Zonwerende rolgordijnen voor goede nachtrust

Een goede nachtrust is heel belangrijk. Als jij goed hebt geslapen kan jij de hele wereld aan. Het belang van verduistering in je slaapkamer voor een goede nachtrust wordt helaas vaak onderschat. Vooral als je zo nu en dan wil uitslapen en/of overdag een powernapje wil doen. Wil jij graag je ogen dicht doen als het nog licht is buiten? Zorg dan dat je de zonwerende rolgordijnen van Smartblinds in je slaapkamer hebt!

Wat zijn zonwerende rolgordijnen?

Zonwerende rolgordijnen zijn gemaakt van een verduisterende stof. Vaak bestaat de achterkant van verduisterende rolgordijnen uit een speciale stof, die warmte en licht van buitenaf weerkaatst of tegenhoudt. De zonwerende rolgordijnen van Smartblinds beschikken aan de achterkant over een speciale zilveren coating, die al het zonlicht en de warmte van de zon weerkaatst. Hierdoor heb jij geen last van ongewenst licht in je slaapkamer, en blijft de temperatuur in je slaapkamer ook aangenaam. Lees hoe zonwerende rolgordijnen werken op de speciale pagina over zonwerende rolgordijnen!

Ga voor slimme zonwerende rolgordijnen

Het merendeel van de raamdecoratie is tegenwoordig elektrisch bedienbaar. Dit zorgt natuurlijk voor enorme gemak en plezier. Ook voor de slaapkamer zijn de warmtewerende rolgordijnen van Smartblinds erg gemakkelijk. Zo kun je bijvoorbeeld onze slimme raambekleding automatisch besturen en zelfs als wekker gebruiken. Stel eenvoudig in dat je rolgordijnen 's ochtends om 07:30 omhooggaan en je wordt elke ochtend heerlijk wakker met daglicht (tenzij het buiten nog donker is natuurlijk). Ook in de avond kan je voor het gemak je slimme rolgordijnen in de slaapkamer automatisch naar beneden laten bewegen. Zo kan jij lekker in bed blijven liggen en doen je Smartblinds het werk!

Verduisterende elektrische plissegordijnen

Smartblinds heeft ook zonwerende plisségordijnen aan haar collectie toegevoegd. Deze zijn ook te bestellen in een verduisterende versie. Het voordeel van zonwerende plisségordijnen is dat ze voorzien zijn van een dubbele stofbaan, die samen een honingraat structuur vormen. Deze honingraat structuur zorgt ervoor dat warmte 's zomers moeilijker naar binnen komt, terwijl warmte in de winter juist lekker binnen blijft. Zo profiteer jij met slimme verduisterende plisségordijnen altijd van een optimaal slaapklimaat! Voor meer informatie over de werking van honingraat plisségordijnen, kun je op de link klikken

Extra slaaptips

Alsnog moeite om de slaap te vatten? Dan hebben we nog een aantal bonustips voor je om heerlijk in slaap te dommelen.

Verban de telefoon

Blauw licht. Je hebt er vast weleens van gehoord. Elektrische apparaten zoals tv’s en mobiele telefoons bevatten vaak veel blauwe licht. Door dit blauwe licht maakt je lichaam minder melatonine aan. Dit hormoon zendt signalen naar je hersenen dat het tijd is om te slapen. Het tegenovergestelde - onwenselijke - effect is dat je lichaam in een alerte toestand raakt. Bovendien werkt een smartphone stres verhogend. Nog even een mailtje van werk lezen? Of het laatste nieuws checken? Deze prikkels kunnen leiden tot stress en houden je uit je slaap. Tot slot zou ook de straling van je telefoon je slaap remmen. Redenen genoeg dus om die telefoon uit de slaapkamer te weren.

Blauw licht filter bril

Geen televisie of telefoon voor het slapen gaan is dus het allerbest. Blauw licht zorgt er immers voor dat de aanmaak van melatonine verstoord wordt. Ben je toch verknocht aan swipen door je Instagram feed voor je naar bed gaat? Of wil je persé dat ene late praatprogramma zien? Schaf dan een Blauw Licht Filter Bril aan. Let op: Hoe geler de glazen, hoe beter de filtering.

Probeer slaapmeditatie apps

Het klinkt misschien wat ‘zweverig’. Toch zou je slaapmeditatie eens een kans moeten geven. De meest bekende app is Headspace. Een rustgevende stem neemt gedachten mee naar een objectieve plek. Deze plek - bijvoorbeeld een antiekwinkel - wordt in alle rust beschreven. Je zult merken dat je niet langer op je gedachten gefocust bent. In plaats van daarvan word je in het verhaal gezogen. De stem zwakt steeds verder af, waardoor je rustig in slaap valt.

Meer voordelen van zonwerende rolgordijnen in de slaapkamer

Als er een ruimte in je huis is waar het belang van raamdecoratie een grote rol speelt is het wel de slaapkamer. De slaapkamer is de plek in huis waar jij de meeste tijd doorbrengt en een goede nachtrust is altijd van groot belang. Maar er zitten nog meer voordelen aan zonwerende rolgordijnen in de slaapkamer waar jij misschien nog niet aan had gedacht. Zonwerende rolgordijnen in de slaapkamer zijn niet alleen verduisterend, maar ze bieden ook veel privacy. Je wilt niet gestoord worden door inkijk van buitenaf als jij je omkleed of als jij in bed ligt. Zonwerende rolgordijnen zorgen er met de verduisterende functie ook voor dat jij de inkijk volledig kunt weren. Daarnaast is sfeer in de slaapkamer ook niet onbelangrijk. Met zonwerende rolgordijnen voorzie je een ruimte van sfeer. Ze kleden de ruimte als het ware aan.

Graag zonwerende rolgordijnen installeren in jouw slaapkamer? Bekijk dan onze verduisterende rolgordijnen en bestel jouw Smartblinds geheel op maat.