Search

Smart home scènes om energie te besparen

De laatste tijd is energie besparen een steeds groter onderwerp van gesprek aan het worden. Door de energieprijzen die de pan uit rijzen zijn steeds meer huishoudens op zoek naar energiebesparende mogelijkheden. Slimme raamdecoratie is daar een van. Met de uitgebreide bedieningsopties kan je energie besparen met Smartblinds in huis. Wij gaan je vertellen hoe je dit doet!

Slimme bediening

De slimme raamdecoratie van Smartblinds wordt elektrisch aangestuurd via de draadloze Eve Motionblinds motor. De Eve Motionblinds motor is eenvoudig toe te voegen aan jouw woning app. Bij sommige smart home platformen heb je hier tijdelijk nog een bridge voor nodig. Bekijk bij welke platformen je een bridge nodig hebt. Via de woning app van Apple kun je Smartblinds eenvoudig bedienen. Via de app kun je dit doen door je Smartblinds naar het gewenste hangpercentage te slepen. Heb je je telefoon even niet in je zak zitten? Dan is het natuurlijk ook mogelijk om je Smartblinds spraakopdrachten te geven. Om gebruik te kunnen maken van spraakbediening heb je in huis wel een smart hub nodig. Per smart home platform kan dit verschillen. Apple beschikt over de Apple HomePod Mini, en Google maakt gebruik van de Google Nest Hub of Google Nest mini. Via de spraakbediening of timers is het mogelijk om 1 of meerdere apparaten tegelijk te bedienen. Hiervoor kun je in je smart home app scènes aanmaken.

slimme bediening
Smart home scènes

Door het instellen van slimme scènes wordt het mogelijk om meerdere apparaten met elkaar te laten samenwerken. Om dit te realiseren moet je je wat verdiepen in jouw smart home platform en bijbehorende app. Via de app koppel je de gewenste smart home apparaten aan elkaar. Koppel je Smartblinds slimme rolgordijnen bijvoorbeeld aan je slimme verlichting en je HomePod Mini. Stel een tijd in waarop je de scène in actie wilt zetten. In dit voorbeeld maken we een ochtendscène om mee op te staan, dus als tijd nemen we 07:30 uur.

Nu je de apparaten met elkaar gekoppeld hebt kun je instellen welke opdracht de apparaten uit moeten voeren op het moment dat de scène in actie wordt gezet. Stel in dat je rolgordijnen klokslag half 8 zichzelf openen. Daarbij kun je instellen dat je slimme verlichting op hetzelfde moment aangaat. Daarbij kun je als je dat wilt ook nog instellen dat je HomePod Mini een fijn zacht muziekje begint af te spelen, waardoor jij in alle rust gewekt wordt door jouw smart home apparaten. Ben je al wat verder gevorderd in smart home? Voeg dan je slimme koffiezetapparaat toe aan je scène en stel in dat je koffiezetapparaat om 7:35 opgewarmd is.

smart home scènes
Energiebesparende slimme scènes

Slimme scènes kunnen jou helpen met het besparen van energiekosten. Niet alleen goed voor jouw portemonnee, maar ook geweldig voor het milieu. Door met jouw smart home scènes en dagelijkse routines in huis rekening te houden met invloeden zoals het weer en de seizoenen kun je slimmer omgaan met jouw energie. Je kunt je slimme raamdecoratie bijvoorbeeld koppelen aan je slimme thermometer of slimme sensoren die zonlicht meten. Doordat je slimme sensoren het zonlicht meten, kun je instellen dat bij een bepaalde hoeveelheid zonlicht jouw slimme raamdecoratie zich automatisch sluit. Zo voorkom je dat het in huis teveel opwarmt, waardoor je je airco uit kan laten. Zo bespaar jij weer wat kosten! Daarnaast kun je deze scène in de winter juist omdraaien. In de winter kun je namelijk heel goed gebruik maken van de warmte van de zon. Stel in dat wanneer jouw sensoren genoeg zonlicht meten jouw rolgordijnen automatisch openen, waardoor de zon lekker naar binnen schijnt en het in huis wat opwarmt. Dat kan weer aardig wat schelen op de verwarmingskosten.

Energie besparen met slimme scènes

Zo zijn er nog veel meer manieren waarop jij slimme scènes en smart home apparaten kunt gebruiken voor het besparen van energie. Over het algemeen zijn smart home apparaten al zuiniger qua verbruik dan normale apparaten. Slimme raamdecoratie kan zoals je hebt gelezen ook een grote impact hebben op de energiebesparing in jouw huis. Benieuwd naar de andere mogelijkheden van slimme raamdecoratie van Smartblinds? Bekijk onze collectie!


Vraag gratis stalen aan Gratis stalen