Search

Raamdecoratie met Amazon Alexa ondersteuning

De slimme raamdecoratie van Smartblinds is gemakkelijk te koppelen aan het smart home platform van Amazon. Met de slimme assistent ’Amazon Alexa’ gooit Amazon al jaren hoge ogen. Alexa is naast Siri de bekendste smart home assistent. Amazon Alexa heeft haar eigen smart home app, die te downloaden is via zowel de App Store en Play Store. Logischerwijs betekent dat dus ook dat Alexa veel verschillende smart home apparaten ondersteunt, zowel ondersteund door iOS als Android. In dit artikel lees je hoe je Smartblinds met Eve Motionblinds Matter motoren omtovert tot Amazon rolgordijnen en bespreken we alle voordelen van het smart home platform Amazon Alexa.

Let op: Eve Motionblinds Matter motoren zijn verkrijgbaar voor rolgordijnen en duo rolgordijnen.

Smartblinds en Amazon Alexa
Smartblinds voorziet jouw huis van veiligheid, uitstraling, duurzaamheid en gemak. Met het strakke en moderne design is de slimme raamdecoratie van Smartblinds toe te voegen aan ieder interieur, én aan ieder smart home platform. Onze smart home raamdecoratie is namelijk voorzien van de beste en meest geavanceerde motor, de Eve Motionblinds Matter motor. Deze motor is draadloos en hoef je slechts één tot twee keer per jaar op te laden. Je Amazon rolgordijnen hebben dus geen constante stroomtoevoer via een stekker nodig. Wel zo fijn! Daarnaast worden de motor, stof en onderdelen van onze slimme raambekleding duurzaam geproduceerd en kun je door het gebruik van Smartblinds ook energie besparen. Kom meer te weten over hoe Smartblinds werkt en welk gemak je ervaart!
Amazon rolgordijnen Amazon rolgordijnen
Zo koppel je Smartblinds aan Amazon Alexa
Het koppelen van Smartblinds aan de smart home app van Amazon Alexa is zeer eenvoudig. Omdat Smartblinds zijn voorzien Eve Motionblinds Matter motoren met het nieuwe Matter protocol, is het mogelijk om (mits in het bezit van een goede smart hub) direct verbinding te leggen tussen je Smartblinds en de Amazon Alexa app. Klik op het plusje om een apparaat toe te voegen, scan de Matter QR-code aan het einde van je Smartblinds koord en volg de stappen in de app. Het koppelen van slimme raamdecoratie aan Amazon was nog nooit zo makkelijk. Klik, scan en je hebt een Amazon rolgordijn!
Amazon rolgordijn Amazon rolgordijn
Smart Hub van Amazon

Amazon heeft net als de meeste andere welbekende smart home platformen een eigen smart home speaker, waarop jouw smart home bediend kan worden. Amazon heeft hiervoor de Amazon Echo (4e generatie) speaker. Daarnaast heeft Amazon net als Google Home een smart hub met display, waarin je een overzicht van jouw smart home hebt. Dit is de Amazon Echo Show 8 (3e generatie). Deze slimme apparaten dienen beiden ook als Thread en Matter border router. Verbind je jouw Eve Motionblinds Matter motoren direct aan je Amazon Alexa smart home, dan kun je jouw Smartblinds super snel bedienen.

Amazon smart Hub
MOGELIJKHEDEN VAN SMARTBLINDS MET AMAZON ALEXA
Smartblinds zijn erg goed te bedienen via het smart home platform van Amazon. Ook kun je uiteraard je slimme rolgordijnen bedienen via Alexa, de spraakassistent van Amazon. Geef bijvoorbeeld een opdracht als ‘’Alexa, doe alle rolgordijnen dicht!’’ Binnen enkele seconden zal Alexa doen we je haar gevraagd hebt en alle rolgordijnen sluiten. Het handige aan de Amazon Alexa app is dat je handige automatiseringen in kan stellen in combinatie met andere apparaten. Je kunt via de app bijvoorbeeld je slimme thermostaat koppelen aan je rolgordijnen. Stel bijvoorbeeld in dat bij een temperatuur boven de 24 graden alle rolgordijnen automatisch sluiten. Zo bespaar je energie voor de airco en blijft het binnen automatisch koeler.
Amazon smart rolgordijn Amazon smart rolgordijn
Start jouw Amazon smart home

Amazon Alexa is een erg makkelijk platform om jouw smart home op te starten. Via de app krijg je eenvoudig uitgelegd hoe je jouw smart home instelt en apparaten toe kunt voegen. Wil je weten wat de meest handige smart home apparaten zijn om direct toe te voegen aan jouw smart home? Bekijk welke smart home producten er allemaal zijn!

Jouw Amazon smart home
Vraag gratis stalen aan Gratis stalen