4 soorten raamdecoratie, 4 voordelen

Ben jij nog aan het twijfelen over welk type raamdecoratie je graag in huis wilt? Dat snappen wij helemaal. Er is natuurlijk een groot aanbod raamdecoratie en om daaruit de juiste keuze te maken kan een hele lastige opgave zijn. Smartblinds heeft 4 soorten raamdecoratie. Per soort raamdecoratie leggen wij je uit welk voordeel het heeft.

Slimme rolgordijnen
Rolgordijnen stralen eenvoud uit en tegelijkertijd ook klasse. Het voordeel van slimme rolgordijnen is dat ze heel makkelijk zijn om te monteren, installeren en bedienen. Slimme rolgordijnen van Smartblinds hebben een moderne maar tijdloze uitstraling, waardoor ze in vrijwel ieder interieur past. Met de ruime kleurkeuze zit er altijd een stof bij die bij jouw huis past. Onze slimme rolgordijnen zijn beschikbaar in 3 soorten transparanties. De keuze bestaat uit lichtdoorlatende, transparante of compleet verduisterende rolgordijnen. Per ruimte in huis kan het natuurlijk verschillen welke transparantie het meest ideaal is. Neem bijvoorbeeld in de slaapkamer een verduisterend rolgordijn om jouw slaap te bevorderen en gebruik lichtdoorlatende rolgordijnen voor ruimtes zoals de woonkamer en keuken.

slimme rolgordijnen
Slimme duo rolgordijnen
Naast volledig effen rolgordijnen heeft Smartblinds ook een collectie aan slimme duo rolgordijnen. Deze lijken qua bediening, montage en installatie op onze normale slimme rolgordijnen, maar de stof en het uiterlijk van de duo rolgordijnen verschillen erg veel. De stof heeft namelijk 2 stofbanen, die achter elkaar in beweging kunnen worden gezet. De ene stofbaan is verduisterend, de andere stofbaan is gemaakt van een transparante stof, die veel licht doorlaat. De bediening gaat hetzelfde als bij een gewoon slim rolgordijn. Alleen zal je bij een duo rolgordijn net even wat meer op moeten letten aangezien het twee stofbanen zijn die op meerdere manieren kunnen hangen. Het grootste voordeel is dat je heel makkelijk je lichtinval en privacy regelt. Wil je juist lichtinval in je kamer? Hang de lichtdoorlatende banen dan op dezelfde hoogte. Wil je juist meer privacy? Hang dan de verduisterende banen tegenover de lichtdoorlatende!

slimme duo rolgordijnen
Slimme jaloezieën
Jaloezieën in huis zijn erg stijl- en sfeervol. Slimme jaloezieën zijn iets lastiger te monteren dan (duo) rolgordijnen, maar het is zeker niet moeilijk. Het fijne aan jaloezieën is dat je de privacy en lichtinval gemakkelijk zelf regelt. Wil jij even geen inkijk, maar nog wel lichtinval? Kantel de jaloezieën dan een klein beetje zodat er niemand van buiten naar binnen kan kijken, maar je nog wel licht ontvangt in huis. Wij hebben meerdere kleuren jaloezieën in ons assortiment waardoor er iets bij zit voor ieder interieur!

slimme jaloezieën
Slimme plisségordijnen
Samen met de slimme jaloezieën zijn de slimme plisségordijnen onze nieuwste toevoeging aan ons assortiment. Plisségordijnen zijn veelzijdig en hebben meerdere voordelen. Zo passen plisségordijnen in ieder interieur, mits je de juiste kleur uitkiest. Daarnaast bepaal je gemakkelijk je licht en privacy bij een top down bottom up systeem. Het laatste grote voordeel is dat plisségordijnen net als onze warmtewerende rolgordijnen een isolerende werking hebben waardoor ze de warmte in de zomer buiten kunnen houden en in de winter juist binnen! Lees meer over hoe je kunt isoleren met plisségordijnen.

slimme plissegordijnen