ultieme smart home creëren

Steeds meer mensen worden geïnteresseerd in het smart home concept. Ze maken kleine stapjes om hun huis nog slimmer te maken. Ze beginnen bijvoorbeeld met slimme stekkers of eenvoudige slimme verlichting. Het is echter nog slimmer om je van tevoren goed voor te bereiden. De onderstaande punten gaan je hierbij helpen. We leggen hierin stap voor stap uit waar je aan moet denken bij het creëren van een smart home.

1. Lees je goed in
Om te beginnen is het natuurlijk makkelijk om jezelf goed in te lezen voordat je bezig gaat met het creëren van een smart home. Daarom is dit ook de eerste stap. Je zult gaan merken dat er ontzettend veel mogelijkheden zijn. Maar het doel van een smart home is voor iedere gebruiker verschillend. Kijk dus goed naar je persoonlijke situatie. Op ons smart home blog vind je alles over smart home, startend bij de basis van je smart home. Het is dus handig om hier een kijkje te nemen!

Smart home blog
2. Begin met eenvoudige apparaten
Het beginnen aan een smart home kan voor sommige mensen een grote stap zijn. Daarom is het aan te raden om te beginnen met eenvoudige smart home producten. Denk bijvoorbeeld aan slimme stekkers of eenvoudige verlichting. Deze apparaten zijn eenvoudig te installeren en kunnen al een stap in de goede richting zijn. We hebben een overzicht voor je gemaakt van de 5 meest toegankelijke apparaten om jouw smart home mee te beginnen.

smart home producten
3. Maak je woonkamer smart
Dé plek waar iedereen veel tijd spendeert is natuurlijk de woonkamer. Het slimmer maken van je woonkamer is dus een goede optie omdat je hier simpelweg veel gemak van gaat ervaren. De woonkamer is ook een ruimte waarin je veel verschillende smart home apparaten kunt gebruiken. Ook slimme raamdecoratie biedt extra comfort in de woonkamer. Het installeren van slimme raamdecoratie is heel eenvoudig en het biedt heel veel voordelen. Slimme raamdecoratie gaat namelijk automatisch omhoog of omlaag op basis van tijdschema’s en je kunt de raambekleding zelfs met spraakopdrachten bedienen!

slimme woonkamer
4. Smart home koppeling op je smartphone
Veel smart home apparaten waaronder slimme raamdecoratie kun je koppelen aan je smartphone of tablet. Ieder smart home platform heeft vaak haar eigen app waarin je apparaten kunt toevoegen aan jouw smart home. Bekijk welke verschillende smart home platformen er allemaal zijn, en wat je er mee kunt!

smart home systemen
5 - Breid langzaam uit
Wanneer je een goed beeld hebt verzameld van alle slimme mogelijkheden kun je langzamerhand je huis steeds slimmer maken. Je kunt deze apparaten nu gemakkelijk in andere kamers installeren. Of misschien nieuwe producten op het gebied van een smart home proberen. Er zijn namelijk talloze mogelijkheden.

6 - Blijf op de hoogte van ontwikkelingen

Ten slotte vraag je je misschien af hoe je op de hoogte blijft van alle ontwikkelingen op het gebied van een slim huishouden. Sommige producten kunnen namelijk steeds slimmer worden. Zo werd er onlangs bekend gemaakt dat je de speaker van Google nu ook in het Nederlands kunt installeren. Op internet is ook veel informatie te vinden op het gebied van smart home. Wil je meer weten over slimme raamdecoratie? Kijk dan gerust even rond op onze website. Wie weet zijn onze slimme rolgordijnen of duo rolgordijnen binnenkort wel onderdeel van jouw slimme woning!
smarthome op je smartphone