kleurtrends najaar 2022

2022 is al even onderweg en er zijn al een aantal trendkleuren van 2022 bekend. Er zit aardig wat verschil in de trendkleuren dit jaar. Zo heeft Flexa de kleur blauw gekozen, terwijl Karwei juist goud als trendkleur heeft uitgeroepen. Wij zullen je vertellen welke kleuren in het najaar van 2022 centraal staan en welke kleur jij echt in je woning moet hebben!

Goudtinten

Gouden tinten zijn in 2022 zeer populair in menig interieur. Karwei heeft Ginger Gold als de kleur van 2022 uitgeroepen. Ginger Gold omschrijven zij als; een pure pittige natureltint die je interieur laat stralen. Het is een warme kleur die dicht bij de natuur ligt en rust en warmte uitstraalt. Ginger Gold is goed te combineren met rustige tinten zoals wit en beige. De kleur staat prachtig in zowel je keuken, woonkamer en/of slaapkamer. Gouden tinten mogen dit najaar niet ontbreken in jouw interieur.

Frisse tinten

Frisse tinten zijn nog steeds erg populair. Zo heeft Flexa de kleur Bright Skies uitgeroepen tot trendkleur van 2022. Het is een blauwe tint die je doet denken aan een vleug frisse lucht. Het is een lichte, luchtige, optimistische kleur die goed is voor de geest. Met Bright Skies in huis maak je jouw interieur net wat levendiger. Deze kleur is goed te combineren met andere tinten. Frisse tinten zijn ideaal voor in bijvoorbeeld je slaap- of werkkamer!

Pasteltinten

In veel huizen kom je pasteltinten tegen. Dat is niet zonder reden. Ook in 2022 zijn pasteltinten erg populair. Pastel wordt gebruikt voor vrijwel alle ruimtes, zoals je woonkamer, slaapkamer maar ook je werkkamer. Pasteltinten zijn gemakkelijk te combineren met andere kleuren. Zo kan je een pasteltint ook combineren met een gouden tint.

Warme, natuurlijke tinten

De laatste, maar zeker niet minst populaire, trendkleur is een warme en natuurlijke tint. De kleur genaamd: Re-used Cardboard, is volgens kleurexperts van Colora uitgeroepen tot trendkleur van 2022. Wij vinden dat zeker terecht! Re-used Cardboard is een kleur die je een beetje doet denken aan het bos. Het is een natuurlijke, warme tint die goed te combineren is met andere kleuren. Ook deze kleur mag niet missen in jouw interieur in 2022!

Trendkleuren terug laten komen in je raamdecoratie

De trendkleuren van 2022 kunnen ook goed worden gecombineerd met Smartblinds. Combineer bijvoorbeeld frisse tinten met ons comfort white rolgordijn. Of gebruik pasteltinten op de muur en combineer die met een slim rolgordijn, duo rolgordijn of plisségordijn!