Kleurtrends van 2023

Wil je de komende kleurtrends voor dit jaar weten? Geen probleem! In deze blog ontdek je alle populaire kleuren voor jouw interieur. Of het nu voor je woonkamer, slaapkamer of kantoor is - deze kleuren zijn de meest gewilde kleuren van 2023. Lees snel verder over alle interieur en kleurtrends van dit jaar

De kleurtrends van 2023 in een notendop

We zien verschillende kleurtrends die dit jaar populair zijn. Er zijn veel aardetinten en warme neutralen in het interieurontwerp. Deze kleuren worden altijd wordt gezien als tijdloze kleuren, die in vrijwel iedere interieur stijl te gebruiken zijn. We zien ook dat rijke donkere kleuren toppers zijn, die meestal worden gecombineerd met een luxe textuur zoals fluweel voor een luxueuze blikvanger. Bovendien zien we dat zachte pasteltinten een blijvertje zijn. We duiken wat dieper in de kleuren.

De kleuren van 2023 - Aardetinten en warme neutrale tinten

Het is nu belangrijk om je te omringen met natuur en dingen die je een positief en gelukkig gevoel geven. Je huis is je toevluchtsoord. Een plek waar je wilt ontspannen en je veilig wilt voelen. Daarom is het met alle gekte in de wereld belangrijk om je interieur in te richten met aardetinten en warme neutralen. Kies bijvoorbeeld voor 'Wild Wonder'- een natuurlijke geeltint die door verfspecialisten Flexa en Dulux is uitgeroepen tot kleurtrend 2023. Haal de natuur naar binnen, voel je geaard en creëer inspirerende ruimtes - of je nu je muren, jaloezieën, vloeren, meubels of accessoires met deze aardetinten of warme neutralen inricht.

Must-have zachte pastelkleuren voor je interieur

Het tijdschrift Elle Décor houdt van de koele lavendel en lila in veel interieurs over de hele wereld. Of het nu gaat om een appartement in New York of een herenhuis in Londen, roze en poederblauw worden steeds populairder. Deze lichte, zachte kleuren zijn geweldig om je interieur rustig en sereen te laten aanvoelen. Als je je muren niet wilt verven of je elektrische rolgordijnen niet in pastelkleuren wilt hebben, geen probleem. Houd deze neutraal en geef accenten met vloerkleden, kaarsen en kussens. Dit betekent ook dat je je interieur gemakkelijk kunt blijven updaten met een verandering van kleur elk jaar - zonder dat je een nieuwe bank moet bestellen.

Rijke en donkere kleuren

Volgens verfmerk Histor en Giden Paint wint 'Vining Ivy' de categorie populairste kleurtrend van 2023. Deze groenblauwe verf is gewild bij huiseigenaren die hun interieur willen opfrissen. Vining Ivy is zo populair, omdat deze kleur erg veelzijdig is en geweldig voor een keuken, badkamer, kantoor of in de woonkamer. Maar het is niet alleen groen en blauw. Ook de kleur oranje zien we veel terug in het interieur van 2023.

De kleuren van Smartblinds

Smartblinds heeft een uitgebreide collectie aan kleuren met lichte aarde tinten zoals beige en zandkleur. Ook neutrale tinten als zwart, antraciet en wit zijn veelvuldig te zien in ons assortiment. Benieuwd naar hoe onze kleuren er in het echt uitzien? Vraag dan gratis stalen aan via de website!