Slimme raamdecoratie

Slimme raamdecoratie is een redelijk nieuw begrip. Dit betekent dat er nog velen zijn die dit begrip niet kennen. Doordat het nieuw is zijn er best een aantal misverstanden over. Wij willen deze misverstanden over slimme raamdecoratie en in het specifiek slimme rolgordijnen graag wegnemen. In dit artikel gaan wij de misverstanden over slimme rolgordijnen, zoals Smartblinds, weerleggen.

1. Het installeren van slimme raamdecoratie is erg lastig

Een van de grootste misverstanden over slimme rolgordijnen is dat het installeren heel erg moeilijk is. Terwijl het installeren van slimme rolgordijnen juist zo makkelijk is! Zodra je de slimme rolgordijnen hebt opgehangen is het enige wat je nog hoeft te doen de QR-code scannen die aan het tassel hangt. Heb jij geen Apple-systeem? Dan is er iets meer moeite nodig, maar gaat het verbinden via een Wifi-Bridge ook in een aantal seconden! Wanneer je ze geïnstalleerd hebt en je voorkeuren hebt aangegeven kan het bedienen via je Smartphone beginnen. Geniet van ultiem gemak en comfort!

simpel installeren
2. De slimme rolgordijnen werken niet zonder stroomtoevoer

Een ander misverstand is dat er velen zijn die denken dat slimme rolgordijnen niet meer werken zodra de stroom uitvalt, maar niets is minder waar. De slimme rolgordijnen van Smartblinds hebben een accu die op te laden is via een USB-C kabel. Hierdoor werken je rolgordijnen ook wanneer de stroom uitvalt. De accu hoeft bij normaal gebruik maar een à twee keer per jaar opgeladen te worden.

accumotor
3. Slimme raamdecoratie gebruikt overbodige energie

Dat slimme rolgordijnen veel energie verbruiken is ook absoluut niet waar. Het is zelfs zo dat wanneer jij slim omgaat met je Smartblinds je juist energie bespaart! Zoals hierboven al is verteld, werken Smartblinds op een accu en hebben zij geen constante stroomtoevoer nodig. Dit laat al zien dat slimme rolgordijnen weinig energie verbruiken. Daarnaast is het zo dat je met slim gebruik energie kan besparen. Door bijvoorbeeld je Smartblinds te koppelen aan een slim weerstation kunnen je Smartblinds naar beneden gaan wanneer het buiten een bepaald aantal graden is. Hierdoor houd je het huis in de zomer koeler waardoor je airco of ventilator niet of weinig meer aan hoeft!

energiezuinig
4. Slimme raamdecoratie is niet handbedienbaar

Het vierde misverstand is dat elektrische rolgordijnen niet meer met de hand kunnen worden bediend. Ook dit is een misverstand. De slimme rolgordijnen van Smartblinds hebben een kort trekkoord waarmee de rolgordijnen ook handmatig kunnen worden bediend. Ideaal voor bijvoorbeeld de oppas of schoonmaakhulp!

slimme bediening
5. Slimme raamdecoratie is hackgevoelig en niet veilig

Dat slimme rolgordijnen niet veilig en hackgevoelig zijn is zeker niet waar. Door het korte trekkoord hoef jij je geen zorgen meer te maken over kinderen die verstrikt kunnen raken in een rolgordijn koord. Daarnaast zijn Smartblinds veilig doordat zij de data niet opslaan in de Cloud maar in de motor zelf. Kans op hackers is hierdoor veel kleiner.

veilige rolgordijnen

Meer informatie over slimme raamdecoratie

Heb jij na het lezen van dit artikel nog een aantal vragen die je graag persoonlijk aan ons wilt stellen? Onze FAQ geeft antwoord op vele vragen. Kom je er hier nog niet uit. Via een adviesgesprek of een chat met onze klantenservice kun je vaak beter geholpen worden!