Search

Verbind Smartblinds met Samsung SmartThings

Smartblinds verbind je snel en eenvoudig met de grote smart home platformen. Hierbij denk je snel aan Apple HomeKit, Amazon Alexa of het smart home platform Google Home. Maar ook Smartblinds maakt het mogelijk om direct te verbinden aan Samsung SmartThings. Het enige wat je nodig hebt is de Eve Motionblinds Matter motor en de juiste smart hub!

Let op: Eve Motionblinds Matter motoren zijn beschikbaar voor rolgordijnen en duo rolgordijnen.

Smartblinds en Samsung SmartThings
De slimme raamdecoratie van Smartblinds is 'smart' te bedienen. Via je smartphone bedien je je Smartblinds met een vingerveeg. De mogelijkheden van je Smartblinds kun je uitbreiden door je Smartblinds te koppelen aan een smart home platform, zoals Samsung SmartThings. De koppeling van Smartblinds en Samsung is direct, doordat de Eve Motionblinds Matter motoren van Smartblinds zijn voorzien van het nieuwe Matter protocol. Dit protocol is de verbindende factor tussen smart home apparaten, ongeacht de producent of het merk! Maar hoe tover je Smartblinds om tot Samsung blinds?
Samsung blinds Samsung blinds
Zo koppel je Smartblinds aan Samsung SmartThings
Om je Smartblinds om te toveren in Samsung blinds heb je een Matter en Thread border router nodig. Voor Samsung is dit de SmartThings hub v3 of de SmartThings Station. Koppel vervolgens je Smartblinds aan de SmartThings app door op het plusje te klikken en een apparaat toe te voegen. Scan vervolgens de Matter QR-code die aan het einde van je Smartblinds koord zit. Volg vervolgens de stappen in de SmartThings app en de verbinding van je Samsung blind is gelegd!
Samsung rolgordijn Samsung rolgordijn
Smart Hub van Samsung SmartThings

Net als vele andere smart home platformen heeft Samsung eigen smart home apparaten. In de SmartThings app heb overzicht over al deze apparaten zoals je wasmachine, koelkast, robot stofzuiger en nog veel meer. Om je apparaten aan te sturen heb je een smart hub nodig waarmee alle smart home apparaten in huis met elkaar worden verbonden. Samsung heeft een aantal smart hubs waarmee jij je hele smart home aan kunt sturen. Deze hubs zijn zogeheten Thread en Matter border routers. Deze werken naast Matter via het Thread protocol, wat de verbinding tussen je apparaten versterkt en zo de reactie en connectie van je apparaten versterkt en versnelt. De volgende Samsung hubs zijn geschikt om jouw Smartblinds mee aan te sturen: De SmartThings Hub v3 of het SmartThings Station.

Samsung smart Hub
De mogelijkheden van Smartblinds en SmartThings
Nadat je jouw Smartblinds hebt gekoppeld aan SmartThings kun je jouw Samsung blinds toevoegen aan je smart home scenes. Hierdoor werken jouw slimme rolgordijnen samen met andere slimme apparaten in huis. Stel bijvoorbeeld in dat bij zonsondergang jouw Smartblinds automatisch sluiten, en je lichten dimmen! Zo kun je genieten van een avondje privacy en wennen je ogen al wat aan het donker! Ben jij al wat gevorderder in jouw smart home? Dan kun je bijvoorbeeld de voice assistant van Google of Amazon Alexa aan je SmartThings toevoegen, waardoor ook spraakopdrachten mogelijk worden!
Samsung smart home Samsung smart home
Vraag gratis stalen aan Gratis stalen