De voordelen van rolgordijnen met cassette

Bij Smartblinds krijg je in de configuratie van je rolgordijn op maat de keuze om een cassette aan je rolgordijn toe te voegen. Maar waar is deze cassette voor bedoeld, en heeft een cassette eigenlijk wel een functie? Wij leggen het je graag uit!

Voordelen van een cassette rolgordijn

Een cassette heeft zo zijn voordelen. Wij zetten een aantal voordelen op een rij!

Uitstraling

Een rolgordijn met cassette heeft net dat beetje extra luxueuze uitstraling en klasse wat je rolgordijn nodig heeft. De cassette van Smartblinds zijn gemaakt van aluminium en zijn verkrijgbaar in passende kleuren bij je rolgordijn. Op die manier straalt je raamdecoratie eenheid en luxe uit. Ook zal een cassette met een donkere kleur goed kunnen passen in een modern of industrieel interieur.

Bescherming & Houdbaarheid

Door een cassette aan je slimme rolgordijn toe te voegen geef je je rolgordijn een langer leven. Cassettes geven de stof van je rolgordijn namelijk bescherming, waardoor het doek van je rolgordijn langer meegaat. Ook zonlicht kan op een rolgordijn met cassette lastig nog impact hebben. De cassette voorkomt immers dat het zonlicht op de rolgordijnstof kan schijnen.

Cassette rolgordijn op maat

De cassettes voor de rolgordijnen van Smartblinds worden net als het rolgordijn zelf op maat geproduceerd voor jou! Dat betekent dat het rolgordijn en de cassette naadloos in of op jouw venster zal aansluiten. Met de eenvoudige meetinstructies meet jij je eigen ramen op als een echte professional!

Daarnaast heb je bij de cassettes van Smartblinds keuze in de grootte van het systeem. Zo kun je kiezen uit een klein systeem en een groot systeem, waardoor je altijd het juiste formaat in huis haalt.

Complete verduistering door een rolgordijn cassette

Een cassette draagt bij aan het laatste beetje verduistering wat wordt verwacht bij de aanschaf van een verduisterend rolgordijn. Wanneer er voor een verduisterend rolgordijn zonder cassette wordt gekozen, kan het voorkomen dat er aan de bovenkant tussen het venster en het rolgordijn nog licht doorschijnt. Met de aanschaf van een cassette voor je rolgordijn zal dit probleem verholpen zijn.

Prijs

De meerprijs die wordt gerekend voor een rolgordijn met cassette hoeft dus niet altijd te worden gezien als overbodige besteding. Een cassette om je rolgordijn kan ook bestempeld worden als investering, om je rolgordijn langer goed te houden en beter te verzorgen.

Er zitten dus veel voordelen aan de meerprijs die je betaalt voor een rolgordijn met cassette. Overweeg tijdens je aankoop dus goed of een cassette bij jouw rolgordijn van pas komt. Heb je vragen over de cassette of je rolgordijn? Plan een adviesgesprek in met een van onze adviseurs. Zij helpen je graag met het samenstellen voor het perfecte rolgordijn voor jouw raam!