interieur trends 2023

Wil je weten wat de interieurtrend van 2023 is? Dan ben je hier op de juiste plek. We geven je een overzicht alle populaire interieur stijlen van dit jaar. Dit jaar zien we een terugkeer naar landelijke, Franse, rustieke en Scandinavische stijlen. Ook art deco en mid-century modern design. Wil je dit jaar je interieur on-trend maken, lees dan verder voor handige tips, inspiratie en ideeën.

Rustiek interieur

Rustiek is een stijl die het buitenleven naar binnen haalt. Natuurlijke elementen zoals hout, steen en metaal, maar ook warme kleuren zoals bruin, oranje en rood. Rustiek design wordt vaak gekenmerkt door het gebruik van eenvoudige vormen en materialen met een focus op functie boven vorm - een look die tegelijk robuust en verfijnd is. Rustieke inrichting kan worden gebruikt om zowel traditionele als moderne ruimtes te creëren, afhankelijk van de manier waarop u het in het ontwerp van uw huis opneemt. Niet uw stijl? Lees verder om de stijl voor u te vinden.

Scandinavische stijl

Scandinavisch design is minimalistisch en schoon en de reden dat het opnieuw is genoemd als interieur trend van 2023. Het wordt gekenmerkt door een focus op eenvoud, functionaliteit en elegantie. Scandinavische stijl gebruikt vaak natuurlijke materialen zoals hout, leer en metaal in zijn interieur projecten. De natuurlijke tinten zijn ook vaak terug te zien in Scandinavische raamdecoratie. De ontwerpstijl is wereldwijd populair geworden omdat het gevoelens van comfort oproept en toch esthetisch verantwoord is. Is deze interieur trend te minimalistisch voor jou? Dan is de country french wellicht wat voor jou!

Country French

Altijd een populaire keuze onder velen. Country French is een woonstijl die is geïnspireerd op traditionele Franse landhuizen. Het staat bekend om het gebruik van natuurlijke materialen, zoals hout en steen, en het gebruik van rustieke texturen. Landelijke Franse interieurs hebben vaak grote ramen die licht door het huis laten stromen om een luchtig gevoel te creëren. Recentelijk is deze interieur trend uitgegroeid tot een van de meest gewilde stijlen voor zowel residentiële als commerciële ruimtes. Is dit een perfecte stijl voor jou? Zo niet, dan past een modernere en eigentijdse look misschien beter bij je wensen.

Must-have moderne stijl

Mid-century modern is een stijl die opkwam in de jaren '50 en '60, maar nog steeds sterk in opkomst is. Het heeft elementen van zowel traditioneel als modern design, met strakke lijnen en eenvoudige vormen die vaak worden aangevuld met heldere kleuren of gedurfde patronen. Mid-century modern verschilt van andere stijlen door de nadruk op comfort boven formaliteit; dit betekent dat je bijvoorbeeld veel fauteuils met diepe kussens en hoge ruggen ziet, evenals banken met zachte kussens in plaats van stijve ruggen. Je zult ook veel open plattegronden aantreffen die gesprekken tussen gasten aanmoedigen terwijl ze samen thuis ontspannen!

Interieur kleuren 2023

Natuurlijk is geen enkel interieur on-trend met alleen de stijl. De kleuren van het interieur zijn net zo belangrijk. Wil je de top interieurkleuren voor 2023 weten? Lees onze blog: Kleurentrends 2023 om meer te weten te komen over welke kleuren je dit jaar in je huis moet introduceren. Er is een enorm aanbod om uit te kiezen, dus neem een kijkje bij de must-have kleurentrends, waaronder aardetinten, warme neutralen en ontdek welke specifieke zachte pastels en rijke donkere kleuren je moet overwegen.

Smartblinds: Interieur trend van 2023

Smartblinds heeft een breed scala aan slimme raambekleding om uit te kiezen. Of het nu gaat om rolgordijnen, jaloezieën, duo rolgordijnen of honingraatgordijnen - wij hebben jaloezieën die passen bij de interieurstijlen van 2023. Kies de jaloezieën die bij uw stijl passen en kies vervolgens de juiste interieurkleur om de look te krijgen die u wenst. Wit, gebroken wit, licht- en donkergrijs, beige, blauwgrijs, bruin, antraciet en zwart - we hebben Smartblinds die elke stijl aanvullen of accentueren. Waarom praat je niet met onze experts om uit te vinden welke jaloezieën het beste bij jouw interieur stijl passen? Wij helpen u graag.