Search

Duurzaamheid

Het is voor ons common sense dat je er als mens en bedrijf naar streeft om goed te zijn voor de wereld om je heen, voor medemens, natuur en milieu – en daarin je verantwoordelijkheid neemt. Daarom kijken wij bij Smartblinds continu bewust naar onze rol in het geheel en waar we het onder aan de streep nog beter kunnen doen. In alles wat we doen proberen we goede en verantwoorde keuzes te maken en een positieve impact te maken op de wereld om ons heen en het behoud daarvan.

Duurzaam geproduceerd

Bij Smartblinds geloven we in de duurzame kracht van goed design. Geen poespas, maar mooie, verantwoorde producten die doen wat ze moeten doen en een tijdloze uitstraling hebben. Door het positieve effect dat ze hebben op hoe je je voelt, wil je ze langer houden, koesteren en er keer op keer van genieten. Daarmee hebben ze een duurzame kwaliteit die niet alleen goed is voor de mens, maar ook voor het milieu. Ons aanbod staat voor tijdloos design, gemak, eigenheid, connectiviteit, kwaliteit en duurzaamheid. De Smartblinds hebben een modulair ontwerp, worden gemaakt van hoogwaardige materialen en gerecyclede stoffen, en geassembleerd in Europa.

Textiel gemaakt van gerecycled PET

Door gerecyclede PET-flessen om te zetten in raambekleding textiel dragen we bij aan het verminderen van de hoeveelheid afval in de wereld. Smartblinds creëert op deze manier duurzame slimme raamdecoratie, waarmee energie bespaard kan worden in woningen en gebouwen.

Hoe het werkt

  • Wij verzamelen PET-flessen na consumptie in
  • De flessen worden gesorteerd en schoongemaakt
  • Vervolgens worden de flessen in kleine vlokken versnipperd
  • Deze vlokken worden gesmolten en omgevormd tot garen
  • Het garen wordt gesponnen en geweven tot grote stoffen
  • De stoffen verven we in tijdloze kleuren

30% minder impact

Tijdens het productieproces wordt 50% minder energie en water gebruikt in vergelijking met conventionele polyesterweefsels. Hierdoor hebben onze duurzame Eco-friendly stoffen 30% minder impact op het milieu.

Hoe slimme raambekleding bijdraagt aan verduurzaming

Slimme raamdecoratie draagt bij aan het verduurzamen van je woning. De combinatie met smart home maakt het namelijk mogelijk dat je elektrische rolgordijnen of duo rolgordijnen een eigen leven gaan leiden. Zo laat je de raamdecoratie in jouw woning automatisch omhoog- en omlaaggaan bij verschillende weersomstandigheden, waardoor je bespaart op energiekosten. Door slim om te gaan met de kracht van de zon draag je bij aan een aangenaam klimaat in huis. Zo laat je in de zomerperiode je rolgordijnen automatisch zakken als de zon sterk schijnt, waardoor je de warmte zoveel mogelijk buitenshuis houdt en je airco minder gebruikt hoeft te worden. In de winter daarentegen regelt je raamdecoratie dat de zon juist je woning opwarmt, zodat je minder warmte hoeft te stoken.

Vraag gratis stalen aan Gratis stalen