Search

Reflecterende rolgordijnen: isolerend en energiebesparend!

Reflecterende rolgordijnen van Smartblinds zijn een innovatieve en ingenieuze oplossing om naast de verduistering van een ruimte te optimaliseren, ook de isolatie van je huis te optimaliseren. Reflecterende rolgordijnen zijn eigenlijk alleen aan de achterkant speciaal. Een reflecterend rolgordijn is aan de achterkant voorzien van een zilveren of witte coating die het zonlicht niet alleen blokkeert, maar dus ook reflecteert. We leggen je in dit artikel uit waarom een zonreflecterend rolgordijn een uitstekende keus is als jij wilt besparen op je energierekening en daarbij ook nog eens van gebruiksgemakken en andere voordelen kunt genieten!

Een reflecterend rolgordijn uitgelegd

Eigenlijk is een reflecterend rolgordijn in de essentie niet anders dan een normaal rolgordijn. Net als alle andere slimme rolgordijnen van Smartblinds kun je het rolgordijn slim bedienen met je smartphone en kun je door je raambekleding toe te voegen aan je smart home nog meer slimme bedieningsopties vrijspelen, zoals bijvoorbeeld spraakbesturing. Het speciale van een rolgordijn dat reflecterend is, zit hem in de achterkant van het rolgordijn. Een rolgordijn met reflecterende achterkant is voorzien van een speciale coating. De coating van het rolgordijn hangt af van de stof die je bij Smartblinds kiest. Zo heeft onze Solar-stof een aluminium coating en onze Essential-collectie een witte coating. De coating aan de achterkant zorgt niet alleen voor zonwering, maar zorgt daarnaast ook voor de weerkaatsing van zonlicht, de zogeheten reflectie ervan. Dit zorgt ervoor dat de warmte die het zonlicht met zich meebrengt niet wordt geabsorbeerd door de kleur van het rolgordijn, maar wordt weerkaatst. Hierdoor kun je 's zomers nog beter de hitte buiten de deur houden, en het hele jaar door genieten van een aangename temperatuur in huis.

Reflecterend rolgordijn

Energiebesparing met een zonreflecterend rolgordijn

Doordat de reflecterende functie de hoeveelheid warmte en licht die door uw ramen naar binnenkomt verder beperkt, helpen reflecterende rolgordijnen de energie-efficiënte van je huis of kantoor te verbeteren. Het wordt makkelijker om de temperatuur in je ruimte te handhaven en er is minder behoefte aan airconditioning of verwarming, waardoor de energiekosten worden verlaagd. Tegelijkertijd help je met deze winst niet alleen jezelf en je portemonnee, maar is dit ook nog eens super voordelig voor het milieu.

zonreflecterend rolgordijn

De reflecterende rolgordijnen van Smartblinds

De beste keus

Wil je maximale reflectie en optimale energiebesparing? Ga dan voor onze Solar stof. Deze stof heeft een aluminium coating aan de achterzijde die zorgt voor de beste reflectie. Ook de reflectiewaarden van de Comfort en Essential collectie zijn erg hoog door de witte coating aan de achterkant van het reflecterend rolgordijn. Wil je de meest isolerende vorm raambekleding ook eens bekijken? Verdiep je dan eens meer in het isoleren met plisségordijnen!

Behoud je stijl

Het voordeel van een rolgordijn met reflecterende achterkant is dat je niet hoeft in te leveren op stijl. De reflecterende functionaliteiten van je elektrische rolgordijnen zijn te danken aan de achterkant van je gordijn, waardoor de binnenkant van het gordijn er gewoon uitziet als een normaal rolgordijn! Daarbij heb je bij een zonreflecterend rolgordijn alsnog ontzettend veel keus tussen de soort stof, de kleur en heb je naast de stofkleur ook de volledige controle over de kleur van jouw systeem van je rolgordijn en de onderlat!

Meer energiebesparing met slimme bediening

Door je rolgordijn slim te bedienen, kun je nog effectiever energie gaan besparen. Zonlicht kan in de winter bijvoorbeeld wel zorgen voor wat extra warmte in huis. Koppel je slimme rolgordijn bijvoorbeeld aan een smart home zonnesensor, die het reflecterend rolgordijn in de winter automatisch opent wanneer de zon schijnt!

zonreflecterend rolgordijn
Vraag gratis stalen aan Gratis stalen