Search

Verbind Smartblinds met Apple HomeKit

Steeds meer consumenten zijn opzoek naar smart home raambekleding die je kunt verbinden met Apple HomeKit. Bij Smartblinds ben je aan het juiste adres. Als dé slimme raambekleding specialist zijn onze Eve Motionblinds Matter motoren door Apple gecertificeerd, wat wil zeggen dat je directe verbinding kunt leggen met je Apple Home! Hoe je jouw Smartblinds rolgordijn aan Apple HomeKit koppelt leggen we je uit.

Let op: Eve Motionblinds Matter motoren zijn beschikbaar voor rolgordijnen en duo rolgordijnen.

Smartblinds en Apple HomeKit
Allereerst willen we je kort uitleggen wat Smartblinds zijn. Smartblinds heeft een assortiment aan slimme raambekleding zoals rolgordijnen, plisségordijnen of jaloezieën die je kunt verbinden met je smart home. Dit betekent dat jij niet meer handmatig je raamdecoratie open of dicht hoeft te doen, maar je ze eenvoudig aanstuurt via je smartphone, of automatiseert met bijvoorbeeld Apple HomeKit. Hierdoor kan jij je HomeKit rolgordijn automatisch naar beneden doen als de zon begint te schijnen, of juist wanneer de zon weer ondergaat. Sleep je rolgordijn gemakkelijk naar het gewenste percentage via de HomeKit app van en je rolgordijn komt in beweging. De bedieningsmogelijkheden zijn eindeloos, waarbij je ook scènes kunt instellen in samenwerking met andere apparaten.
HomeKit gordijnen HomeKit gordijnen

Verbind je Homekit rolgordijn via de QR-code

Smartblinds verbind je met Apple HomeKit door de QR-code te scannen die aan het koord van je Smartblind hangt. Open de HomeKit app, klik op het plusje en voeg een accessoire toe. De camera opent automatisch en je kunt de setup QR-code van je HomeKit rolgordijn scannen.

Welke Apple smart hub heb je nodig?
Wanneer je een smart hub in je woning hebt van Apple, zijn er heel veel extra mogelijkheden. Een smart hub is eigenlijk een centraal punt in je woning die alle smart home apparaten (via Thread) met elkaar verbindt. Bij een hub van Apple kan je denken aan een Apple HomePod (Mini). Ook de Apple TV 4K van de nieuwste generatie (WiFi + Ethernet) kan fungeren als een hub. Deze versie wordt namelijk ondersteund door Thread. Met een hub van Apple in huis kan jij je Smartblinds op meerdere manieren bedienen.
Homekit rolgordijn Homekit rolgordijn
Bedieningsmogelijkheden

Met een Apple smart hub in huis heb je veel meer bedieningsmogelijkheden. Zo kan je jouw Smartblinds bedienen via Siri. Stel een spraakopdracht in en koppel er taken aan in de woning app van Apple. Wanneer jij de spraakopdracht uitspreekt worden de taken direct uitgevoerd. Daarnaast kan je automatiseringen instellen. Dit zijn slimme scènes waarbij je tijden kan instellen waardoor je HomeKit rolgordijn omhoog of omlaaggaat wanneer je wilt. Wil jij je raamdecoratie bedienen ook als je niet thuis bent? Wanner je een hub in huis hebt is dit mogelijk. Ben jij op vakantie en bang voor inbrekers? Met een hub in huis kan jij je Smartblinds aansturen zelfs als je niet thuis bent! Hierdoor lijkt jouw huis bewoond en is de kans op inbrekers een stuk kleiner.

Bediening Apple HomeKit gordijnen
Samenwerkingsmogelijkheden

Naast de handige bedieningsmogelijkheden die hierboven zijn verteld is het ook mogelijk om jouw Smartblinds samen te laten werken met andere slimme apparaten in huis. (Let op: deze apparaten moeten wel via Apple HomeKit werken) Zo is het mogelijk om voor een spraakopdracht meerdere apparaten te selecteren die tegelijkertijd een bepaalde taak moeten uitvoeren. Stel bijvoorbeeld bij de spraakopdracht "Hey Siri, goedemorgen" in dat je Apple Homekit rolgordijnen omhooggaan en je HomeKit thermostaat de verwarming aanzet. Selecteer de apparaten waarvan jij wilt dat ze een reactie uitvoeren. Zodra jij de spraakopdracht uitspreekt activeert jouw zelfgemaakte scène.

Apple Home
Vraag gratis stalen aan Gratis stalen