Search

Duurzame productie

Bij Smartblinds is duurzaamheid een zeer belangrijke factor in ons bedrijf en onze producten. Wij streven naar een schone en milieuvriendelijke wereld. Hier dragen wij op meerdere manieren aan bij, waaronder door onze duurzame stofproductie en assemblage.

De stofproductie

De stoffen die wij geselecteerd hebben in onze collectie worden geproduceerd op een duurzame manier. Zo wordt er minder water gebruikt tijdens het productieproces. Vaak wordt er tijdens een productieproces onnodig veel water gebruikt. Onze rolgordijn stoffen worden op zo’n manier geproduceerd dat er efficiënt om wordt gegaan met het gebruik van water. Niet alleen het efficiënt omgaan met water draagt bij aan een duurzaam productieproces. Ook wordt er gebruik gemaakt van groene energie tijdens de productie. Dit houdt in dat de energie die wordt gebruikt voor een deel wordt opgewekt door zonne-energie.

Stof productie

Het assemblageproces

Voor de assemblage van Smartblinds wordt een materiaal- en energiezuinig productieproces toegepast, waarbij alle hulpbronnen optimaal benut worden. Door toepassing van maatwerk software, speciaal ontwikkeld voor de productie van rolgordijnen, worden stoffen en systemen zo gesneden dat er weinig tot geen afval ontstaat. Door het afval te minimaliseren, hoeven minder materialen te worden afgevoerd, waardoor zowel de milieubelasting als de productiekosten dalen.

Bij het assemblageproces wordt gebruik gemaakt van de nieuwste intelligente machinetechnologie, waardoor niet alleen de productietijd wordt verkort, maar er ook wordt bespaard op productieroutes en energiekosten.

Milieuvriendelijke recyclingverpakking

Keuze in type verpakking en de hoeveelheid in toepassing is een essentiële factor in de ecologische cyclus. Door ontwikkeling van een verpakkingsmachine die per pakket een maatwerk verpakking afsnijdt, gebruiken wij slecht de hoeveelheid verpakking die nodig is. Deze verpakking wordt zo gesneden dat deze met een speciale vouwtechniek het product maximaal beschermd tijdens het transport. Dankzij deze techniek is er geen lijm of extra opvul- en bevestigingsmateriaal zoals piepschuim nodig. Dit maakt het voor u als klant ook gemakkelijker om de Smartblinds vervolgens op milieuvriendelijke wijze af te voeren en terug te brengen in de ecologische cyclus.

Met Smartblinds naar een betere wereld

Naast de duurzame productie doen wij nog meer om onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Een aantal van onze stoffen zijn namelijk gemaakt van gerecycled materiaal. Met Smartblinds zijn wij op weg naar een betere wereld! Wil jij graag je huis verduurzamen en zeker weten dat je raamdecoratie hieraan bijdraagt? Kies dan voor Smartblinds!

Vraag gratis stalen aan Gratis stalen