Search

Slimme slaapkamer

Smart home in de slaapkamer

Smart home producten. Overal in huis vindt je ze terug. Niet gek, want je kunt slimme apparaten ook overal in huis inzetten en gebruiken. Ook in de slaapkamer komen sommige smart home apparaten zeer goed tot hun recht. Ze kunnen je wekken, ze helpen je uitgerust op te staan en verbeteren je slaapklimaat. Smartblinds neemt je mee door de smart home apparaten die jouw slaapkamer naar een niveau hoger brengen. Deze smart home producten mogen absoluut niet in jouw slimme slaapkamer ontbreken.

slimme slaapkamer

Verlichting in de slaapkamer

Verlichting is een belangrijk onderdeel in je slaapkamer. Tijdens je nacht speelt verlichting geen rol, maar op het moment dat je je slaapkamer betreed is de eerste handeling die je verricht over het algemeen een klik op een lichtknop. Ben je klaar om in je nest te kruipen, dan doe je lampen logischerwijs weer uit. Een slimme lamp kan dit al makkelijker maken. Door middel van spraakbesturing kun jij je lamp aan en uit doen vanuit je bed. Zoek je bed op, en op het moment dat je heerlijk ligt, zeg je simpelweg tegen je slimme assistent, ''Hey ...., lampen uit.''

Slimme verlichting kan ook jouw ochtend een boost geven. In plaats van een piepende wekker kun je ook je slimme apparaten in je slaapkamer laten samenwerken om je op een rustige manier te laten wekken. Laat je lamp gedurende een half uur steeds feller schijnen, waarbij je je slimme verduisterende raamdecoratie van je slaapkamer langzaam opent. Op deze manier wordt je langzaam gewekt waardoor je een stuk meer uitgerust aan je werk begint.

slimme lamp slaapkamer

Verduistering van de slaapkamer

Een van de belangrijkste punten van een slimme slaapkamer. Verduistering. Je beste slaap ervaar je in een goed verduisterde omgeving, met zo min mogelijk lichtprikkels. Je hebt al kunnen lezen hoe slimme raamverduisteringen kunnen bijdragen aan het uitgerust gewekt worden door samenwerking van slimme apparaten. Maar slimme raamdecoratie zorgt er naast uitgerust wakker worden ook voor dat je 's nachts echt uit kunt rusten. Smartblinds heeft slimme verduisterende raamdecoratie. Neem bijvoorbeeld onze verduisterende rolgordijnen. Door de verduisterende stof kun jij genieten van een donkere kamer waarin geen lichtprikkels aanwezig zijn voor je ogen. Wel zo fijn als je rustig wil slapen. Naast de verduisterende functie zijn onze verduisterende rolgordijnen ook isolerend. Raamdecoratie draagt enorm bij aan de isolatie van je huis. Wist je dat je met isolerend plisségordijnen in huis tot wel honderden euro's per jaar kunt besparen op je energierekening?

Smart home wekker

Een slimme wekker is onmisbaar in een slimme slaapkamer. Vaak is een slimme wekker een soort multifunctioneel smart home product. De meeste slimme wekkers beschikken over een speaker, lamp en display in 1. Het mooie aan een slimme wekker is dat je kunt instellen met wat voor geluid je gewekt wilt worden. Is het bijvoorbeeld al voor een deel licht in je kamer, dan kun je instellen dat je wekker op dat moment je favoriete muziek afspeelt. Want wat is er nou fijner dan gewekt worden door jouw favoriete nummers?

smart home slaapkamer

Zoals je hebt gelezen, kun je door de slimme samenwerking van je smart home apparaten fijner slapen en lekkerder wakker worden. Niet alleen zijn smart home scènes handig voor dit soort factoren, ze kunnen je ook een hoop energie besparen. Benieuwd hoe? Lees dan ons artikel over energiebesparende smart home scènes!

Vraag gratis stalen aan Gratis stalen