Search
product mobile gallery placeholder
product mobile gallery placeholder
product mobile gallery placeholder

Screen rolgordijn

Creëer een fijne sfeer in huis met onze elektrische lichtdoorlatende Screen rolgordijnen! De Screen collectie bestaat uit sterke en stabiele rolgordijnstoffen met een basketweave structuur, is gemaakt van hoogwaardige kwaliteit gerecyclede polyestergarens en verkrijgbaar in 5 verschillende kleuren. De lichtdoorlatendheid van de stof voorziet iedere woning van een prettige gefilterde lichtinval en zorgt tegelijkertijd voor de gewenste privacy.
Breedte (in cm)
Hoogte (in cm)
Bereken prijs
 
Product met motor? Gratis oplaadkabel bij je bestelling!
Gratis verzending van alle bestellingen
Eenvoudig & snel te installeren
Beoordeeld met een 4.4/5
Staal Aanvragen
Gratis Staal Aanvragen

Onze producten worden volledig op maat gemaakt. Vul de gewenste breedte en hoogte van je rolgordijn in en wij regelen de rest. Je hoeft hierbij geen rekening te houden met eventuele marges, die calculeren wij zelf in. Let op! Voor je begint met meten, let op eventuele obstakels zoals deur- en/of raambeslag dat uitsteekt, verwarmingsbuizen of naar binnen draaiende deuren en ramen.

Weten hoe je moet inmeten? Bekijk onze inmeetinstructies!

Door ons laten inmeten? Bekijk onze advies en meetservice.

 1. Optie A: Afmetingen bepalen voor montage in het venster

  Meet de breedte aan de bovenkant van het venster en meet de hoogte in het midden van het venster. Let op! Wij leveren het rolgordijn met een reductie van 3 mm aan beide kanten. Doe dus zelf geen reducties! Houd daarnaast rekening met een systeemhoogte van 10 cm i.v.m. eventuele obstakels zoals naar binnen draaiende deuren en ramen.

 2. Let op: de opgegeven breedtemaat is de maat van het systeem. De stof is altijd smaller dan het systeem, zie dit artikel voor meer informatie.

 3. Optie B: Afmetingen bepalen voor montage op het venster

  Meet de breedte en hoogte van het venster, met een kleine overlap. Wij adviseren een overlap van 5 cm aan beide zijkanten. Tel dus in totaal 10 cm op bij de breedtemaat. Om de hoogte te bepalen, tel je 10 cm (hoogte van systeem) bij de hoogte van je venster op. Wil je dat het rolgordijn aan de onderkant verder doorloopt? Bepaal dan zelf hoeveel extra centimeters je in de hoogte wilt.

Je kunt kiezen om je rolgordijnen in het venster of op het venster te monteren:

 1. In het venster
  Als je het rolgordijn in het venster hangt, is het gemonteerd tussen de muren van je raamvenster. Bij deze keuze, leveren wij je rolgordijn daarom met een reductie van 3 mm aan beide kanten.
 2. Op het venster
  Als je het rolgordijn op het venster hangt, is het gemonteerd op de muur en komt het over het venster te hangen met overlap aan beide zijdes

Meer weten over hoe je moet inmeten? Bekijk onze inmeetinstructies hier

Bij Smartblinds heb je de keus tussen 2 verschillende motoren. Hieronder lees je de verschillen, zodat je weet welke motor jij moet kiezen.

Motionblinds Bluetooth motor

Bediening mogelijk via:

 • Trekkoord

 • Afstandsbediening (optioneel toe te voegen als accessoire)

 • MotionBlinds Bluetooth app

  Met de Motionblinds Bluetooth app kun je Smartblinds binnenshuis bedienen. Daarnaast kun je in de app timers instellen waarop jouw blinds automatisch bewegen, ongeacht je thuis bent of niet.

 • Om te verbinden met een domotica systeem (bijvoorbeeld Homey, IFTTT of Home Assistant), raden we je aan om te kiezen voor de Motionblinds Bluetooth Motor en deze via een Motionblinds Wi-Fi bridge te verbinden met je domotica systeem.
Eve Motionblinds Matter motor

Bediening mogelijk via:

 • Trekkoord

 • Afstandsbediening (optioneel toe te voegen als accessoire)

 • Koppeling aan je smart home

  Met de Eve Motionblinds Matter motor kun je jouw Smartblinds rechtstreeks koppelen aan jouw favoriete smart home platform. Hierdoor kun je jouw Smartblinds overal en op ieder moment bedienen, timers instellen en je Smartblinds toevoegen aan automatiseringen en scènes met andere smart home apparaten. Om de verbinding met jouw smart home platform te leggen, heb je wel een smart hub nodig die het Matter-protocol ondersteund.

Door een motorzijde te kiezen bepaal je aan welke kant je je Smartblinds wilt bedienen en opladen. Kies je voor links, dan bevindt de motor, de pull-bediening en de oplaadpoort zich aan de linkerzijde van het product. Wil je dat dit aan de rechterzijde zit? Kies dan voor rechts.

Bij Smartblinds heb je de keuze uit 3 verschillende onderlijsten:

metalen onderlijst

Metalen onderlijst

Standaard leveren we jouw rolgordijn met metalen onderlijst. De luxe metalen onderlijst vormt een strakke en moderne afwerking van je rolgordijn. De kleur van je metalen onderlijst wordt bepaald aan de hand van je systeemkleur. Kies je bijvoorbeeld een zwart systeem, dan is de kleur van je metalen onderlijst ook zwart. De metalen onderlijst is 2,5 centimeter hoog.

gestoffeerde onderlijst

Gestoffeerde onderlijst

Naast een metalen onderlijst kun je ook kiezen voor een gestoffeerde onderlijst. Bij een gestoffeerde onderlijst wordt een onderlijst aan de voor- en achterzijde strak afgewerkt met de stof van het rolgordijn. De kleur van de onderlat is dus gelijk aan de soort en kleur stof die je kiest. De gestoffeerde onderlijst heeft een hoogte van 3 centimeter.

zoom onderlijst

Zoom onderlijst

Bij een zoom onderlijst wordt je rolgordijn met een onderzoom. De onderlijst bestaat uit een kunststof verzwaring die de rolgordijnstof mooi recht laat hangen. De stof wordt om de kunststof verzwaring heen getrokken en aan de achterkant van je rolgordijn vastgelijmd. De kunststof verzwaring is 1,5 centimeter hoog. De totale hoogte van de zoom onderlijst is 3 centimeter.

Wil je je gordijnen ook kunnen bedienen met een afstandsbediening? Voeg dan deze dan toe aan je bestelling! Met één afstandsbediening kun je tot wel 5 verschillende gordijnen bedienen.

Hier kun je een referentie voor je samengestelde Smartblind invullen. Zo weet je straks precies welk product voor welk venster in je huis is!

Als je op zoek bent naar raambekleding is het belangrijk vooraf te bepalen welke transparantie je wilt in bepaalde ruimtes. In slaapkamers is bijvoorbeeld meer verduistering gebruikelijk dan in de woonkamer. De stoffen van Smartblinds zijn onder te verdelen in drie verschillende transparanties:

Verduisterend

Lichtdoorlatendheid: geen – Licht van buiten wordt volledig tegengehouden en krijgt niet de mogelijkheid ruimtes te verlichten.

Lichtdoorlatend

Lichtdoorlatendheid: beperkt – Licht van buiten wordt belemmerd, maar niet volledig geblokkeerd.

Transparant

Lichtdoorlatendheid: volledig – Licht van buiten vindt haar weg naar binnen, maar de stof biedt wel de gewenste privacy.

Je raambekleding moet natuurlijk passen bij je interieur. De kleur en uitstraling van stoffen en materialen kan vanaf een beeldscherm, of door verschil in lichtdoorlatendheid, soms afwijken van de realiteit. We raden het dan ook altijd aan vooraf gratis stofstalen aan te vragen, zodat je de stof(kleur) in het echt kunt beoordelen!

Onze systemen zijn in twee maten verkrijgbaar, namelijk klein en groot. Het kleine systeem is geschikt voor rolgordijnen van klein tot gemiddeld formaat. Bij grote formaten rolgordijnen is enkel een groot systeem mogelijk. Ons advies is om te beginnen met het samenstellen van het rolgordijn voor je grootste venster in huis. Als blijkt dat je voor dit rolgordijn enkel een groot systeem kunt kiezen, raden we het aan dit voor de rest van je Smartblinds ook te doen. Op deze manier voorkom je dat je meerdere Smartblinds in huis hebt hangen met afwijkende systemen. Is je grootste product ook geschikt voor een klein systeem? Kies dan zelf de systeemgrootte die jij het mooist vindt.

Hieronder vind je de systeemhoogte van de verschillende systemen, zodat je hier rekening mee kunt houden bij het bestellen. Monteer je jouw product in het venster, maar heb je een raam welke naar binnen openslaat? Dan kun je hiermee controleren of je hiervoor genoeg ruimte hebt.

Let op: Onderstaande afmetingen zijn van gemotoriseerde systemen. Klik hier op de link voor de afmetingen van onze kettingbediende systemen.

Afmetingen kettingbediende systemenAfmetingen zijsteunen systeem klein:

Afmetingen zijsteunen systeem groot:

Afmetingen cassette systeem klein:

Afmetingen cassette systeem groot:

Voor het rolsysteem van je rolgordijn heb je bij Smartblinds keuze uit twee verschillende types:

Zijsteunen

 

Cassette

 

De foto's die je hierboven ziet zijn van onze gemotoriseerde systemen. De systemen van onze kettingbediende producten zijn hetzelfde maar hebben andere systeemafmetingen!

Onze systemen zijn verkrijgbaar in de kleuren wit, grijs, antraciet en zwart.

Kleurinformatie:

 • Wit = RAL 9003
 • Grijs = RAL 7004
 • Antraciet = RAL 7016
 • Zwart = RAL 9011
hoogwaardige
designproducten

De verbinding van onze draadloze motoren

Motionblinds Bluetooth motor

De Motionblinds Bluetooth motor is eenvoudig te verbinden. Hiervoor heb je alleen de QR-code van het rolgordijn nodig en een telefoon met daarop de MotionBlinds Bluetooth app. Scan via de app de QR-code en de rest van de stappen wijzen zichzelf in de app.

Eve Motionblinds Matter motor

Wanneer je kiest voor onze Eve Motionblinds Matter motor, dan wordt je Smartblinds geleverd met de geavanceerde Eve Motionblinds motor. Deze motor werkt via het innovatieve Matter protocol waardoor je jouw Smartblinds kunt koppelen met je eigen smart home platform. Bekijk hieronder welke smart hubs het Matter protocol ondersteunen. Staat jouw smart hub er niet tussen? Vervang dan je huidige smart hub of kies voor een Bluetooth motor.

Apple HomeKit
Google Home
Amazon Alexa
Samsung SmartThings

Apple HomeKit

 • Apple TV 4K (3rd gen, 128GB)
 • Apple TV 4k (2nd gen)
 • HomePod (2nd gen)
 • HomePod Mini

Google Assistant

 • Nest Hub (2nd gen)
 • Nest Hub Max
 • Nest WiFi Pro

Amazon Alexa

 • Echo Show (3rd gen)
 • Echo (4th gen)

Samsung SmartThings

 • SmartThings Hub v3
 • SmartThings Station

Hoe het werkt

Eve MotionBlinds Matter motor
De Eve Motionblinds Matter motor is de meest geavanceerde rolgordijn motor op de markt. Naast het bedienen van je Smartblinds met het handige trekkoord en een eventuele afstandsbediening krijg je met deze motor nog vele andere bedieningsmogelijkheden. Met de Matter set-up (QR) code aan het tassel van je rolgordijn verbind je jouw Smartblinds direct aan jouw smart home platform. Het enige wat je in huis nodig hebt om je Smartblinds met je smart home platform te besturen, is een border router van het betreffende smart home platform die het Matter protocol ondersteund. Via je smart home koppel je jouw Smartblinds aan scènes, automatiseringen en bedien jij overal en op ieder moment je rolgordijnen met je smartphone.

Let op: Het filmpje wat je hier ziet is van een oudere versie van de motor (niet ondersteund door Matter). Deze motor kan zonder bridge alleen rechtstreeks verbinden met Apple HomeKit.
Motionblinds Bluetooth motor
Met de Motionblinds Bluetooth motor kun je door middel van de Motionblinds Bluetooth App je Smartblinds via de QR-code aan je rolgordijn koppelen met je smartphone en binnenshuis bedienen (bereik van Bluetooth is ongeveer 10 meter). Naast het swipen van je rolgordijnen naar de juiste hoogte kun je ook timers instellen waarop jij wilt dat je Smartblinds bewegen. Deze timers worden op de motor gezet, waardoor je niet thuis hoeft te zijn om deze te activeren. Uiteraard kun je de Motionblinds Bluetooth motor ook bedienen door middel van het trekkoord en eventueel met een afstandsbediening. Deze kun je toevoegen aan je bestelling.

Let op: Als je Smartblinds wilt verbinden aan een domotica systeem zoals bijvoorbeeld Home Assistant, Homey of IFTTT, kies dan ook voor de Motionblinds Bluetooth motor. Met behulp van een Motionblinds WiFi bridge kun je de Bluetooth motoren koppelen aan je domotica systeem.

Specificaties & productinformatie

Collectie: Screen
Materiaal: 90% Gerecycled PET/10% Polyester (PES)
Transparantie(s): Lichtdoorlatend
Kenmerken: Glanzende uitstraling
Structuur: Plain woven, flexibel
Dikte: 0,55 mm
Geluid: Onze motoren maken geluid als deze in beweging zijn. Het geluidsniveau is afhankelijk van diverse factoren en verschilt daardoor per ruimte, ondergrond, systeem, etc.
Vlamwerend: Nee
Waterproof: Nee, mogelijk water en vuil afstotende coating nodig
Schoonmaak: Ja (vochtige doek)
Duurzaam (gerecycled): Deels, 90% gerecycled materiaal
OekoTex keurmerk: Nee
Verpakking: Bij elke bestelling wordt een extra lange USB-C kabel en een instructiehandleiding meegeleverd. Schroeven worden niet meegeleverd, omdat iedere ondergrond een ander type schroef vraagt.
Garantie stof & systeem: 2 jaar
Garantie motor: 5 jaar

Stof

De stof van onze Screen collectie bestaat uit verschillende materialen. Waaronder gerecycled polyester. Dit betekent dat de stof voor een deel bestaat uit duurzaam materiaal. Hierdoor kan de stof een onregelmatige structuur hebben. De Screen collectie is te bestellen in vijf verschillende kleuren. De stof is lichtdoorlatend waardoor jij altijd van daglicht kunt genieten, ook wanneer je rolgordijnen gesloten zijn. Schoonmaken doe je op den duur simpel met een vochtige doek of droge borstel.

Product

Smartblinds zijn eenvoudig te monteren en je installeert ze binnen een minuut! Met de draadloze motor hoeven je Smartblinds niet continue aangesloten te zijn op stroom. Bij normaal gebruik hoef je ze maar 1 tot 2 keer per jaar met de meegeleverde USB-C kabel op te laden. De verbinding van je motor is afhankelijk van welke motor je kiest.

Systeemafmetingen zijsteunen klein

Systeemafmetingen zijsteunen groot

Systeemafmetingen cassette klein

Systeemafmetingen cassette groot

Meten & Monteren

Het inmeten en monteren van je slimme rolgordijnen is een fluitje van een cent! Bekijk onze meetinstructies en montagehandleidingen hieronder. Graag persoonlijk advies ontvangen? Gebruik de chat of plan een gratis adviesgesprek met één van onze adviseurs!

Meten

Meetinstructie: Meetinstructie rolgordijnen.pdf

Monteren zijsteunensysteem

Montagehandleiding: Rolgordijn zijsteunen.pdf

Monteren cassettesysteem

Montagehandleiding: Rolgordijn cassette.pdf

Programmeren

Bij je bestelling wordt een handige gebruikershandleiding meegeleverd. Deze handleiding bekijk je hier online. In deze handleiding lees je hoe je eenvoudig je blinds activeert, indien nodig begin- en eindposities wijzigt en een eventuele afstandsbediening koppelt.

ADVIES EN MEETSERVICE

Heb je behoefte aan extra service zoals advies en inmeten aan huis? Vraag dan de advies en meetservice aan (€ 19 per adres). We nemen contact met je op voor de mogelijkheden en planning. Tijdens het uitvoeren van de advies en meetservice geven we advies over onze producten en bespreken we ook hoe de producten het best gemonteerd kunnen worden. De advies en meetservice is per adres dus hoef je maar 1x per bestelling aan te vragen.

Foto's bij klanten thuis

Heb je per ongeluk een meetfout gemaakt en dus een niet-passend product ontvangen? Geen paniek! Van ons krijg je gewoon gratis een nieuw product opgestuurd. Lees hier de bijbehorende voorwaarden.