ultieme smart home creëren

Steeds meer mensen worden geïnteresseerd in het smart home concept. Ze maken kleine stapjes om hun huis nog slimmer te maken. Ze beginnen bijvoorbeeld met slimme stekkers of eenvoudige slimme verlichting. Het is echter nog slimmer om je van tevoren goed voor te bereiden. De onderstaande punten gaan je hierbij helpen. We leggen hierin stap voor stap uit waar je aan moet denken bij het creëren van een smart home.

1 - Lees je goed in

Om te beginnen is het natuurlijk makkelijk om jezelf goed in te lezen voordat je bezig gaat met het creëren van een smart home. Daarom is dit ook de eerste stap. Je zult gaan merken dat er ontzettend veel mogelijkheden zijn. Maar het doel van een smart home is voor iedere gebruiker verschillend. Kijk dus goed naar je persoonlijke situatie. Op ons blog zijn veel smart home opties beschreven. Het is dus handig om hier een kijkje te nemen!

2 - Begin met eenvoudige apparaten

Het beginnen aan een smart home kan voor sommige mensen een grote stap zijn. Daarom is het aan te raden om te beginnen met eenvoudige smart home producten. Denk bijvoorbeeld aan slimme stekkers of eenvoudige verlichting. Deze apparaten zijn eenvoudig te instaleren en kunnen al een stap in de goede richting zijn.

3 - Maak je woonkamer smart

Dé plek waar iedereen veel tijd spendeert is natuurlijk de woonkamer. Het slimmer maken van je woonkamer is dus een goede optie omdat je hier simpelweg veel gemak van gaat ervaren. Vooral slimme raamdecoratie biedt extra comfort in huis. Het installeren van slimme raamdecoratie is heel eenvoudig en het biedt heel veel voordelen. Slimme raamdecoratie gaat namelijk automatisch omhoog of omlaag op basis van tijdschema’s en je kunt de raambekleding zelfs met spraakopdrachten bedienen!

4 - Maak een koppeling met je smartphone

Veel slimme apparaten waaronder slimme raamdecoratie kun je koppelen aan je telefoon of aan je tablet. Het koppelen van deze apparaten is erg gemakkelijk. Zo kun je eenvoudig met je mobiele telefoon de zonwering omlaag doen of de lichten dempen.

5 - Breid langzaam uit

Wanneer je een goed beeld hebt verzameld van alle slimme mogelijkheden kun je langzamerhand je huis steeds slimmer maken. Je kunt deze apparaten nu gemakkelijk in andere kamers instaleren. Of misschien nieuwe producten op het gebied van een smart home proberen. Er zijn namelijk talloze mogelijkheden.

6 - Blijf op de hoogte van ontwikkelingen

Ten slotte vraag je je misschien af hoe je op de hoogte blijft van alle ontwikkelingen op het gebied van een slim huishouden. Sommige producten kunnen namelijk steeds slimmer worden. Zo werd er onlangs bekend gemaakt dat je de speaker van Google nu ook in het Nederlands kunt installeren. Op internet is ook veel informatie te vinden op het gebied van smart home. Wil je meer weten over slimme raamdecoratie? Kijk dan gerust even rond op onze website. Wie weet zijn onze slimme rolgordijnen of duo rolgordijnen binnenkort wel onderdeel van jouw slimme woning!