Duurzaamheid met slimmeapparaten

Smart home wordt de laatste tijd een steeds populairder begrip bij veel consumenten. Er komen steeds meer slimme apparaten op de markt die bijdragen aan het verduurzamen van jouw woning. Tegenwoordig zijn er al talloze slimme apparaten waar jij uit kan kiezen. Denk aan slimme sloten, verlichting, stekker et cetera. Naast deze populaire slimme apparaten zijn er ook apparaten waarbij niet zo snel aan duurzaamheid wordt gedacht. Hieronder lichten wij drie soorten slimme apparaten uit. Ontdek welke apparaten zorgen voor het verduurzamen van jouw woning!

Slimme thermometer en thermostaat

Een slimme thermometer meet precies de buiten temperatuur. Je kan een slimme thermometer bijvoorbeeld koppelen aan jouw zonnescherm. Wanneer de thermometer meet dat het buiten boven de 24 graden is ontvang jouw zonnescherm een trigger en gaat die automatisch naar beneden. Dit zorgt ervoor dat het in jouw woning niet zo warm wordt en er geen airco of ventilator nodig is voor verkoeling in huis. Naast een slimme thermometer is een slimme thermostaat ook erg handig. Met een slimme thermostaat bespaar je op jouw energiekosten en draag je bij aan een beter klimaat! Stel de thermostaat zo in dat hij alleen aan en uit gaat wanneer jij dat wilt. Houd jij van wat meer koelte in huis? Stel de thermostaat dan zo in dat hij automatisch uitgaat wanneer jij dat wilt! Beide slimme apparaten zorgen voor kostenbesparing op jouw energierekening en dragen bij aan verduurzaming in huis!

Slimme raamdecoratie

Dit is iets wat veel consumenten vaak vergeten als zij denken aan slimme apparaten en duurzaamheid. Maar ook raamdecoratie kan zorgen voor kostenbesparing op jouw energierekening en verduurzaming in huis! Slimme raamdecoratie is namelijk elektrisch te bedienen. De slimme raamdecoratie van ons biedt vele mogelijkheden. Zo is het mogelijk om de Smartblinds te koppelen aan een slimme thermometer. Wanneer de thermometer meet dat het buiten warmer is dan 25 graden ontvangen jouw Smartblinds automatisch een trigger en gaan zij naar beneden. Dit zorgt ervoor dat er geen airco of ventilator in huis nodig is om het koel te houden. Dit resulteert in kostenbesparing op jouw energierekening! Dit werkt natuurlijk ook andersom. Wanneer de thermometer meet dat het buiten kouder is dan bijvoorbeeld 10 graden, gaan jouw Smartblinds automatisch omhoog en kan de zon op de ramen zorgen voor warmte in huis. Hierdoor hoeft jouw verwarming niet of minder hard aan. Ook dit zorgt voor kostenbesparing op jouw energierekening!

Er zijn tegenwoordig talloze slimme apparaten op de markt. Al deze apparaten hebben verschillende functionaliteiten en voordelen? Benieuwd naar de voordelen van Smartblinds slimme raamdecoratie? Get Smart met Smartblinds in jouw huis!