Search
Stoffen van gerecycled materiaal

Bij Smartblinds vinden wij het belangrijk om bij te dragen aan een schone en milieuvriendelijke wereld. Wij zijn ons bewust van de ecologische voetafdruk die wij achterlaten in de wereld. Daarom zijn veel van onze stoffen gemaakt van gerecycled materiaal en investeren wij in een duurzame productie.

Gerecycled materiaal

Bij Smartblinds hebben wij mooie, verantwoorde producten met een tijdloze uitstraling in ons assortiment. Door gerecyclede PET-flessen om te zetten in raambekleding textiel dragen wij bij aan het verminderen van plastic afval in de wereld. Wij creëren hierdoor duurzame slimme raamdecoratie. Benieuwd hoe het PET-fles proces in zijn werk gaat? Lees dan snel verder!

Het PET-fles proces

Het begint bij het inzamelen van PET-flessen na consumptie. De verzamelde flessen worden gesorteerd, schoon gemaakt en vervolgens omgesmolten en omgevormd tot bruikbare garen. Het garen worden gesponnen en geweven tot grote stoffen. Deze stoffen worden tot slot geverfd in tijdloze kleuren.

Tijdens dit productieproces wordt 50% minder energie en water gebruikt in vergelijking met conventionele polyesterweefsels. Hierdoor hebben onze duurzame Eco-friendly stoffen 30% minder impact op het milieu.

Met Smartblinds naar een betere wereld

Wij van Smartblinds nemen de verantwoordelijkheid voor onze ecologische voetafdruk. Wij streven naar een schone en milieuvriendelijke wereld en met het produceren van gerecyclede stoffen kunnen wij hieraan bijdragen! In de toekomst willen wij nog meer bijdragen aan het verbeteren van de wereld. Tot nu toe zijn wij al aardig op weg. Wil jij ook graag bijdragen aan een schone en milieuvriendelijke wereld met je raamdecoratie? Kijk dan naar ons aanbod aan slimme rolgordijnen of duo rolgordijnen en stel jouw Smartblinds geheel naar wens samen!

Vraag gratis stalen aan Gratis stalen