Search

Japanse raambekleding

Japanners zijn uniek in hun doen en laten. Geleid door eeuwenoude tradities en filosofieën en met een oog voor detail kenmerkt ook de Japanse interieur stijl als een unieke en wereldwijd erkende stijl. Een Japans interieur is als volgt te beschrijven: Een harmonie van eenvoud de de schoonheid van natuurlijk materiaal omarmt. Eenvoud is een erg belangrijk aspect van de Japanse woonstijl. Een andere woonstijl die dit ook als belangrijke peiler ziet, is de Scandinavische woonstijl. Omdat deze 2 interieur stijlen elkaar zo goed aanvullen, is er een mix ontstaan tussen deze 2 stijlen, de zogeheten Japandi interieur stijl. In dit artikel gaan we het enkel hebben over de Japanse woonstijl, en hoe Smartblinds een geweldige aanvulling zijn op deze fantastische woonstijl.

De rol van raamdecoratie in een Japans interieur

Raamdecoratie wordt in de Japanse woonstijl beschouwd als een essentieel onderdeel om een ruimte in zijn ware schoonheid tot leven te laten komen. Het gebruik van natuurlijk materiaal wordt graag doorgetrokken in de raamdecoratie. Vooral hout en bamboe zijn veelvoorkomende materialen in Japanse raamdecoratie. Ook wordt veel gebruikt gemaakt van lichtdoorlatende stoffen, om slechts een visuele scheiding te creëren tussen binnen en buiten, zonder hierbij afbreuk te doen aan de hoeveelheid natuurlijk licht die in een ruimte valt.

Japanse raamdecoratie

Houten & Bamboe Jaloezieën

Zoals gezegd is het gebruik van natuurlijk materiaal gebruikelijk en zeer populair in een Japanse inrichting. Zowel de houten jaloezieën als de bamboe jaloezieën zijn uitstekend geschikt om het gebruik van natuurlijk materiaal door te trekken in je raamdecoratie. De latten van jaloezieën maken het gemakkelijk om snel te switchen naar de juiste hoeveelheid licht in huis, en kunnen ook open worden gezet waardoor de scheiding tussen binnen en buiten als het ware verdwijnt. Naast de elegante en natuurlijke uitstraling van de bamboe en houten jaloezieën is deze vorm van Japanse raamdecoratie ook nog eens super praktisch! Haal jou Japanse jaloezieën direct in huis, of bekijk eerst de materialen thuis door kleurstalen aan te vragen!

Japanse jaloezieën

Futuristisch, net als Japan

Over Japan wordt wel eens gezegd dat ze 30 jaar verder in de tijd leven dan de rest van de wereld. Het gebruik van robots, kunstmatige intelligentie en andere futuristische snufjes komt in Japan al veel meer voor dan in bijvoorbeeld Europa. Echter is de Japanse raamdecoratie van Smartblinds helemaal klaar voor de toekomst. De slimme raambekleding van Smartblinds is voorzien van een motor die je kunt koppelen aan je smart home. Hierdoor is het dus mogelijk om je Japanse raambekleding te bedienen door onder andere je smartphone en zelfs met je stem! Wil je weten hoe dit werkt? Bekijk dan alles over deze smart home technologie!

Slimme bediening

Naast de Japanse interieur stijl zijn er natuurlijk nog talloze andere interieur stijlen waarbij het zaak is ook de gepaste raamdecoratie te kiezen. In onze column over woonstijlen geven we je alle informatie en tips voor het kiezen van de juiste raamdecoratie bij de juiste woonstijl! Heb je vragen waarvan je het antwoord op de website niet kunt vinden? Neem dan online contact met ons op, of vraag een gratis adviesgesprek aan met een van onze adviseurs!

Vraag gratis stalen aan Gratis stalen