Je huis omtoveren tot een smart home

Tegenwoordig worden er steeds meer apparaten ontwikkeld die je leven comfortabeler maken. Denk bijvoorbeeld aan een slimme thermostaat of slimme verlichting.  Ook elektrische raamdecoratie maakt een enorme opmars in de wereld van Smart home producten. Veel mensen willen graag slimmere apparaten toevoegen aan hun huidige meubilair. Maar vaak weten zij simpelweg niet waar ze moeten beginnen omdat er zoveel mogelijkheden zijn. In dit artikel worden alle tips op een rijtje gezet voor het omtoveren van je huis tot een smart home.

Begin met het kiezen van een smart home platform

Een van de eerste stappen die je moet zetten is het kiezen van een smart home platform, ook wel smart home hub genoemd. Het smart home platform maakt het mogelijk diverse slimme apparaten met elkaar samen te laten werken en is het middelpunt van jouw slimme woning. Bekende smart home hubs zijn Apple HomeKit, Google Assistant en Amazon Alexa. Kies het platform dat bij jou past en zet een mooie eerste stap op het gebied van smart home.

Slimme raamdecoratie

Wat veel mensen vergeten maar wat toch essentieel is voor een slim huis is slimme raamdecoratie. Slimme raamdecoratie heeft mega veel voordelen. Zo heb je geen last meer van bijvoorbeeld lange draden, deze zijn namelijk mooi weggewerkt. Ook kan je de elektrische rolgordijnen bedienen met je Apple HomeKit, een telefoon maar ook via een tijdschema of met je stem. Er zijn eigenlijk eindeloos veel mogelijkheden op het gebied van slimme raamdecoratie. Daarom staat slimme raamdecoratie hoog in de lijst.

Slimme verlichting

De volgende stap zou slimme verlichting kunnen zijn. Slimme verlichting is eenvoudig te instaleren maar levert veel gemak op. Met slimme verlichting kan je alle verlichting in je huis eenvoudig bedienen. Ook kan je bijvoorbeeld instellen dat in de avond het licht in de keuken uit gaat. Daarnaast is het ook mogelijk om de lampen met een app op je telefoon of met je stem te bedienen. Hierdoor hoef je niet meer van de bank op de lampen in of uit te schakelen. Ook is het voordeel van slimme verlichting dat het redelijk goedkoop is en je kan gemakkelijk beginnen met een of meerdere lampen. Je kan lampen kiezen voor de kamers waar je het meeste bent. Dit is een mooie investering en een goede start voor je slimme huis

Slimme sloten

Door slimme sloten voelen veel mensen zich een stuk veiliger. Je kan deze sloten namelijk zo instellen dat de deur automatisch op slot gaat als je meer dan 10 meter van je huis weg bent. Daarnaast kun je ook zien op een app wanneer je deur op slot of juist niet op slot is gegaan. Dit is ook een makkelijke manier om in de gaten te houden wie er thuis is geweest.

Slimme speaker

Tot slot gaan we het hebben over de slimme speakers. De bijdrage is misschien niet heel groot, het heeft toch veel gevolgen voor het gebruik samen met andere slimme apparaten in je huis. De slimme speaker kan gekoppeld worden aan veel slimme apparaten waardoor je nu veel apparaten kan bedienen met je stem.