Raamdecoratie bedienen met spraakbesturing

Er worden steeds meer slimme apparaten, ook wel domotica genoemd, op de markt gebracht. Deze slimme apparatuur maakt het mogelijk om je huis te voorzien van meer comfort en gemak. Domotica dat steeds populairder wordt, is slimme raamdecoratie. Slimme raamdecoratie zijn rolgordijnen en jaloezieën etc. die geïntegreerd kunnen worden in een smart home systeem. Hierdoor wordt het mogelijk om de slimme raamdecoratie via verschillende mogelijkheden te besturen, waaronder spraakbesturing. Via zelfbedachte spraakopdrachten regel jij eenvoudig de stand van de raambekleding in jouw woning. Ideaal voor als je even je handen vol hebt of druk bent met kinderen!

HOE WERKT SPRAAKBESTURING?

Het bedienen van raamdecoratie via spraakbesturing zorgt voor optimaal comfort en het is natuurlijk super gemakkelijk. De slimme speaker van Apple, de HomePod (Mini), maakt het mogelijk om de raamdecoratie van Smartblinds door middel van spraakbesturing. Spraakbesturing is ook te gebruiken via Siri, de smart assistent op je smartphone. Het werkt heel simpel. Door via de spraakbesturing de HomePod te activeren, kun je met een zin als 'Hey Siri, sluit mijn rolgordijnen' je rolgordijnen sluiten zonder dat je er zelf moeite voor hoeft te doen. Het koppelen van de slimme raamdecoratie met je smart home systeem is erg eenvoudig, wat betekent dat je geen techneut hoeft te zijn om dit type raambekleding te installeren.

AANSTUREN OP AFSTAND

Het bedienen van slimme raamdecoratie kan gemakkelijk als je thuis bent, maar je kan ook je wensen communiceren via je telefoon. Je hoeft dus niet persé thuis te zijn om je rolgordijnen, jaloezieën of andere raambekleding te laten zakken of omhooggaan. Via de woning-app op je telefoon regel je makkelijk en snel dat je alle apparaten in je huis kunt bedienen, ook als je zelf op vakantie bent. Slechts één vingerveeg is genoeg om jouw slimme rolgordijnen in de gewenste positie te zetten.

AUTOMATISCHE BEDIENING

Niet altijd in de gelegenheid om een spraakopdracht uit te spreken? Dan kun je ook altijd nog je raamdecoratie automatisch laten aansturen. Via dagelijkse schema’s stel je simpel in dat je slimme rolgordijnen automatisch omhooggaan in de ochtend om 8 uur of wanneer de zon op komt. Pas laat thuis van een lange werkdag? Geen probleem. Je raamdecoratie is al automatisch omlaaggegaan toen de zon onder ging. Zo zijn er nog talloze andere voorbeelden waarop je slimme raamdecoratie kunt bedienen zonder überhaupt een spraakopdracht te doen.

FOR SMART LIVING

Raamdecoratie met spraakbesturing is misschien iets wat voor veel mensen als overbodige luxe wordt gezien. Toch is het een mooie stap in de richting van het slimmer maken van je huis en het creëren van een comfortabele, duurzame en veilige woonomgeving. Bekijk de mogelijkheden op onze site!