5 tips voor je interieur

Krijg je net als wij met de lente en stijgende temperaturen de neiging om je huis op te fleuren? Het is tijd om wat natuurlijk licht en positieve vibes in huis te halen. Hier zijn onze vijf beste tips om een lichte en luchtige ruimte te creëren. Deze eenvoudige en handige tips kosten geen arm en been, maar maken het verschil in je huis. Lees verder om je interieur te verbeteren en je humeur op te krikken.

Tip 1: Een nieuw likje verf

De eenvoudigste en meest effectieve manier om je interieur op te fleuren is om die muren en plafonds een nieuw likje verf te geven. Het zal veel doen voor de ruimte. Kies lichte kleuren om je kamer een frisse uitstraling te geven. Wij houden van helder gebroken wit, dat perfect is om licht te weerkaatsen en uw kamer lichter, luchtiger en ruimer te maken. Vervolgens kun je met accessoires wat gezelligheid toevoegen. Wij houden bijvoorbeeld van een vleugje kleur op de kussens, tapijten en schilderijen aan de muur. Maar door de meest uitgestrekte ruimtes, zoals de muren, rustig en neutraal te houden - maak je je ruimte minimalistischer en moderner, wat echt helpt om hem groter en helderder te laten lijken.

Tip 2: Koop nieuwe lichtdoorlatende raamdecoratie

Doe afstand van de donkere en zware raambekleding die je nu hebt en verruil ze voor nieuwe elegante transparante of lichtdoorlatende raambekleding. Dit verlicht niet alleen meteen de kamer door natuurlijk licht binnen te laten, maar het maakt je kamer ook minder deprimerend. Kies lichte neutrale kleuren zoals wit, gebroken wit, beige, lichtgrijs en taupe om echt een licht en modern interieur te creëren. Deze tijdloze kleuren gaan tientallen jaren mee en passen perfect bij elke interieurstijl die je voor ogen hebt. Zeg dus maar dag tegen je zwarte raamdecoratie of gordijnen die het licht tegenhouden en zeg hallo tegen een paar frisse nieuwe lichtgekleurde Smartblinds en zie het verschil meteen.

Tip 3: Verander uw verlichtingsarmaturen

Het is belangrijk om de juiste verlichting in huis te kiezen, omdat deze een grote invloed heeft op de algehele helderheid van de ruimte. Als de verlichting in je keuken, woonkamer of hal niet goed is - dan ziet het er meteen donker en somber uit. Waarom verander je de lampen niet in een feller wattage? Dan zien deze kamers er al lichter uit. Nog beter is het om de verlichtingsarmaturen te vervangen door een grotere en betere versie of meer armaturen toe te voegen. Met je nieuwe zonwering krijg je niet alleen overdag natuurlijk daglicht, maar ook 's avonds een veel lichter en helderder huis met de nieuwe verlichting. Wij raden aan een armatuur te kopen dat mooi past bij de nieuwe muren en raambekleding. Denk aan lichte en neutrale kleuren.

Tip 4: Herschik uw meubels

Misschien ziet je kamer er klein en donker uit door de meubels die erin staan. Als dat het geval is, herschik dan snel je meubels. Met herschikken kun je je kamer lichter en luchtiger laten aanvoelen. Veel mensen zetten hun bank voor het raam, maar dit blokkeert vaak het licht. Het is beter om grote meubelstukken, zoals een bank of een dressoir, langs de muur iets van het raam af te zetten, zodat je de ruimte voor het raam opent. Dit laat meer licht binnen en helpt je kamer op te fleuren.

Tip 5: Ruim je huis op

Dit is misschien onze laatste tip, maar zeker niet de minste. Maak een goede voorjaarsschoonmaak in je huis en ontdoe je van alle onnodige rommel. Dit zal de ruimte in huis openen en veel schoner en helderder doen lijken. Ga voor een minimalistische look op je muren en niet te veel spullen op je planken, dressoir en tafels. Het is beter om slechts een paar opvallende stukken te kiezen om je kamer te verfraaien, dan hem te vullen met elk voorwerp dat je de afgelopen tien jaar hebt verzameld. Denk aan het goede oude gezegde: Minder is meer.

Heeft je advies nodig?

Ons Smartblinds-team is er om je te helpen. We hebben een breed assortiment slimme en mooie lichtgekleurde raambekleding die zowel stijlvol zijn als uitstekende functionele kwaliteiten hebben. Praat met een van onze collega's tijdens een gratis online adviesgesprek en wij adviseren u graag over welke slimme raambekleding het beste bij u past.