Search

Een koel huis met slimme raamdecoratie

Een aangename temperatuur in huis is niet alleen prettig, maar ook belangrijk. Vooral als het buiten enorm warm is. Op hete zomerdagen is het echter erg lastig om de hitte buiten te houden en te genieten van een gezond binnenklimaat. Velen nemen daarom een airconditioning of ventilator om te zorgen voor wat verkoeling. Maar wist je dat je kunt voorkomen dat warmte eenvoudig een weg vindt naar binnen met slimme raamdecoratie? Met Smartblinds speel je in op invloeden uit directe omgeving, zoals temperatuur en de intensiteit van het daglicht, en zorg je voor een koel binnenklimaat tijdens de zomer.

zonwerende rolgordijnen
Zon- & warmtewerende rolgordijnen

Verduisterende rolgordijnen van Smartblinds houden de binnendringende hitte tegen. Wil je voor optimale warmtewering? Ga dan voor de solar-stof. Deze stof heeft een zilverkleurige coating aan de achterkant die het invallende zonlicht reflecteert, waardoor het binnen nog koeler blijft!

zonwerende plissegordijnen
Zon- & warmtewerende plisségordijnen

Onze verduisterende plisségordijnen zijn voorzien van een aluminium coating in de cellen van het plisségordijn, die als een extra isolatielaag functioneert. Ook lichtdoorlatende rolgordijnen zijn geschikt voor het tegenhouden van warmte en zon.

Raamdecoratie dat reageert op temperatuur en zonkracht

Met Smartblinds is het mogelijk om slimme scenes in te stellen. Als je de scene tijdens warme dagen zo instelt dat je rolgordijnen niet omhoog zijn wanneer het heel warm is, maar juist wanneer het nog koel is, dan zorg je ervoor dat je huis niet zo warm wordt. Je kan de scene tijdens warme dagen zo instellen dat je huis zo goed mogelijk koel blijft. Bijvoorbeeld, stel de scene in dat je rolgordijnen vroeg in de ochtend omhoog gaan wanneer het nog redelijk koel is buiten en ze naar beneden gaan vlak voordat de zon op de ramen begint te schijnen. Op deze manier zorg je ervoor dat je huis zo goed en lang mogelijk koel blijft door middel van de slimme scene. De scene blijft zelfs werken als je niet thuis bent!

Warmte weren met verduisterende rolgordijnen

Een verduisterende rolgordijnstof zorgt er onder andere voor dat er geen licht meer in de kamer komt. Een verduisterende stof wordt vaak gekozen voor de slaapkamer, omdat het geen licht door laat en jij hierdoor een goede nachtrust krijgt. Maar steeds vaker wordt de verduisterende stof nu ook gekozen voor ramen waar de zon lang op schijnt. Onze verduisterende stoffen houden namelijk de zon tegen en tegelijkertijd de warmte buiten. Heb jij in de zomer vaak last van een kamer die erg warm is omdat de zon daar de hele dag op schijnt? Kies dan voor onze verduisterende stof en je zal gelijk verschil merken! Wij hebben meerdere verduisterende stoffen in verschillende kleuren in ons assortiment.

Een koel huis door samenwerkende apparaten

Smartblinds kunnen samenwerken met andere slimme apparaten, bijvoorbeeld met de Eve Weather. Dit is een slim weerstation dat meet hoeveel graden het binnen of buitenshuis is. Smartblinds kunnen triggers ontvangen via de Eve Weather waardoor je rolgordijnen omhoog of omlaag gaan. Tijdens warme dagen kan je de scene zo instellen dat je rolgordijnen naar beneden gaan wanneer de Eve Weather meet dat het 20 graden is binnen (of buiten). Zodra de 20 graden is bereikt ontvangen jouw Smartblinds een trigger en gaan ze naar beneden. Hierdoor blijft jouw huis langer koel!

Prettige binnentemperatuur met Smartblinds

Met Smartblinds voor de ramen blijft jouw huis koel tijdens warme zomerse dagen. Smartblinds slurpen geen elektriciteit zoals airco’s. Je hoeft de rolgordijnen namelijk maar 1 á 2 keer per jaar op te laden bij normaal gebruik. Dit resulteert in een lage energierekening! Smartblinds heeft nog veel meer mogelijkheden dan alleen het koel houden van je huis.

Speel slim in op invloeden uit directe omgeving met Smartblinds slimme raamdecoratie en vraag je nooit meer af hoe jij je huis koel houdt. Meer weten over de vele voordelen die de slimme raamdecoratie van Smartblinds te bieden heeft? Kijk dan verder op onze website! Get smart >

Vraag gratis stalen aan Gratis stalen