Search

Zebra rolgordijnen

Een trend die zich de laatste tijd steeds meer doet voorkomen zijn zebra gordijnen. Met hun aparte en unieke uitstraling vormen ze voor veel mensen het perfecte type raamdecoratie. Een zebra rolgordijn verschilt in functionaliteit en uiterlijk wat van een normaal rolgordijn. Smartblinds legt je uit wat de functionaliteiten zijn, en waarom een zebra gordijn perfect bij jouw interieur past!

Een zebra gordijn, wat is dat?

Een zebra rolgordijn, ook bekend als duo rolgordijn of dubbel rolgordijn, is een soort aangepast rolgordijn. Ten eerste is de stof wat anders. In plaats van de het stofdoek volledig effen is met één kleur, heeft dit rolgordijn 2 verschillende horizontale stofstroken, die elkaar afwisselen. De één is net als bij een normaal rolgordijn effen en blokkeert licht, de ander is gemaakt van een soort doorzichtig gaas, waardoor licht gemakkelijk heen schijnt. Hierdoor krijg je een soort zebra-effect, wat op de foto’s goed te zien is.

zebra rolgordijn

Zebra rolgordijnen zijn sfeermakers

Een ander verschil ten opzichte van een normaal slim rolgordijn is de dubbele stofbaan. Een zebra rolgordijn is voorzien van 2 stofbanen achter elkaar. Hierdoor wordt het mogelijk om te spelen met de lichtdoorlatendheid van je raamdecoratie. Heb je behoefte aan veel licht? Zet dan de doorzichtige stofbanen open. Heb je behoefte aan privacy? Zorg dan dat je de effen stofbanen goed op elkaar aansluit, en licht van buitenaf blokkeert. Je hebt de sfeer in huis zelf in de hand. Letterlijk, want de slimme zebra rolgordijnen van Smartblinds zijn via je smartphone te bedienen.

zebra gordijn

Installeren en bedienen

Slimme raamdecoratie van Smartblinds is een peulenschil. Meet eenvoudig je eigen raam/ramen op en vul je configuraties in. Wanneer je je Smartblinds krijgt thuisbezorgd, hang jij binnen een mum van tijd je nieuwe zebra gordijnen aan de muur! Via de QR-code aan het tassel van het gordijn kun jij je slimme duo rolgordijnen direct aan jouw smart home platform verbinden, waardoor je kunt starten met het toevoegen van jouw nieuwe raamdecoratie aan slimme automatiseringen in huis. Voor meer informatie lees je hoe je Smartblinds eenvoudig kunt bedienen.

bediening zebra rolgordijn

Onderhoudsarm

Na installatie kun jij optimaal genieten van je nieuwe zebra rolgordijnen. Deze vorm raamdecoratie is namelijk erg onderhoudsarm. In plaats van wekelijks de latten van je jaloezieën af te moeten stoffen, kun je jouw zebra gordijnen schoonhouden door slechts 1 keer per maand met een stofzuiger met zachte borstel de rolgordijnen langs te gaan.

Zebra rolgordijn op maat

Bij Smartblinds kun jij je zebra rolgordijnen volledig naar wens samenstellen. Zo bepaal jij zelf de afmetingen, stof, systeemkleur en motorzijde van je rolgordijn. Al deze mogelijkheden zorgen ervoor dat jouw nieuwe elektrische raamdecoratie volledig aan jouw wensen voldoet. We zorgen ervoor dat je binnen 5 tot 10 dagen kunt genieten van de door jou samengestelde zebra gordijnen!

zebra rolgordijn op maat
Vraag gratis stalen aan Gratis stalen