Search

Raambekleding voor deuren

Ben je op zoek naar raambekleding voor je deur of deuren? Zorg er dan goed voor dat je bij het kiezen van je raamdecoratie voor je deur goed rekening houdt met een aantal aspecten die bij het kiezen van deur raambekleding voor problemen kunnen zorgen. In dit artikel lees je op welke dingen je moet letten tijdens het samenstellen en kiezen van de juiste deur raambekleding.

Deur raambekleding moet functioneel zijn
Deuren zijn er in allerlei verschillende soorten en maten. De een heeft een glazen schuifdeur of schuifpui, de ander heeft een 'gewone' openslaande deur met glas, of gewoon van hout of kunststof. Omdat veel deuren net als ramen veel licht doorlaten, is raambekleding voor de deur geen overbodige luxe. Omdat deuren kunnen schuiven, openslaan of misschien ook wel kunnen kantelen, is het belangrijk om met deze functionaliteiten rekening te houden bij het kiezen van de beste deur raambekleding. Aspecten waar je bijvoorbeeld rekening mee moet houden zijn de manier van installeren op je deur en bijvoorbeeld een deurklink die invloed kan hebben op de afmetingen en de plaatsing van je raambekleding. We nemen je mee door de verschillende soorten raambekleding, waarmee jij je deur kunt bekleden en waar je hierbij op moet letten.
Deur raambekleding Deur raambekleding
(Duo) Rolgordijnen voor deuren
Een van de manieren waarop je je lichtinval in je deur kunt reguleren is met een rolgordijn voor je deur. Rolgordijn zijn perfect te gebruiken voor deuren. Doordat Smartblinds slimme rolgordijnen vanaf de achterkant afrollen, heb je zeer waarschijnlijk genoeg marge om de stof van je rolgordijn achter de klink langs te laten lopen (check dit zelf wel even na tijdens het meten)! De duo rolgordijnen van Smartblinds zijn dan wel gemaakt van een dubbele stofbaan, maar zeer waarschijnlijk passen deze 2 stofbanen samen ook achter je deurklink langs. Daarom zijn duo rolgordijnen en rolgordijnen voor deuren perfect geschikt!
Rolgordijn deur Rolgordijn deur
Een plisségordijn op de deur
Een plisségordijn voor je deur kan heel mooi zijn, maar de kans van slagen is bij deze vorm deur raambekleding een stukje kleiner. Doordat het systeem en de stof van een dubbel plisségordijn meer ruimte innemen. Heb je niet genoeg ruimte om het plisségordijn achter je deurklink langs te installeren? Dan zul je wellicht plisségordijnen moeten opperen als keuze en voor het rolgordijn of duo rolgordijn gaan. Voor je overige deuren, bijvoorbeeld bij shuifdeuren kunnen plisségordijnen wel de juiste raambekleding zijn.
plisségordijn deur plisségordijn deur

Een jaloezie op deur bevestigen

Een jaloezie op de deur bevestigen is achter de klink eigenlijk niet mogelijk. Doordat de latten van onze elektrische jaloezieën 50 millimeter breed zijn, is het zeer waarschijnlijk niet mogelijk om de jaloezie achter de klink te laten lopen. Dan zul je dus moeten kiezen om over de klink heen te installeren, maar of dit een geschikte oplossing is valt over te twisten.

De perfecte raambekleding voor deuren

Na het lezen van het artikel, kom je waarschijnlijk tot de conclusie dat voor reguliere deuren rolgordijnen en duo rolgordijnen de meest geschikte deur raambekleding zijn. Doordat de systemen en stoffen bij deze raambekleding het meest compact zijn, heb je de grootste kans op installatie achter de deurklink langs, waardoor je qua functionaliteit je deur nog perfect kunt gebruiken. Uiteraard zijn andere soorten raamdecoratie ook mooi op een deur, de kans is echter groter dat je hierbij over je deurklink moet installeren, wat ten koste kan gaan van het gebruiksgemak. Heb je vragen over welke raambekleding jij het beste voor je deur kunt kiezen? In een gratis online adviesgesprek met onze adviseurs krijg je passend advies over de beste keus voor jouw deur.

rolgordijn op deur
Vraag gratis stalen aan Gratis stalen