Search

Welke smart home producten zijn er?

Tegenwoordig zijn er talloze slimme producten op de markt. Het is daarom niet makkelijk om een keuze te maken uit al deze producten als je net ‘nieuw’ bent in de markt. Naast verschillende smart home producten zijn er ook verschillende slimme platformen. Vanuit een platform kan jij namelijk je slimme producten aansturen. Wij geven je een overzicht van de meest populaire smart home producten en leggen op welke platformen je ze kunt gebruiken!

Smart home platformen

Er zijn verschillende soorten smart home platformen. Een platform bestaat vaak uit een app. Vanuit deze app kan jij jouw smart home producten bedienen. Maak jij voornamelijk gebruik van Apple? Dan is het logisch om te kiezen voor het platform; Apple HomeKit. Ben jij een actieve Android-gebruiker? Dan is Google Home een logische keuze. Naast deze twee platformen zijn er nog veel meer platformen waarmee je smart home producten kan bedienen. Ben jij benieuwd welke dit zijn? Op onze pagina voor smart home platformen kun je een overzicht vinden van alle populaire smart home platformen!

Smart home producten

Naast verschillende platformen, zijn er ook heel veel verschillende smart home producten op de markt. Wij zetten de (volgens ons) 5 populairste producten voor je op een rijtje:

Smart home platform
1. De smart home speaker

Het bekendste smart home product van dit moment is de smart home/slimme speaker. Een slimme speaker kan als Hub in jouw smart home fungeren. Deze speaker maakt het mogelijk om slimme apparaten opdrachten te geven door middel van spraakopdrachten. Zo kan jij via bijvoorbeeld de smart speaker van Apple, de HomePod Mini je slimme verlichting of koffiezetapparaat aansturen met spraakopdrachten. Ook kun je interactie hebben met je slimme speaker. Wanneer je bijvoorbeeld de vraag stelt ''Hé Siri, hoe warm wordt het vandaag in Amsterdam?'' zul je een antwoord terug kunnen verwachten van jouw slimme speaker.

smart home speaker
2. Smart home verlichting

Slimme verlichting is naast de slimme speaker het meest populaire product in de smart home categorie. Smart home verlichting is te bedienen via de app op je telefoon, een normale lichtknop of je stem. Zo wordt de bediening van je verlichting in huis een stuk toegankelijker en makkelijker. Daarnaast kan je via de app op je smartphone timers instellen waardoor de lampen aan en uit zullen gaan op door jou gewenste tijdstippen.

Slimme verlichting
3. Smart home stekker

Nog een populair product is de slimme stekker. Met een slimme stekker kan jij heel veel niet slimme producten slim maken. Denk bijvoorbeeld aan je koffiezetapparaat, oplader en nog veel meer. Zo ontvangen deze apparaten stroom wanneer jij wilt dat ze stroom ontvangen. Het is bij de meeste slimme stekkers ook mogelijk om ze aan te sturen via spraakopdrachten. Ook wij hebben een slimme stekker in ons assortiment. Bekijk snel hoe jij je smart home uitbreid met de Eve Energy slimme stekker!

Smart home stekker
4. Smart home thermostaat

Een slimme thermostaat is niet alleen heel slim, maar ook nog eens heel duurzaam. Een smart home thermostaat stemt de verwarming in huis af op jouw gedrag, om op die manier energie te besparen. Doordat jij en je slimme thermostaat in harmonie op elkaar zijn afgesteld, voorkom je onnodig energiegebruik wanneer je van huis weg bent. Ook is het mogelijk om je verwarming te bedienen op afstand. Hierdoor verwarm jij je huis op een slimme manier en bespaar je zelfs nog wat kosten op de energierekening!

smart home thermostaat
5. Smart home deurbel

Het laatste maar zeker niet te vergeten product van deze top 5 is de slimme deurbel. Met een slimme deurbel aan huis weet je altijd wie er voor de deur staat. Ook als je niet thuis bent! Zo kan je via je smartphone (of tablet) zien wie er voor je deur staat. Heb jij ook een slim slot? Dan kan je zelfs de deur opendoen als je niet thuis bent. Een slimme deurbel draagt bij aan een veiliger huis en voorkomt pottenkijkers en inbrekers!

Slimme deurbel

Welke smart home producten kies jij?

Een keuze maken uit smart home producten is nog een hele klus. Wij hebben de vijf populairste voor je op een rijtje gezet, maar er zijn er natuurlijk nog veel meer. Let wel goed op bij het aanschaffen van smart home producten waar ze allemaal bestuurbaar mee zijn. Het apparaat moet natuurlijk wel bestuurbaar zijn via het platform dat jij gebruikt. Zo werken onze smart home rolgordijnen perfect samen met Apple HomeKit, Google Home en nog veel meer. Werk jij met een platform waarvan jij graag wil weten of die ook samen kan werken met Smartblinds? Vraag het onze klantenservice via de chat, mail of telefonie!

Vraag gratis stalen aan Gratis stalen