kale muur omtoveren tot een werkplek? Dan ben je met een wandbureau op de goede plek! Dit soort bureaus kun je zelf en door iemand op maat laten maken en past bij elk interieur. Wil je weten hoe je zelf een wandbureau maakt? Klik dan hier.

Bureau kiezen

Een mooi bureau kan natuurlijk niet ontbreken. Zo heb je vele verschillende bureaus in klein en groot. Als je kamer te klein is voor een bureau en een kast kun je ervoor kiezen om een bureau te nemen met een kast er op. Of kun je gaan voor een smal bureau dat weinig ruimte inneemt. Heb je nog een oude tafel staan en heb je een tafel voor je werkplek nodig? Je kunt allerlei soorten tafels gewoon als bureau gebruiken!

Licht en luchting

Heb je een kleine kantoorruimte? Je kunt een kleine kamer ruimer laten lijken door lichte kleuren te gebruiken. Een laagje verf in het wit of een andere zachte kleur doet al heel veel. Schenk ook aandacht aan de meubels, ga voor luchtige meubels in een fris kleurtje. Verlicht je kamer goed, maar denk ook zeker aan warme sfeerverlichting. Dit creëert een gezellige sfeer in de kamer. Daarnaast kun je ook meer licht in je kamer krijgen door een grote spiegel op de muur tegenover je raam te plaatsen. Het voorwerp weerkaatst het licht en doet je kamer groter lijken.

Houd je werkplek koel

De werkplek koel houden is essentieel. Niet alleen voor je humeur, maar ook voor je productiviteit. Mensen werken het best bij een temperatuur van zo’n 21 graden. Zodra het warmer wordt, ga je trager werken en verdwijnt de concentratie. Op zoek naar een vaste werkplek vanuit huis?. Kijk dan goed waar de zon schijnt in je huis en wissel waar nodig gedurende dag van plek om de koelte op te zoeken. Let bij het inrichten van je werkkamer dus ook op welke raamdecoratie je aanschaft. Raamdecoratie kan bijdragen aan een comfortabele werkkamer. Benieuwd hoe? Lees dan verder op Smartblinds.nl. Ons aanbod bestaat uit slimme rolgordijnen en slimme duo rolgordijnen.

Radio

Veel werkgevers en kantoorruimtes beschikken over achtergrondmuziek. Veel mensen vinden het fijner om met zachte muziek of geluid op de achtergrond te werken, dan in volledige stilte. In jouw thuiskantoor is dit ook een goed idee. Door zacht een radio op de achtergrond af te laten spelen voorkom je dat het de hele dag stil is op jouw werkkamer. Zo hoef je niet constant te luisteren naar je eigen vingers die over het toetsenbord glijden, maar kun je af en toe genieten van een leuke hit op de achtergrond die jou tijdens je werk opvrolijkt.

Meer werkkamer inspiratie

Nog meer werkkamer inspiratie opdoen over het inrichten van je thuiskantoor? Maak dan gebruik van Pinterest! Op Pinterest doe je relatief makkelijk erg veel ideeën en werkkamer inspiratie op voor het maken van jouw eigen thuiskantoor.