Search
product mobile gallery placeholder
product mobile gallery placeholder
product mobile gallery placeholder

Screen rolgordijn handbediend

Voor ramen waar rolgordijnen nodig zijn maar waarbij het gebruik niet frequent is, bieden we ook handbediende rolgordijnen aan. Zo kun je voor deze ramen toch genieten van dezelfde stijlvolle rolgordijnen van Smartblinds, maar dan met een kettingbediend systeem in plaats van een motor met koord.

Breedte (in cm)
Hoogte (in cm)
Bereken prijs
 
Product met motor? Gratis oplaadkabel bij je bestelling!
Gratis verzending van alle bestellingen
Eenvoudig & snel te installeren
Beoordeeld met een 4.4/5
Staal Aanvragen
Gratis Staal Aanvragen

Onze producten worden volledig op maat gemaakt. Vul de gewenste breedte en hoogte van je rolgordijn in en wij regelen de rest. Je hoeft hierbij geen rekening te houden met eventuele marges, die calculeren wij zelf in. Let op! Voor je begint met meten, let op eventuele obstakels zoals deur- en/of raambeslag dat uitsteekt, verwarmingsbuizen of naar binnen draaiende deuren en ramen.

Weten hoe je moet inmeten? Bekijk onze inmeetinstructies!

Door ons laten inmeten? Bekijk onze advies en meetservice.

 1. Optie A: Afmetingen bepalen voor montage in het venster

  Meet de breedte aan de bovenkant van het venster en meet de hoogte in het midden van het venster. Let op! Wij leveren het rolgordijn met een reductie van 3 mm aan beide kanten. Doe dus zelf geen reducties! Houd daarnaast rekening met een systeemhoogte van 10 cm i.v.m. eventuele obstakels zoals naar binnen draaiende deuren en ramen.

 2. Let op: de opgegeven breedtemaat is de maat van het systeem. De stof is altijd smaller dan het systeem, zie dit artikel voor meer informatie.

 3. Optie B: Afmetingen bepalen voor montage op het venster

  Meet de breedte en hoogte van het venster, met een kleine overlap. Wij adviseren een overlap van 5 cm aan beide zijkanten. Tel dus in totaal 10 cm op bij de breedtemaat. Om de hoogte te bepalen, tel je 10 cm (hoogte van systeem) bij de hoogte van je venster op. Wil je dat het rolgordijn aan de onderkant verder doorloopt? Bepaal dan zelf hoeveel extra centimeters je in de hoogte wilt.

Je kunt kiezen om je rolgordijnen in het venster of op het venster te monteren:

 1. In het venster
  Als je het rolgordijn in het venster hangt, is het gemonteerd tussen de muren van je raamvenster. Bij deze keuze, leveren wij je rolgordijn daarom met een reductie van 3 mm aan beide kanten.
 2. Op het venster
  Als je het rolgordijn op het venster hangt, is het gemonteerd op de muur en komt het over het venster te hangen met overlap aan beide zijdes

Meer weten over hoe je moet inmeten? Bekijk onze inmeetinstructies hier

Door een kettingzijde te kiezen bepaal je aan welke kant je je Smartblinds wilt bedienen. Kies je voor links, dan bevindt de ketting zich aan de linkerzijde van het product. Wil je dat dit aan de rechterzijde zit? Kies dan voor rechts.

Bij Smartblinds heb je de keuze uit 3 verschillende onderlijsten:

metalen onderlijst

Metalen onderlijst

Standaard leveren we jouw rolgordijn met metalen onderlijst. De luxe metalen onderlijst vormt een strakke en moderne afwerking van je rolgordijn. De kleur van je metalen onderlijst wordt bepaald aan de hand van je systeemkleur. Kies je bijvoorbeeld een zwart systeem, dan is de kleur van je metalen onderlijst ook zwart. De metalen onderlijst is 2,5 centimeter hoog.

gestoffeerde onderlijst

Gestoffeerde onderlijst

Naast een metalen onderlijst kun je ook kiezen voor een gestoffeerde onderlijst. Bij een gestoffeerde onderlijst wordt een onderlijst aan de voor- en achterzijde strak afgewerkt met de stof van het rolgordijn. De kleur van de onderlat is dus gelijk aan de soort en kleur stof die je kiest. De gestoffeerde onderlijst heeft een hoogte van 3 centimeter.

zoom onderlijst

Zoom onderlijst

Bij een zoom onderlijst wordt je rolgordijn met een onderzoom. De onderlijst bestaat uit een kunststof verzwaring die de rolgordijnstof mooi recht laat hangen. De stof wordt om de kunststof verzwaring heen getrokken en aan de achterkant van je rolgordijn vastgelijmd. De kunststof verzwaring is 1,5 centimeter hoog. De totale hoogte van de zoom onderlijst is 3 centimeter.

Hier kun je een referentie voor je samengestelde Smartblind invullen. Zo weet je straks precies welk product voor welk venster in je huis is!

Als je op zoek bent naar raambekleding is het belangrijk vooraf te bepalen welke transparantie je wilt in bepaalde ruimtes. In slaapkamers is bijvoorbeeld meer verduistering gebruikelijk dan in de woonkamer. De stoffen van Smartblinds zijn onder te verdelen in drie verschillende transparanties:

Verduisterend

Lichtdoorlatendheid: geen – Licht van buiten wordt volledig tegengehouden en krijgt niet de mogelijkheid ruimtes te verlichten.

Lichtdoorlatend

Lichtdoorlatendheid: beperkt – Licht van buiten wordt belemmerd, maar niet volledig geblokkeerd.

Transparant

Lichtdoorlatendheid: volledig – Licht van buiten vindt haar weg naar binnen, maar de stof biedt wel de gewenste privacy.

Je raambekleding moet natuurlijk passen bij je interieur. De kleur en uitstraling van stoffen en materialen kan vanaf een beeldscherm, of door verschil in lichtdoorlatendheid, soms afwijken van de realiteit. We raden het dan ook altijd aan vooraf gratis stofstalen aan te vragen, zodat je de stof(kleur) in het echt kunt beoordelen!

Onze systemen zijn in twee maten verkrijgbaar, namelijk klein en groot. Het kleine systeem is geschikt voor rolgordijnen van klein tot gemiddeld formaat. Bij grote formaten rolgordijnen is enkel een groot systeem mogelijk. Ons advies is om te beginnen met het samenstellen van het rolgordijn voor je grootste venster in huis. Als blijkt dat je voor dit rolgordijn enkel een groot systeem kunt kiezen, raden we het aan dit voor de rest van je Smartblinds ook te doen. Op deze manier voorkom je dat je meerdere Smartblinds in huis hebt hangen met afwijkende systemen. Is je grootste product ook geschikt voor een klein systeem? Kies dan zelf de systeemgrootte die jij het mooist vindt.

Hieronder vind je de systeemhoogte van de verschillende systemen, zodat je hier rekening mee kunt houden bij het bestellen. Monteer je jouw product in het venster, maar heb je een raam welke naar binnen openslaat? Dan kun je hiermee controleren of je hiervoor genoeg ruimte hebt.

Let op: Onderstaande afmetingen zijn van gemotoriseerde systemen. Klik hier op de link voor de afmetingen van onze kettingbediende systemen.

Afmetingen kettingbediende systemenAfmetingen zijsteunen systeem klein:

Afmetingen zijsteunen systeem groot:

Afmetingen cassette systeem klein:

Afmetingen cassette systeem groot:

Voor het rolsysteem van je rolgordijn heb je bij Smartblinds keuze uit twee verschillende types:

Zijsteunen

 

Cassette

 

De foto's die je hierboven ziet zijn van onze gemotoriseerde systemen. De systemen van onze kettingbediende producten zijn hetzelfde maar hebben andere systeemafmetingen!

Onze systemen zijn verkrijgbaar in de kleuren wit, grijs, antraciet en zwart.

Kleurinformatie:

 • Wit = RAL 9003
 • Grijs = RAL 7004
 • Antraciet = RAL 7016
 • Zwart = RAL 9011
Details
systemen

Waarom kettingbediende rolgordijnen?

Het komt vast af en toe voor dat je een raam hebt wat wel de behoefte aan een rolgordijn heeft, maar waar niet de behoefte is voor het dagelijks openen en sluiten van het rolgordijn. Doordat je het rolgordijn niet zo vaak opent of sluit, is de toevoeging van de motor op deze plek niet noodzakelijk. Om die reden heeft Smartblinds kettingbediende rolgordijnen in het leven geroepen. Zo kun je deze ramen voorzien van een rolgordijn met deze stijl als de slimme rolgordijnen van Smartblinds, maar dan zonder motor.

Het kan natuurlijk ook zijn dat je een klein raam hebt waarvoor een rolgordijn met motor te breed is. Bij een elektrisch rolgordijn is de minimale breedte om een motor in het rolgordijn te kunnen installeren namelijk 66 centimeter. Voor ramen die bijvoorbeeld een breedte van minder dan 66 centimeter hebben, kun je kiezen voor een kettingbediend rolgordijn van Smartblinds. Zo kun je al je ramen voorzien van dezelfde rolgordijnstof en hoef je dus niet in te leveren op stijl.

handbediend rolgordijn

Specificaties & productinformatie

Collectie: Screen
Materiaal: 90% Gerecycled PET/10% Polyester (PES)
Transparantie(s): Lichtdoorlatend
Kenmerken: Glanzende uitstraling
Structuur: Plain woven, flexibel
Dikte: 0,55 mm
Vlamwerend: Nee
Waterproof: Nee, mogelijk water en vuil afstotende coating nodig
Schoonmaak: Ja (vochtige doek)
Duurzaam (gerecycled): Deels, 90% gerecycled materiaal
OekoTex keurmerk: Nee
Verpakking: Bij elke bestelling wordt een instructiehandleiding meegeleverd. Schroeven worden niet meegeleverd, omdat iedere ondergrond een ander type schroef vraagt.
Garantie stof & systeem: 2 jaar

Stof

De stof van onze Screen collectie bestaat uit verschillende materialen. Waaronder gerecycled polyester. Dit betekent dat de stof voor een deel bestaat uit duurzaam materiaal. Hierdoor kan de stof een onregelmatige structuur hebben. De Screen collectie is te bestellen in vijf verschillende kleuren. De stof is lichtdoorlatend waardoor jij altijd van daglicht kunt genieten, ook wanneer je rolgordijnen gesloten zijn. Schoonmaken doe je op den duur simpel met een vochtige doek of droge borstel.

Product

Smartblinds zijn eenvoudig te monteren en je installeert ze binnen een minuut! Met de installatie instructies heb jij binnen een handomdraai je kettingbediende rolgordijnen gemonteerd.

Systeemafmetingen

Bekijk de systeemafmetingen

Meten & Monteren

Het inmeten en monteren van je kettingbediende rolgordijnen is een fluitje van een cent! Bekijk onze meetinstructies en montagehandleidingen hieronder. Graag persoonlijk advies ontvangen? Gebruik de chat of plan een gratis adviesgesprek met één van onze adviseurs!

Meten

Meetinstructie: Meetinstructie rolgordijnen.pdf

Monteren zijsteunensysteem

Let op: Bovenstaande video's zijn gemaakt voor installatie met motor. Het installeren van het systeem is echter hetzelfde. Klik op onderstaande link voor de handbediende installatiehandleiding.

Montagehandleiding: Rolgordijn zijsteunen.pdf

Monteren cassettesysteem

Montagehandleiding: Rolgordijn cassette.pdf

ADVIES EN MEETSERVICE

Heb je behoefte aan extra service zoals advies en inmeten aan huis? Vraag dan de advies en meetservice aan (€ 19 per adres). We nemen contact met je op voor de mogelijkheden en planning. Tijdens het uitvoeren van de advies en meetservice geven we advies over onze producten en bespreken we ook hoe de producten het best gemonteerd kunnen worden. De advies en meetservice is per adres dus hoef je maar 1x per bestelling aan te vragen.

Heb je per ongeluk een meetfout gemaakt en dus een niet-passend product ontvangen? Geen paniek! Van ons krijg je gewoon gratis een nieuw product opgestuurd. Lees hier de bijbehorende voorwaarden.