Search

Japandi raamdecoratie

Japandi is een samensmelting van Japanse en Scandinavische woonstijlen en vormt een uniek en geweldig interieurconcept. Japandi is een perfecte mix van rust, eenvoud en functionaliteit. Deze opkomende trend put inspiratie uit de minimalistische stijl van de Scandinavische ontwerptraditie en de tijdloze elegantie en simpliciteit van de Japanse cultuur. Japandi streeft ernaar om een gebalanceerde sfeer te creëren waarin natuurlijke materialen, strakke lijnen en subtiele kleurenpaletten worden gecombineerd om een rustgevende leefruimte te vormen.

De Japanse invloed komt tot uiting in de aandacht voor detail, het gebruik van organische texturen en de nadruk op zen-elementen zoals lage meubels, fusuma (schuifpuien) en de kunst van wabi-sabi. Aan de andere kant voegt het Scandinavische aspect warmte toe door middel van houten elementen, lichte tinten en functionaliteit die gericht is op praktisch gebruik van de ruimte. Het resultaat is een fusie van 2 culturen die een gevoel van rust en welzijn in huis brengen. Maar welke raamdecoratie past nou goed bij de Japandi woonstijl?

Japandi en raambekleding

Raambekleding zoals rolgordijnen en plisségordijnen spelen een belangrijke rol in de Japandi woonstijl. In deze stijl draait alles om het creëren van een harmonieuze en rustgevende leefruimte door het combineren van Japanse en Scandinavische elementen. Raambekleding draagt bij aan het bereiken van dit evenwicht door functionaliteit en esthetiek te verenigen. In de Japandi stijl wordt er vaak gekozen voor raambekleding die eenvoudig en strak is, met een voorkeur voor natuurlijke materialen en neutrale kleuren.

Japandi raamdecoratie

Stijl van een Japandi interieur

Japandi is te herkennen aan een minimalistisch design. Het interieur, waaronder de raamdecoratie is strak afgewerkt en oogt eenvoudig, zonder al teveel toeters en bellen. Er wordt voorkeur gegeven aan het gebruik van veel natuurlijk materiaal, zoals katoen, hout en linnen. Door Japandi gordijnen in deze look te kiezen, zoals de transparante rolgordijnen van Smartblinds met linnen-look.

In Japandi is het gebruikelijk om in plaats van scherpe en opvallende contrasten juist te werken met zachte, lichte contrastkleuren. Hierbij worden tinten uit dezelfde kleurfamilie gecombineerd. Denk dus aan meerdere tinten grijs, waarbij je de ene tint als raamdecoratie kiest en de andere tint als muurkleur kiest.

Japandi interieur

Het kleurenpalet van de Japandi woonstijl

Japandi richt zich voornamelijk op het gebruik van lichte kleuren en tinten. Voorbeelden hiervan zijn wit, beige en andere neutrale tinten zoals grijs of lichtgrijs die ook veel in de normale Japanse woonstijl voorkomen. Door je raambekleding in de trant van deze kleuren te kiezen, zorg je voor een ruimte die eenheid uitstraalt. De lichte kleuren zorgen voor een rustige uitstraling en laten de ruimte er ook groter en ruimer uitzien.

Ook worden vanuit het Scandinavische interieur enkele bruine tinten toegevoegd aan het kleurenpalet van Japandi. Lichtbruine tinten geven in combinatie met licht wat meer diepte en warmte aan je interieur.

Japandi woonstijl

De raamdecoratie van Smartblinds is zeer geschikt om toe te voegen aan jouw Japandi interieur. De slimme bedieningsmogelijkheden zorgen ervoor dat jij naast stijl ook ultiem gebruiksgemak in huis haalt! Ben je benieuwd hoe Smartblinds in andere interieurstijlen tot hun recht komen? In onze rubriek over interieur zie je per woonstijl welke Smartblinds hier perfect bij passen!

Vraag gratis stalen aan Gratis stalen