Search
product mobile gallery placeholder
product mobile gallery placeholder
product mobile gallery placeholder

Pure duo rolgordijn handbediend

Voor ramen waar duo rolgordijnen nodig zijn maar waarbij het gebruik niet frequent is, bieden we ook handbediende duo rolgordijnen aan. Zo kun je voor deze ramen toch genieten van dezelfde stijlvolle duo rolgordijnen van Smartblinds, maar dan met een kettingbediend systeem in plaats van een motor met koord.

Breedte (in cm)
Hoogte (in cm)
Bereken prijs
 
Product met motor? Gratis oplaadkabel bij je bestelling!
Gratis verzending van alle bestellingen
Eenvoudig & snel te installeren
Beoordeeld met een 4.4/5
Staal Aanvragen
Gratis Staal Aanvragen

Onze producten worden volledig op maat gemaakt. Vul de gewenste breedte en hoogte van je rolgordijn in en wij regelen de rest. Je hoeft hierbij geen rekening te houden met eventuele marges, die calculeren wij zelf in. Let op! Voor je begint met meten, let op eventuele obstakels zoals deur- en/of raambeslag dat uitsteekt, verwarmingsbuizen of naar binnen draaiende deuren en ramen.

Weten hoe je moet inmeten? Bekijk onze inmeetinstructies!

 1. Optie A: Afmetingen bepalen voor montage in het venster

  Meet de breedte aan de bovenkant van het venster en meet de hoogte in het midden van het venster. Let op! Wij leveren het rolgordijn met een reductie van 3 mm aan beide kanten. Doe dus zelf geen reducties! Houd daarnaast rekening met een systeemhoogte van 10 cm i.v.m. eventuele obstakels zoals naar binnen draaiende deuren en ramen.

 2. Let op: de opgegeven breedtemaat is de maat van het systeem. De stof is altijd smaller dan het systeem, zie dit artikel voor meer informatie.

 3. Optie B: Afmetingen bepalen voor montage op het venster

  Meet de breedte en hoogte van het venster, met een kleine overlap. Wij adviseren een overlap van 5 cm aan beide zijkanten. Tel dus in totaal 10 cm op bij de breedtemaat. Om de hoogte te bepalen, tel je 10 cm (hoogte van systeem) bij de hoogte van je venster op. Wil je dat het rolgordijn aan de onderkant verder doorloopt? Bepaal dan zelf hoeveel extra centimeters je in de hoogte wilt.

Je kunt kiezen om je rolgordijnen in het venster of op het venster te monteren:

 1. In het venster
  Als je het rolgordijn in het venster hangt, is het gemonteerd tussen de muren van je raamvenster. Bij deze keuze, leveren wij je rolgordijn daarom met een reductie van 3 mm aan beide kanten.
 2. Op het venster
  Als je het rolgordijn op het venster hangt, is het gemonteerd op de muur en komt het over het venster te hangen met overlap aan beide zijdes

Meer weten over hoe je moet inmeten? Bekijk onze inmeetinstructies hier

Door een motorzijde te kiezen bepaal je aan welke kant je je Smartblinds wilt bedienen en opladen. Kies je voor links, dan bevindt de motor, de pull-bediening en de oplaadpoort zich aan de linkerzijde van het product. Wil je dat dit aan de rechterzijde zit? Kies dan voor rechts.

Hier kun je een referentie voor je samengestelde Smartblind invullen. Zo weet je straks precies welk product voor welk venster in je huis is!

Als je op zoek bent naar raambekleding is het belangrijk vooraf te bepalen welke transparantie je wilt in bepaalde ruimtes. In slaapkamers is bijvoorbeeld meer verduistering gebruikelijk dan in de woonkamer. De stoffen van Smartblinds zijn onder te verdelen in drie verschillende transparanties:

Verduisterend

Lichtdoorlatendheid: geen – Licht van buiten wordt volledig tegengehouden en krijgt niet de mogelijkheid ruimtes te verlichten.

Lichtdoorlatend

Lichtdoorlatendheid: beperkt – Licht van buiten wordt belemmerd, maar niet volledig geblokkeerd.

Transparant

Lichtdoorlatendheid: volledig – Licht van buiten vindt haar weg naar binnen, maar de stof biedt wel de gewenste privacy.

Je raambekleding moet natuurlijk passen bij je interieur. De kleur en uitstraling van stoffen en materialen kan vanaf een beeldscherm, of door verschil in lichtdoorlatendheid, soms afwijken van de realiteit. We raden het dan ook altijd aan vooraf gratis stofstalen aan te vragen, zodat je de stof(kleur) in het echt kunt beoordelen!

Onze systemen zijn in twee maten verkrijgbaar, namelijk klein en groot. Het kleine systeem is geschikt voor duo rolgordijnen van klein tot gemiddeld formaat. Bij grote formaten duo rolgordijnen is enkel een groot systeem mogelijk. Ons advies is om te beginnen met het samenstellen van het duo rolgordijn voor je grootste venster in huis. Als blijkt dat je voor dit duo rolgordijn enkel een groot systeem kunt kiezen, raden we het aan dit voor de rest van je Smartblinds ook te doen. Op deze manier voorkom je dat je meerdere Smartblinds in huis hebt hangen met afwijkende systemen. Is je grootste product ook geschikt voor een klein systeem? Kies dan zelf de systeemgrootte die jij het mooist vindt.

Hieronder vind je de afmetingen van de verschillende systemen, zodat je hier rekening mee kunt houden bij het bestellen. Monteer je jouw product in het venster, maar heb je een raam welke naar binnen openslaat? Dan kun je hiermee controleren of je hiervoor genoeg ruimte hebt.

Afmetingen cassette systeem klein:

Afmetingen cassette systeem groot:

Voor het rolsysteem van je rolgordijn heb je bij Smartblinds keuze uit twee verschillende types:

Zijsteunen

 

Cassette

 

De foto's die je hierboven ziet zijn van onze gemotoriseerde systemen. De systemen van onze kettingbediende producten zijn hetzelfde maar hebben andere systeemafmetingen!

Onze systemen zijn verkrijgbaar in de kleuren wit, grijs, antraciet en zwart.

Kleurinformatie:

 • Wit = RAL 9003
 • Grijs = RAL 7004
 • Antraciet = RAL 7016
 • Zwart = RAL 9011
Details
systemen

Waarom kettingbediende duo rolgordijnen?

Het kan voorkomen dat je een raam hebt dat wel een duo rolgordijn nodig heeft, maar waarbij dagelijkse openingen en sluitingen niet vereist zijn. Aangezien het rolgordijn niet frequent bediend wordt, is de toevoeging van een motor op deze plek niet noodzakelijk. Daarom heeft Smartblinds handbediende duo rolgordijnen geïntroduceerd. Hiermee kun je deze ramen voorzien van dezelfde stijlvolle raambekleding als de slimme duo rolgordijnen van Smartblinds, maar dan zonder motor.

Het kan ook voorkomen dat je een klein raam hebt waarvoor een duo rolgordijn met motor te breed is. Voor een elektrisch duo rolgordijn is namelijk een minimale breedte van 66 centimeter vereist om de motor te kunnen integreren. Voor ramen met een breedte van bijvoorbeeld minder dan 66 centimeter kun je kiezen voor handbediende duo rolgordijnen van Smartblinds. Zo kun je al je ramen voorzien van dezelfde stijl en hoef je dus niet in te leveren op de esthetiek van je interieur.

handbediend rolgordijn

Specificaties & productinformatie

Collectie: Pure
Materiaal: 100% Polyester (PES)
Transparantie(s): Lichtdoorlatende en transparante stofbanen
Kenmerken: Dunne fijne stof
Structuur: Fijn open gedeelte, linnen effect gesloten gedeelte
Dikte: 0,29 mm
Vlamwerend: Nee
Waterproof: Nee, mogelijk water en vuil afstotende coating nodig
Schoonmaak: Ja (vochtige doek)
Duurzaam (gerecycled): Nee
OekoTex keurmerk: Nee
Verpakking: Bij elke bestelling wordt een extra lange USB-C kabel en een instructiehandleiding meegeleverd. Schroeven worden niet meegeleverd, omdat iedere ondergrond een ander type schroef vraagt.
Garantie stof & systeem: 2 jaar

Stof

De Pure collectie bestaat uit 100% polyester en heeft een geweven structuur met een subtiele linnen look. De Pure collectie is verkrijgbaar in 2 verschillende kleuren. De stof bestaat uit twee delen, namelijk een lichtdoorlatend en transparant deel. Hiermee kan je gemakkelijk je lichtinval en privacy in huis regelen. Maak je rolgordijn op den duur schoon met een vochtige doek en je rolgordijn zal er weer als nieuw uit zien!

Product

Smartblinds zijn eenvoudig te monteren en je installeert ze binnen een minuut! Met de meegeleverde installatie handleiding monteer je jouw duo rolgordijnen binnen een handomdraai

Let op:

De stofbanen van onze stoffen bestaan uit een vaste hoogte, terwijl de hoogte per raam in iedere woning en ruimte verschilt. Dat betekent dat we niet kunnen garanderen dat de (verduisterende) stofbanen van je duo rolgordijn de gewenste positie hebben wanneer deze volledig naar beneden is.

Meten & Monteren

Het inmeten en monteren van je kettingbediende rolgordijnen is een fluitje van een cent! Bekijk onze meetinstructies en montagehandleidingen hieronder. Graag persoonlijk advies ontvangen? Gebruik de chat of plan een gratis adviesgesprek met één van onze adviseurs!

Meten

Meetinstructie: Meetinstructie rolgordijnen.pdf

Monteren zijsteunensysteem

Let op: Bovenstaande video's zijn gemaakt voor installatie met motor. Het installeren van het systeem is echter hetzelfde. Klik op onderstaande link voor de handbediende installatiehandleiding.

Montagehandleiding: Rolgordijn zijsteunen.pdf

Monteren cassettesysteem

Montagehandleiding: Rolgordijn cassette.pdf

Heb je per ongeluk een meetfout gemaakt en dus een niet-passend product ontvangen? Geen paniek! Van ons krijg je gewoon gratis een nieuw product opgestuurd. Lees hier de bijbehorende voorwaarden.