3 tips om het inrichten van je huis makkelijker te maken

Ga jij binnenkort aan de slag met het inrichten van je huis en merk je dat je niet zo goed weet waar of hoe je moet beginnen? Wij geven je drie tips om het inrichten van je huis net wat makkelijker te maken.

Moodboard

Onze eerste tip is om een moodboard te maken met afbeeldingen die weerspiegelen hoe jij wil dat jouw interieur eruit komt te zien. Het hoeft natuurlijk niet zo te zijn dat je alleen maar afbeeldingen erop plakt met artikelen die je in je huis wilt. Het moodboard dient juist als inspiratie om je eigen stijl voor jezelf wat duidelijker te maken. Zo kan je beginnen met een moodboard wat je algehele stijl weerspiegelt en kan je daarnaast kleinere moodboards maken die doorgaan op de stijl van je grote moodboard maar ingaan op een specifieke kamer zoals bijvoorbeeld de woonkamer.

Old school of online?

Een moodboard kan je op verschillende manieren maken. Zo kan je (old school) afbeeldingen knippen uit magazines en opplakken op een groot vel papier. Hierdoor kan je het moodboard in het groot zien en eventuele stoffen erbij houden om te kijken of het past met elkaar. Maar het is tegenwoordig ook mogelijk om een moodboard via Pinterest te maken. Dit is supermakkelijk en gebruiksvriendelijk. Het enige wat je nodig hebt is een apparaat met de Pinterest app en een Pinterest account. Kies zelf de optie die jij het fijnst vindt.

Deel je ruimtes alvast in

Na het maken van een moodboard kan je aan de slag met het indelen van je huis. Hoe wil jij de opstelling hebben in je huis? Maak per kamer een plattegrond op papier of online (hier zijn talloze tools voor). Begin vervolgens met het plaatsen van je meubels per ruimte en kijk wat de mogelijkheden zijn qua afmetingen. Heb jij je indeling helemaal klaar? Dan kan je verder naar stap 3! Het kan natuurlijk voorkomen dat je ter zijne tijd de indeling weer net iets verandert. Dit is helemaal niet erg. Wees hier flexibel in, want er komt vaak iets tussen waardoor je het weer net iets anders moet aanpakken.

Kijk vooraf online

Na het maken van het moodboard en het indelen van je huis is het goed om online inspiratie op te doen en artikelen met elkaar te vergelijken voordat je winkels instapt. Zo kan jij kosten besparen, omdat je de prijs al weet voordat je in verschillende winkels komt. Tegenwoordig is het erg makkelijk om online te bestellen. Maar de meeste consumenten vinden het fijner om producten in het echt te zien voordat ze het bestellen. Heb jij online bijvoorbeeld een leuke bank gezien en zie je hem in het echt bij een andere winkel? Dan weet je gelijk waar het voordeliger is om hem te halen en bespaar je kosten.

Raamdecoratie voor ieder huis

Ook bij de keuze van de juiste raambekleding wordt je overspoelt met keuzes en mogelijkheden. Ooit al eens gehoord van slimme raambekleding van Smartblinds? Deze slimme raamdecoratie kun je koppelen aan je smart home, waardoor je naast elektrische bediening een wereld opent aan bedieningsmogelijkheden! Bekijk bijvoorbeeld eens onze elektrische rolgordijnen!