Search

Klassieke raamdecoratie

In een klassiek interieur is passende raambekleding van groot belang. Niet zo gek dat je in een klassieke woning ook klassieke raamdecoratie wilt ophangen. Maar wat is nou een klassiek interieur? En welke raamdecoratie past het best bij deze interieurstijl? In dit artikel leggen we je uit wat een klassiek interieur kenmerkt, hoe jij het beste je klassieke interieur inricht en welke klassieke raambekleding hier het beste bij past!

Klassiek interieur: De kenmerken

Een klassiek interieur kenmerkt zich met een aantal typische stijlgewoontes waarin het aandacht voor detail een van de grootste kenmerken is. In een klassiek interieur komen verfijnde meubels met gedetailleerde afwerking, luxe stoffen en mooie materialen samen tot een traditioneel geheel. Een klassiek interieur heeft als doel: 'Eenheid en tijdloze elegantie uitstralen'.Een ander kenmerk van de klassieke woonstijl is symmetrie. In een klassiek interieur worden ruimtes voorzien van symmetrische elementen. Denk hierbij aan vanuit een centraal punt zoals bijvoorbeeld een open haard, waarbij vervolgens aan beide zijden van de haard identieke elementen worden geplaatst.

klassiek interieur kenmerken

Het kleurenpalet van een klassiek interieur

In een klassieke inrichting wordt gebruik gemaakt van veel verschillende kleuren en tinten. Hierbij wordt vooral veel gebruik gemaakt van neutrale tinten zoals beige, crème, en lichtgrijs. Ook zachte pastelkleuren doen zich steeds vaker voor in een klassieke woning. Naast deze vooral zachte en rustige kleuren wordt er in een klassiek interieur ook gebruik gemaakt van rijke kleuren. Deze kleuren, bijvoorbeeld bordeauxrood, donkerbruin, marineblauw of smaragdgroen worden gebruikt om diepte en contrast toe te voegen aan de ruimte. Om de ruimte ook luxueus te doen ogen wordt soms ook gebruik gemaakt van goud of brons detailwerk.

klassiek interieur

Klassiek modern interieur

Iets wat de laatste jaren steeds meer upcoming is, is het klassiek modern interieur. In deze interieur stijl wordt de stijl van klassiek gecombineerd met elementen uit het moderne interieur. De mix van moderne stijlelementen met klassieke meubels zorgt voor een gebalanceerd geheel waarin je heerlijk tot rust komt. Naast het combineren van klassiek en modern interieur zijn er ook andere interieur stijlen die prima gecombineerd kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan een modern landelijk interieur of een mix van Japans en Scandinavisch interieur, Japandi!

klassiek modern interieur

Klassieke raamdecoratie

In een klassiek interieur mag klassieke raamdecoratie natuurlijk niet te ontbreken. Daarvoor heb je Smartblinds. De op het oog traditionele raamdecoratie heeft een tijdloze uitstraling, waardoor je Smartblinds uitstekend kunt gebruiken in een klassiek interieur. Een Smartblind is echter moderner dan je denkt. Veel moderner. Onze systemen zijn namelijk voorzien van slimme motoren, waardoor je jouw klassieke raambekleding elektrisch kunt bedienen. Sterker nog, je kunt deze motoren ook toevoegen aan je smart home. Daardoor wordt het mogelijk om je klassieke raamdecoratie te besturen met onder andere je telefoon. Smartblinds opent een wereld aan slimme bedieningsmogelijkheden met deze klassieke, maar ook super moderne raamdecoratie!

Vraag gratis stalen aan Gratis stalen