Veilig wonen door slimme raamdecoratie

Een veilig gevoel in je eigen huis is iets wat iedereen graag wil. Je wil niet het gevoel hebben dat er iemand mee kan kijken en je wil ook niet dat als je even uit huis bent dat er dan inbraak kan plaats vinden. Slimme raamdecoratie is hiervoor de ideale oplossing. Raamdecoratie zorgt namelijk voor meer privacy in je huis. Ook zorgt het voor een veiliger gevoel omdat je de raamdecoratie van afstand kan bedienen. Hoe dit werkt lees je in dit artikel.

Meer privacy

Elektrische raamdecoratie is uiteraard verkrijgbaar in verschillende transparanties. Zo is er raamdecoratie voor iedereen. Raamdecoratie is verkrijgbaar in twee verschillende soorten transparanties die privacy bieden namelijk:

Verduisterende raamdecoratie 

Verduisterende raamdecoratie wordt bijvoorbeeld gebruikt in de slaapkamer. Het woord zegt het al. De kamer wordt verduisterd. Verduisterende raamdecoratie biedt ook ultieme privacy. Ja kan namelijk van beide kanten niet door het raam kijken. Verduisterende raamdecoratie is dus ook een ideale oplossing bij een raam waar jij liever geen pottenkijkers wilt hebben.

Lichtdoorlatende raamdecoratie

Lichtdoorlatende raamdecoratie filtert het licht in je kamer. Het daglicht komt zo wel in je kamer maar een stuk minder vel. Lichtdoorlatende gordijnen zijn ook ideaal voor privacy in je huis. Dit is bijvoorbeeld ideaal voor als je aan de straatkant woont en niet wil dat iedereen naar binnen kan kijken, maar toch wil profiteren van het daglicht.

Raamdecoratie bedienen op afstand

Slimme raamdecoratie is ook te bedienen op afstand. Dit is mogelijk door Apple HomeKit. Je kan je slimme raamdecoratie namelijk koppelen aan je smartphone, aan je slimme speaker, maar ook gewoon aan een remote controle. Je hoeft dan ook niet thuis te zijn om je elektrische rolgordijnen te bedienen. Dit is ideaal voor als je bijvoorbeeld op vakantie bent. Je kan de slimme raamdecoratie omhoog en omlaag laten bewegen om zo de illusie te wekken dat er gewoon mensen thuis zijn. Zo blijven inbrekers uit de buurt. En zo kan jij met een veilig gevoel genieten van je vakantie.

Veilig voor de kleinste gebruikers

Veel ouders laten hun kinderen niet dicht bij het raam spelen omdat ze bang zijn dat de kinderen bijvoorbeeld stikken in de kleine onderdelen van de raamdecoratie of hunzelf bezeren aan de hangende onderdelen. Dit is met slimme raamdecoratie van Smartblinds verleden tijd. Alle onderdelen zijn namelijk netjes verwerkt. Ook zijn er geen lange koorden meer van belang.

Ben je nu benieuwd geworden en wil je ook graag je huis een stuk veiliger maken door middel van slimme raambekleding? Kijk dan even rond op onze site en ontdek alle voordelen van elektrische raamdecoratie!