Mancave ideeën

Het is een steeds populairder wordende term die is komen overwaaien uit de Engelse taal; de Mancave. De letterlijke vertaling is "Mannengrot", maar dat klinkt minder stoer. Het beschikken over een mancave is de droom van de hededaagse man en zijn kameraden. Maar hoe ziet de ultieme mancave eruit? En misschien nog wel belangrijker; hoe maak je de perfecte mancave? Wij zetten een aantal mancave ideeën op een rij!

Een echte mancave bevat gadgets

Mannen zijn gek van gadgets. Vooral smart home gadgets zijn erg populair onder mannen en daarom bestaat een echte mancave uit verschillende smart home producten. Hoever je hierin gaat moet je zelf beslissen. Je kunt simpel beginnen door een aantal slimme producten te installeren in je mancave, maar je kunt het ook groots aanpakken en bijna de volledige mancave smart maken. Een eerste stap is vaak het inslaan van slimme verlichting. Met slimme lampen tover jij je mancave namelijk in een handomdraai om tot een game kamer of party room. Met verschillende kleuren en helderheden pas je de verlichting aan naar de behoefte van dat moment. Om maximale controle te hebben over het licht, integreer je ook direct slimme raamdecoratie in je mancave. De combinatie van slimme verlichting en slimme raamdecoratie biedt direct enorm veel mogelijkheden. Zo maak je bijvoorbeeld voor elke gelegenheid een smart home scène aan die de perfecte lichtinval verzorgt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een film-scène, waarbij je slimme rolgordijnen sluiten en je verlichting uitgaat of dimt. Of een party-scène, waarbij je raamdecoratie automatisch omlaaggaat en je slimme lampen veranderen in gekleurde lampen die reageren op de beat van je muziek. Zoals je waarschijnlijk al merkt, maken smart home producten heel veel gave dingen mogelijk. Als je van plan bent een mancave te maken, maak hem daarom direct smart!

Een heerlijke hangbank in jouw mancave

Een van de meest gebruikte meubelstukken in een mancave is een grote bank waar jij met al je vrienden heerlijk languit op kan relaxen en televisie kijken. Veel mannen houden ervan om na een lange dag werk even een avondje op de bank te relaxen en televisie kijken, of gwn om even te kunnen liggen. Een comfortabele bank is daarom geen overbodige luxe in jouw ultieme mancave. Let wel op wat voor soort bank je kiest. De bank moet wel in de stijl van jouw mancave passen. Een stoere leren bank of een donkere stof heeft vaak de voorkeur en is goed te combineren met de rest van jouw interieur in je mancave.

Een grote televisie mag in een mancave niet ontbreken

Een mancave is ideaal om in alle rust, alleen of met je kameraden, een lekkere pot voetbal of een vette film te kijken. Dat betekent dat een goede tv niet mag ontbreken! Naast het kijken van sport en series wordt de tv in je mancave waarschijnlijk ook gebruikt om te gamen. Zorg er daarom voor dat de televisie in je mancave geschikt is voor jouw game console, zodat je met de beste beeldkwaliteit jouw vrienden kunt inmaken op FIFA of samen sterk staat met Call of Duty.

Mancave ideeën inspiratie

Ruimte voor een bar of spelplezier

De ultieme mancave beschikt over genoeg ruimte voor een eigen bar waar bier getapt en gedronken kan worden. Idealiter is er ook nog genoeg ruimte aanwezig voor ontspanning. Een pooltafel, dartbord of pingpongtafel doet het altijd goed in een mancave. Mocht je de ruimte hebben, zorg dan dat je deze optimaal benut! Wil je niet teveel geld uitgeven of heb je niet zoveel ruimte tot je beschikking? Ook simpele kaart- en dobbelspellen doen het erg goed in mancaves.

Populaire mancave ideeën op een rij

Zelf een mancave maken: de beste mancave ideeën en tips op een rij.

  1. Geluidsinstallatie - Zorg voor goede speakers om kwalitatief van muziek te genieten.
  2. Bank - Een heerlijke bank om op te relaxen is een must in jouw mancave.
  3. Televisie - Een mancave is niet compleet zonder een grote tv om sportwedstrijden op te kijken of om op te gamen.
  4. Bar - Het echte café gevoel krijg je als je met je kameraden aan een bar kan zitten
  5. Gadgets - Hoe meer gadgets, hoe beter. 
  6. Home automation - Creëer een next-level mancave met smart home oplossingen
  7. Spellen - Erg veel mancave ideeën gaan over spellen, denk aan simpele kaart- of dobbelspellen, maar ook aan darten, poolen, etc.

Mancave ideeën en inspiratie verzamelen

Op zoek naar meer mancave ideeën en inspiratie om je eigen mancave te maken of je bestaande mancave te upgraden? Gebruik dan pinterest! Op pinterest doe je eenvoudig en snel wooninspiratie op, waarmee je elke ruimte in huis kunt voorzien van een makeover of een upgrade.