Search

Alles over de gordijnrails

De gordijnrails is een uniek product in het assortiment van Smartblinds. Normaal gesproken bezorgen we na aankoop een kant en klaar product bij je thuis wat je alleen nog maar hoeft te installeren. Bij een slimme gordijnrail is dat wat anders. Hiermee kun je namelijk ook je bestaande gordijnen upgraden naar elektrisch bedienbare gordijnen. Op deze pagina lees je alles over de elektrische gordijnrail van Smartblinds en waarom dit een aanwinst is voor jouw interieur.

Inhoudsopgave

Wat is een elektrische gordijnrail?

Wat zijn de voordelen van een slimme gordijnrail?

Een middensluiting of een enkel gordijn?

Hoe laad je de gordijnrail op?

Hoe meet je jouw gordijnrail in?

Hoe installeer je de gordijnrails?

Wat is een 'slimme' gordijnrail?

Een 'slimme' gordijnrail is een van de revolutionaire nieuwkomers in de raamdecoratie wereld. Automatisch bewegende gordijnen geven jouw woon- of slaapkamer een magische touch. Niet voor niets worden automatische gordijnrails steeds populairder. Een automatische gordijnrail is voorzien van een draadloze motor. Deze kun je netjes wegwerken achter het gordijn, waardoor deze niet te zien is en dus ook niet de looks van je gordijn verpest. Door je gordijnrail te verbinden met je smart home, open je een wereld aan bedieningsmogelijkheden.

gordijnrail gordijnrail
<
Wat zijn de voordelen van een Smartblinds gordijnrail?

Nadelen aan upgraden naar een gordijnrail van Smartblinds zijn er niet. Maar wat zijn nou de voordelen van zo'n automatisch te bedienen gordijn?

Bedien op afstand

Het is alsnog mogelijk om je gordijnen met de hand te openen en te sluiten. Daarvoor hoef je echter niet meer met je gordijnen te slepen, want met een klein rukje aan het gordijn herkent jouw gordijnrail wat ie moet doen. Ook kun je jouw gordijnrail verbinden met je smartphone en smart home, waardoor je je gordijnen op afstand kunt bedienen. Lig je al lekker in bed, maar ben je vergeten de gordijnen in de woonkamer te sluiten? Geen zorgen, via je smartphone bedien je je gordijnrail vanuit je bed!

Gebruik je stem

Heb je een smart home hub met een slimme assistent? Dan kun je naast bediening via je telefoon ook je stem gebruiken om je gordijnen te bedienen. De meest populaire smart home platformen hebben wel een slimme assistent. Denk aan Siri van Apple en Alexa van Amazon. Met spraakopdrachten kun je gemakkelijk je gordijnrail openen en sluiten. Heb je je gordijnrail toegevoegd aan scènes en automatiseringen met andere apparaten in huis? Dan zal je gordijnrail aan de hand van de ingestelde trigger/opdracht zijn taken uitvoeren.

gordijnen rail gordijnen rail
Een middensluiting of een enkel gordijn?
De gordijnrail van Smartblinds is op 2 verschillende manieren te configureren. Je hebt namelijk de keuze om je 2 aparte gordijnstoffen in het midden te laten sluiten, of een enkel gordijn van links naar rechts, of andersom te laten sluiten. Welke keuze je hierin maakt, is volledig aan jou. Heb je al gordijnen, die je graag zou willen voorzien van een slimme gordijnrail, dan is het uiteraard handig om te kiezen voor het type rail met sluiting die je voorheen ook al hebt gehad.
gordijnen gordijnen
Het opladen van de accu van je gordijnrail
Een accu moet natuurlijk worden opgeladen. Gelukkig hoeft dit maar eens in de zoveel tijd. De batterij van je gordijnrail zul je slechts 2 à 4 keer per jaar moeten opladen, afhankelijk van de lengte van je rail en het gewicht van je gordijnen. Onze gordijnrail heeft genoeg trekgewicht om ook zware gordijnstoffen automatisch te bedienen. Het opladen doe je middels een meegeleverde USB-C kabel. Het handige van deze accu van de gordijnrail is dat je de batterij van de rail kunt afkoppelen, waardoor je die niet per se hoeft op te laden aan de rail, maar hem ook naar de netstroom toe kan brengen! Binnen 8 uur is jouw gordijnrail weer klaar om jou dagelijks te voorzien van een magische en luxueuze ervaring.
Smart living Smart living
Hoe meet je de gordijnrail in?
Het inmeten van je gordijnrail is zeer gemakkelijk. Bij montage in het venster meet je simpelweg de breedte van het venster op. Wij zorgen er met een minimale reductie voor dat jouw rail perfect in het venster past. Wil je een gordijnrail buiten het venster monteren? Dan meet je weer de vensterbreedte op, maar tel je hier ook de gewenste overlap bij op. In dit geval doen wij geen reductie, dus krijg je exact het samengestelde product thuisbezorgd. Onderstaande button leidt je naar de inmeethandleiding, waar je alles nog eens goed kunt vinden.
Smart living Smart living
Het installeren van de gordijnrail
Met ons handige instructiefilmpje en de digitale installatiehandleiding kun jij je gordijnrail volledig zelfstandig installeren. Ook krijg je bij levering van je rail een handleiding op papier meegeleverd. Kom je er niet uit en verlang je naar hulp? Online en via de telefoon staan we voor je klaar en helpen we je graag!
Smart living Smart living
Vraag gratis stalen aan Gratis stalen