Search

Raambekleding tegen inkijk

Het is ons allemaal wel eens overkomen. Iemand die ongewenst en zonder enige reden jouw huis binnen gluurt of loop te bespieden. We houden er niet van om ongewenst bekeken te worden. Al helemaal niet in huis, waar je juist zo gesteld bent op je privacy. Voor dit probleem heeft Smartblinds raambekleding tegen inkijk ontworpen. Dit zijn verduisterende en lichtdoorlatende rol- en duo rolgordijnen. Deze zorgen ervoor dat vreemdelingen en buitenstaanders niet langer meer inkijk hebben in jouw privacy.

Raambekleding tegen inkijk

De verduisterende rolgordijnen zijn beschikbaar in verschillende stoffen en kleuren, maar hebben allen één ding gemeen, er valt geen licht doorheen. Daardoor wordt het logischerwijs ook onmogelijk om door het rolgordijn heen te kijken. Raambekleding tegen inkijk is ideaal voor ruimtes waarin jij veel privacy wenst. Dat zijn ruimtes als bijvoorbeeld de slaapkamer of badkamer. Toch is het ook begrijpelijk om raamdecoratie tegen inkijk te nemen in je woonkamer. Dit is ook een plek waar je samen met je vrienden en familie samenkomt, maar liever niet bekeken wil worden.

Een andere vorm van raambekleding tegen inkijk zijn de lichtdoorlatende rolgordijnen van Smartblinds. Deze slimme rolgordijnen laten in tegenstelling tot de verduisterende stoffen wel licht door en zorgen hiermee voor een goede lichtinval. Ideaal om bijvoorbeeld de inkijk in je woonkamer, keuken of in je eigen thuiskantoor tegen te gaan..

Raambekleding tegen inkijk
Raamdecoratie tegen inkijk

Er zijn ook nog verschillende andere manieren van anti-inkijk raamdecoratie. Wij zullen je er een paar toelichten:

Planten

Planten in de vensterbank worden gezien als decoratie en sfeerversterker in je kamer, maar hebben ook een andere handige functie. Planten in het venster van je raam plaatsen zorgt er namelijk ook voor dat het lastiger wordt om door het raam heen te kijken. Planten zijn dus eigenlijk multifunctionele anti-inkijk raamdecoratie. Planten op de vensterbank kun je goed gebruiken als raamdecoratie tegen inkijk in de woonkamer, of als keukenraamdecoratie.

anti-inkijk raamdecoratie
Vensterbank decoratie

Naast planten worden er ook veel artistieke en decoratieve stukken kunst in de vensterbank geplaatst, die de inkijk in je woning verminderen. Verschillende soorten kunst, die passen in de kleur en stijl van je interieur kunnen ook bijdragen aan verminderde inkijk in je raam. Vensterbank decoratie is een ontzettend brede term. Voornamelijk in de woonkamer zijn er ontzettend veel mogelijkheden in meerdere stijlen. Smartblinds vertelt je hier graag meer over. Naar woonkamer inspiratie

Raamfolie om de inkijk in je raam te verminderen

Ook raamfolie op je raam plakken is een manier om inkijk in je raam te verminderen. Echter is dit niet echt raamdecoratie tegen inkijk te noemen. Raamfolie heeft namelijk weinig decoratieve functie. Wat wel positief is, is het feit dat er wel voldoende licht door raamfolie heen schijnt.

Vensterbank decoratie

Er bestaat dus niet alleen maar raambekleding tegen inkijk in je woning. Ook andere oplossingen zoals planten in de vensterbank tegen inkijk zijn goede opties om inkijk in je raam te verminderen. Het is ook mogelijk om planten en raambekleding te combineren. Zo creëer je veel diepte in je kamer, doordat er meerdere objecten voor je raam zitten. Dit kan een ruimtelijk gevoel geven.

 

Smartblinds is de specialist in het creëren van sfeer, privacy en stijl in huis. Ben je benieuwd welke raambekleding tegen inkijk het beste in jouw huis en interieur past? Doe een gratis kleurstalen aanvraag en bekijk en voel de stoffen thuis aan! Kom je er nog steeds niet uit? Plan dan een gratis adviesgesprek in met één van onze experts.

Vraag gratis stalen aan Gratis stalen