slimme raamdecoratie de toekomst

Hoe werken slimme rolgordijnen? Dat is misschien de vraag die als eerste bij je opkomt bij het lezen van de titel. Slimme rolgordijnen zijn een van de nieuwste technologieën op de markt. Het woord slim zegt het eigenlijk al. Met deze rolgordijnen hoef je eigenlijk zelf niks meer te doen. Je kan ze geheel naar wens automatisch omhoog en omlaag laten gaan.

Het verschil

De elektrische zonwering is alweer een tijdje op de markt. Deze raamdecoratie kan je bijvoorbeeld met een afstandsbediening bedienen. Slimme binnenzonwering geeft echter veel meer mogelijkheden. Met slimme binnenzonwering hoef je de rolgordijnen eigenlijk helemaal niet meer aan te raken. Ze zijn namelijk te automatiseren en aan te sturen met smart home.

Bediening met je stem

Slimme rolgordijnen kun je tegenwoordig bedienen met je stem. Nu zul je vast denken: ‘Hoe werkt dit dan?’ Deze smart gordijnen zijn te koppelen met je smart home assistant. Hierdoor kun je een vraag stellen of opdracht geven aan je slimme assistent, en de speaker geeft dan een signaal aan je slimme zonwering. Dit is heel praktisch als je bijvoorbeeld even je handen vol hebt.

Bediening via je telefoon

Slimme zonwering kun je ook bedienen met je telefoon. Via de woning-app van je smart home platform kun je de slimme zonwering precies naar wens omhoog of naar beneden laten bewegen. Zo hoef je dus ook nooit meer te zoeken naar een afstandsbediening. Slimme zonwering zijn ook hierom de elektrische zonwering van de toekomst omdat iedereen tegenwoordig wel een smartphone op zak heeft.

Bediening met een tijdschema

De slimme zonwering van de toekomst is in te stellen volgens een bepaald tijdschema. Je kunt via de woning-app op je mobiele telefoon namelijk automatische scenes en routines instellen. Wil je bijvoorbeeld in de ochtend wakker worden met zonlicht in je ogen? Stel je slimme zonwering hierop in door een alarm in te stellen waarmee je slimme zonwering opengaat op het moment dat jij wakker wilt worden. Wil je in de avond tijdens het eten meer privacy? Dan gaan de rolgordijnen automatisch naar beneden. Het instellen van scènes en routines in huis heeft ook voordelen als je op vakantie bent. Je raambekleding zal namelijk dagelijks gewoon omhoog en omlaag gaan, ook wanneer je van huis bent. Echter lijkt je huis door de routines altijd bewoond. Dit creëert aanwezigheidssimulatie, waardoor inbrekers vaak worden afgeschrikt!

Bedienen met de sterkte van de zon

De slimme zonwering is tegenwoordig ook in te stellen op de kracht van de zon. Het gaat als volgt: door je slimme zonwering te combineren met een smart sensor laat je je raambekleding reageren op de sterkte van de zon. Schijnt de zon te fel in je huis? Dan kunnen de gordijnen of luiken automatisch naar beneden of automatisch omhooggaan. Dit is ideaal als je geen omkijk wil hebben naar je raamdecoratie. Daarnaast is slimme zonwering in productie en gebruik ook nog eens milieuvriendelijk. Het licht hoeft minder vaak aan en je laat warmte binnen in de winter of buiten in de zomer. Dit is ideaal om net dat beetje extra te besparen op je maandelijkse energiekosten! Wil je meer weten over de isolerende functies van onze slimme raambekleding? Kijk dan eens naar de voordelen die onze isolerende plisségordijnen of slimme isolerende rolgordijnen te bieden hebben!

Toegankelijk voor iedereen

We hebben net besproken welke mogelijkheden slimme zonwering allemaal biedt. Maar nu hoor ik je al denken: ‘Wat als er iemand bij mij thuis is die hier geen verstand van heeft?’ Dat is helemaal geen probleem! Er is namelijk aan elke gebruiker gedacht. Van jong tot oud. Voor de gebruikers die geen verstand hebben van alle nieuwe technische snufjes is er nog steeds een gemakkelijke pull-functie zoals op de gebruikelijke raamdecoratie. Echter wordt er geen gebruik meer gemaakt van lange draden. Dit is weer ideaal voor de kleinere huisbewoners! Zo kunnen ze met een gerust hart overal spelen!

Ben je nu enorm geïnspireerd door het lezen van dit artikel? Neem dan eens een kijkje op onze website naar de verdere mogelijkheden van de slimme zonwering van Smartblinds!